מטפלת מחליפה

hilaryw

New member
מטפלת מחליפה

אני זקוקה לעזרתכם. המטפלת של אמי רוצה לנסוע הביתה לכל חודש דצמבר. אנחנו לא מצליחים למצוא מישהי להחליף אותה. אמי בת 85 - המחלה די מתקדמת - צריכה עזרה בכל דבר, גרה איתי - אפשר LIVE IN או LIVE OUT). אולי, אולי מישהו מכם מכיר מישהי מתאימה, אם גן, אנא צור קשר עימי ל- 054-6439142. המון תודה בברכה, הילרי נ.ד. אני לא כותבת הרבה, אבל כל יום נכנסת לפורום לראות מה קורה אתכם.

hilaryw

New member
זוהי חובתה של הסוכנות

אולי כן - בעולם נורמלי. אבל הסוכנות שלי הגיבה - מה? - אין למטפלת שלך חברה??? עזר הרבה, נכון?

ronnyw

New member
זו לא חובתה של הסוכנות !!

הי הילרי, הייתי במצבך, כתבתי על כך בפורום, אחרי כמה חודשים העניין שוב התעורר, ושוב נכתב על כך רבות (אין לי כרגע זמן לחפש לאחור, אולי מאוחר יותר). אז בתמצית: אין פתרון חוקי לנושא עובדת מחליפה. צריך למצוא מישהו זמני (שזה אומר אוטומטית לא חוקי). אפשרויות: - לבקש מהסוכנות שלך. אין להם אינטרס לעזור. יתנו פתרון רק אם במקרה התפנתה להם מישהי שאין מה לעשות איתה. (הם גם לא רוצים לעסוק בהשמה "לא חוקית") - לחפש לבד. לשאול כל מי שמקורב לנושא (המטפלת שלך, מטפלות אצל חברים, מטפלות שאת פוגשת בסופר או בגינה הציבורית). הבשורה הטובה - יש המוני לא חוקיות שישמחו למצוא עבודה קבועה שכזו בתוך בית, ולו לחודש. אנחנו מצאנו את שלנו דרך עוזרת (לא חוקית) בבית של חברים, והיא נהדרת !!! בהצלחה.

ronnyw

New member
והינה תגובה בענין מטפלת חלופית

מצאתי את תגובתי מ- 8 ליולי. זה לא בדיוק מענה לשאלה שלך, אבל אפשר למצוא כמה דברים. תחפשי באותה תקופה מיילים נוספים. הרי היא לפנייך (חפשי גם באזור 9-12 למאי) "כמו תמיד, אני יכולה רק לספר על הנסיון הפרטי שלי: גם אצלנו יש שני מטופלים (מי שעוקב אחרי המסרים בעקביות מכיר את המקרה... אבא עיוור, סוכרתי ודכאוני, אימא חולת אלצהיימר, שניהם בני 88). המצב היה קשה מאוד מאוד. היתה לנו מטפלת מצוינת במשך שנתיים וחצי, שאכלה הרבה קש אצל הורי, והיא בקשה לסוע הביתה לפיליפינים לחופשת מולדת בת חודש. עברתי את כל הפחדים וההתלבטויות שלך: תחזור או תברח, מה יהיה בנתיים, איך נחליף כל פעם וכו'. חיפשנו מחליפה חוקית. נאדה - אין אפשרות כזו בלקסיקון. פשוט אין רשיון זמני. הדרך היחידה - מישהי לא חוקית. אז הבאנו מישהי לא חוקית על סמך המלצות ושיחה של רבע שעה. נפלה עלינו מתנה. בחורה מדהימה, אינטליגנטית, מסורה, חמה. חשבתי שאי אפשר למצוא אחת כמו זו שהיתה לנו, והינה מצאנו משהו טוב לא פחות. אז הראשונה נסעה, השניה נשארה מתוך ידיעה שלה ושלנו שהיא זמנית (כשאני כל הזמן חוששת מה יהיה אם הראשונה לא תחזור). במהלך החודש הזה חלה התדרדרות רצינית במצב של אימא, והגענו למסקנה שאי אפשר להשאיר את שני הורי עם מטפלת אחת - טובה ככל שתהיה. התחלתי לבדוק סידור מוסדי. ואז תם החודש, הראשונה חזרה בדיוק ביום בו הבטיחה. בקשנו מהשניה שתמשיך עוד קצת - וכרגע יש לנו שתי מטפלות בבית, שתיהן טובות. יש עדין בעיה עם עניין האי-חוקיות של השניה, לא רק בגלל שאני כזו שומרת חוק (כבר הבנתי שהתקנות מאלצות אותך לעבור על החוק, כי פשוט לא נותנות מענה לכל האפשרויות), אלא כי יש תמיד חשש שתחטף על ידי משטרת ההגירה, ואז ההורים - ואני - בבעיה נוראה. כמובן שאי אפשר להקיש מהמקרה שלי למקרים אחרים, אבל כמה מסקנות: א. הם די נוטים לחזור, כי הסיבה שבגללה באו מלכתחילה קיימת (צורך להתפרנס), וכי די קשה למצוא עבודה אחרת (בארץ)אם עוזבים עבודה ראשונה. ב. קצת פילוסופיה: קשה לדעת מה טוב ומה נכון. לפעמים יש טוויסטים בעלילה לטובה... ג. אם את מוצאת ישראלית למשך חודש (וקשה לי להאמין שתמצאי, או שתמצאי ללא דרישת שכר מטורפת) - מה טוב. אם לא - תאלצי לקחת מישהי לא חוקית (אם, למשל את עורכת דין או שופטת או מישהו שציות לחוק לגביו הוא "מסט" - את בבעיה...) מה שמשונה בסיפור שלכם זה חופשת המולדת אחרי שמונה חודשים. זה זמן קצר מידי. אני יודעת שלא עזרתי הרבה, כי כל מקרה לגופו, אבל רציתי שתראי שסיפור ממש דומה לשלך נגמר טוב...

zs1957

New member
מטפלת חלופית

היי הילרי המטפלת שך יוצאת לחופש עליה לדאוג למטפלת חלופית. כך זה נהוג.יש להן הרבה חברות שמחפשות עבודה. אצלנו המטפלת נסעה והביאה משהי חלופית. למתי את צריכה תאריך מדויק. אני יכולה לשאול אותה אם היא מעונינת. זהבה שחם

למעלה