מטפלת מזניחה

ida72

New member
מטפלת מזניחה

שלום
גילינו שהמטפלת של קטני נותנת לו לבכות, לא מדברת איתו ואפילו מדברת אליו לא יפה. כמובן כמובן שהוא כבר לא שם. הכאב גדול מאד.
רציתי לשאול:
* האם ניתן להגיש תלונה במשטרה על הזנחה? יש לי קלטת בה שומעים אותו בוכה ושומעים אותה מדברת.
* איך אני יכולה לעזור לו? אני מניחה שהביטחון שלו בעולם התערער, ואני מנסה לחזק אותו ולהיות שם בשבילו.
קטני בן 6.5 חודשים והיה אצל המטפלת חודשיים.
תודה מראש לעונות

Cafe Latte

New member
אני מניחה שניתן. השאלה למה? לא יצא מזה שום דבר.

מטפלות שפשעו באמת (לא שהזנחה זה לא פשע, אבל תיכף תביני את הכוונה שלי) והתייחסו לילדים באלימות קשה, הולכות לקבל בקרוב עונש מופחת ביותר (אם בכלל). תקראי על פרשת גן ניצנים בחולון.
&nbsp
כן הייתי דואגת בצורה אקטיבית שלמטפלת הזאת לא תהיה פרנסה נוספת במקצוע הזה. למשל.
תמשיכי להיות האמא הכי טובה שאת יכולה להיות בשביל התינוק שלך. אני יודעת שמה שעברת זה נורא.. תאמיני לי, הייתי שם. סביר להניח, שלא נעשה שום נזק. פשוט תמשיכי להיות אמא. אין משהו שאפשר לעשות על מנת לשנות את הארועים שקרו. בטווח הארוך, את תזכרי את זה... הוא לא. (וטוב שכך).

ida72

New member
תודה... מסכימה איתך.

חשוב לי לדעת שזה בר- תביעה. לא יודעת כרגע מה אני רוצה לעשות מולה, לא מאמינה שיעניין אותנו להתעסק עם תביעה. מקומם לפגוש כזה רוע...

ותודה על מה שכתבת.

Mis Anna

New member
תגידי לה

שאת לא מעוניינת בה אבל מוכנה לתת המלצות ושתפנה מעסיקים פוטנציאליים אליך וכך תזהירי גם אותם! גועל נפש של אנשים

mitmit11

New member
קראי בבקשה את מה שעניתי לה למטה

על מנת להבין מה החשיבות של פניה לגורמים המוסמכים במקרה של חשד להתעללות או הזנחה.
כל הסאגה שעוברת על חיי כבר שנה וחצי יכלה פשוט להימנע אם האמא שהבן שלה שבר את היד לפני חמש שנים, אם האבא של הילדה שטולטלה בלול לפני שלוש שנים ואם השכן שראה דברים מהחלון שלו היו פונים למשטרה.

Cafe Latte

New member
את צודקת.

אבל זה לא מה שהיא מתארת.
יש הבדל בין אלימות פיזית, לאלימות (אם הייתה) מילולית, או להזנחה (לתת לתינוק לבכות למשל, או להתעלם מבכיו, או להתעלם ממנו. נקודה).
גם המטפלת של הבן שלי דיברה אליו לא יפה, ופיטרתי אותה, כמובן. אבל אי אפשר להגיש תלונה על דיבור לא יפה, למרות שבפנים הלב נקרע מן הסתם.

mitmit11

New member
הזנחה היא התעללות לכל דבר

וגם זה ככל הנראה היה "אצלנו" אבל לאור הראיות החזקות בתחום הפיזי הוחלט לא לכלול את זה בכתב האישום כי זה מתבסס על עדויות של חלק מהנאשמות עצמן.
&nbsp
ומה יבטיח את זה שהיא לא תטפל יותר בילדים? מה יבטיח את זה שהתינוק הבא שאותו תזניח לא יבכה שעות? התשובה היא - פניה לערוצי תלונה רשמיים.

Cafe Latte

New member
מיטמיט כנראה שאת

צודקת. חשבתי על זה הרבה אתמול, והצדק כנראה עמך.
בדיוק חשבתי על השתלשלות העניינים אצלנו. המטפלת צעקה ודיברה מאוד לא יפה אל התינוק שלי, למחרת פיטרתי אותה כמובן. ואח"כ כשהמשיכו להמליץ עליה בקבוצה שבה קיבלתי את ההמלצה הראשונית לגביה, טרחתי לכתוב בכל מקום שפיטרתי אותה. אח"כ גם כתבתי פוסט מאוד מפורט בקבוצה, וגם במאמזון עם כל הסיפור מנק' מבטי, ואמהות שהילדים שלהן היו אצלה, יצאו עליי, וטענו שזה פשוט עניין של חוסר כימיה
.
(ברור, כי כשלי יש חוסר כימיה עם הבוס החדש בעבודה, אני מרימה את הקול, מתחצפת, ומדברת אליו דוחה. ב-רור. ככה מתנהלים כשיש חוסר כימיה).
אח"כ ההמלצות עליה פשוט עברו לפרטי, ולא היה לי יותר מה לעשות, איבדתי על זה שליטה לגמרי
ולצערי היא בטח עדיין עובדת עם ילדים.
את צודקת בקיצור, הלוואי ויכלתי לעשות יותר.

mitmit11

New member
את את שלך עשית

אני המלצתי רבות על הגן ההוא. חזרתי אח"כ לכל המלצה שנתתי בקבוצת האמהות המקומית וקישרתי לפרטי המקרה ולכתבות עם שמות המעורבות.
קשר השתיקה הזה הוא בעייתי אבל זה גם מובן. כמי שנמצאת עמוק בתוך זה - זה חתיכת כאב ראש מטורף, הרבה טרטור ולא תמיד יש תוצאה בסוף.

Cafe Latte

New member
מה שהכי הפתיע אותי.. האמת, לא, זה לא כזה הפתיע אותי

- כבר חוויתי את זה במקומות אחרים בחיים.. אבל - שאמהות אחרות, יצאו להגן על המטפלת הזאת בחירוף נפש.
אני מבינה את ההגיון מאחורי זה. הרי אף אחת לא רוצה לחשוב, שבמשך שנה (או יותר), היא העסיקה בבית את ד"ר ג'קיל ומר. הייד... ברור לי לגמרי. זה מנגנון פסיכולוגי מובן. אבל עדיין. מעצבן.
מה שקצת חורה לי, שלא יצאתי קצת יותר בחוזקה נגד אותן האמהות. והדגשתי כמה זה לא היה עניין של חוסר כימיה, כמה שזה היה עניין של אישיות בעייתית שלה, וכו'.
אוף.
&nbsp

mitmit11

New member
אין לך מה להתעסק בזה, את שלך עשית

גם בפרשה שלנו היו הורים שיצאו נגדנו. ברמה של ממש הכפשת שמנו, שאנחנו חבורה של הזויים שמתנקמים בבעלת הגן וכו. יום אחרי שהצילומים יצאו לתקשורת הם באו אלינו בדמעות והתנצלו. אלה אנשים שמכירים את מנהלת הגן והבת שלה (אחת הנאשמות) מעל לעשור. זה שובר לך את כל מערכת האמון באנשים. היום ההורים האלה מגיעים איתנו לכל דיון ולוקחלים חלק בכל הפעילות.
&nbsp
גם אני הייתי צריכה להודות בפני עצמי שעשיתי בחירה איומה עבור ילדיי, אבל דוקא בגלל זה הלכנו עד הסוף במאבק.

רויטל987

New member
אני הוטרדתי על ידי רופא ידוע וכשהתלוננתי על זה בפורום מתאים,

הבנות הגנו עליו. הן לא ראו במגע שלו כל הטרדה. נדהמתי מהתגובות של הבנות בדיוק כמו שאת נדהמת מהתגובות של האימהות האחרות.
ולכן רושמת לך שתלכי עם מה שאת מאמינה ואל תתיחסי למה שאחרות אומרות.

אוי קפה לאטה

זה הזכיר לי את הפרשה עם הדולה גבר שהיה כאן בפרדס...כמה בנות שלא הרגישו מוטרדות על ידו ישר קפצו להגן עליו כי להן זה לא קרה...זה כזה דפוק...זה שזה לא קרה לך או שאתה בהכחשה לגבי זה - לא אומר שזה לא קרה לאחר.
&nbsp
צר לי על מה שהבייב שלך עבר, אבל יש לו אימא תותחית. הוא לגמרי יגדל להיות תותח בעצמו.
&nbsp
&nbsp

Cafe Latte

New member
הדולהלמה, זו כאפה לכל בנות הפרדס, בזמנו. פרשה

מזעזעת ודוחה מאין כמותה. אני גם זוכרת נשים שקפצו להגן עליו
זה היה נורא.
&nbsp
הבייב שלי בהחלט מהמם

בטוחה שגם ל-2 שלך לא חסר.

mitmit11

New member
ניתן ורצוי להגיש תלונה

הילדים שלי היו בגן ניצנים בחולון (מה שקפה לאטה הזכירה). אני אישית חושבת שצריך לפעול כלפי כל אירוע ואירוע גם אם בסופו של דבר הסיכוי להגשת כתב אישום הוא נמוך. זה לא פשוט, נסחב ולוקח המון זמן אבל על הסיכוי הקטן שאת תחסכי את ה"חוויה" מילדים אחרים בעתיד - זוהי מחוייבותך המוסרית.
&nbsp
כן, אולי אלה מילים גדולות אבל במקרה של הגן שלנו היו מקרים בשנים קודמות שטוטאו מתחת לשטיח, הורים שהחליקו פינות או עברו גן והשאירו את זה מאחוריהם. זה היה על גבם של הילדים שלי ועוד 63 פעוטות בגילאי 3 חודשים עד ארבע שנים. אנחנו עצרנו את הגלגל. אנחנו מלווים גם הורים אחרים בשלבי הגשת תלונה והתנהלות מול הגורמים הרלוונטים בפרשות דומות ושונות ברחבי הארץ.
&nbsp
מוזמנת להצטרף בפייסבוק לעמוד "צדק לילדים" העוקב ודן בנושאי פגיעה בילדים במסגרות חינוכיות וטיפוליות ועוקב, בין השאר, אחרי פרשת גן ניצנים:
https://m.facebook.com/צדק-לילדים-881639255261745/

A לוןA

New member
עם כל הצער שבדבר- אין לך הרבה מה לעשות במישור החוקי

חוק התעללות בקטינים וחסרי ישע קובע-
"העושה בקטין או בחסר ישע מעשה התעללות גופנית, נפשית או מינית, דינו - מאסר שבע שנים; היה העושה אחראי על קטין או חסר ישע, דינו - מאסר תשע שנים."
&nbsp
לפי מה שאת מספרת, מדברת אליו לא יפה (בניגוד לצועקת, משתוללת, מפחידה) וגם נותנת לו לבכות (בהנחה ואין שם בכי של שעות, והבכי לא נובע ממצוקה פיזית ממשית כגון חבלה חמורה של התינוק)- לא נכנס תחת ההגדרות הללו.
&nbsp
המקרים שהביאו כאן כדוגמא (גן ניצנים בחולון, למשל- שם היתה אלימות פיזית ממשית, ילד שנשברה לו היד וכו') הם חמורים פי כמה וכמה, ושם ניתן להוכיח התעללות ממשית.
במקרה שלך- כואב, מבעס ואפילו מקומם- אבל אין לך מה לגשת עם זה למשטרה בכלל.

niki11111

New member
מבחינה פלילית זה גבולי מינוס

אלה הוראות החוק הרלוונטיות:

השארת ילד בלא השגחה או במטרה לנטשו (תיקון מס' 59) תשס"א-2001
361. המשאיר ילד שטרם מלאו לו שש שנים בלא השגחה ראויה, ובכך מסכן את חיי הילד או פוגע או עלול לפגוע פגיעה ממשית בשלומו או בבריאותו, דינו - מאסר שלוש שנים; עשה כן ברשלנות, דינו - מאסר שנה; עשה כן במטרה לנטוש את הילד, דינו - מאסר חמש שנים.
הזנחת ילדים ומושגחים אחרים [א/185] [תשכ"ה] (תיקון מס' 110) תשע"א-2011

362. (א) בסעיף זה ובסעיף 363, "מושגח" –
(1) קטין שלא מלאו לו שש עשרה שנים;
(2) קטין שמלאו לו שש עשרה שנים או בגיר שאינם מסוגלים לדאוג לצורכי חייהם.
(ב) הורה של מושגח, אשר אינו מספק מזון, לבוש, צורכי לינה וצורכי חיים חיוניים אחרים במידה הדרושה לשמירת שלומו ובריאותו, דינו – מאסר שלוש שנים, זולת אם הוכיח שנקט אמצעים סבירים לפי הנסיבות להשגת הדרוש כדי לספק את הצרכים ואין בידו לספקם.
(ג) המחויב על פי דין או הסכם לדאוג לצורכי חייו של קטין או של מי שאינו מסוגל לדאוג לצורכי חייו, הנתון להשגחתו, למעט הורה, אשר אינו מספק מזון, לבוש, צורכי לינה וצורכי חיים חיוניים אחרים במידה הדרושה לשמירת שלומו ובריאותו, דינו – מאסר שלוש שנים, זולת אם הוכיח שנקט אמצעים סבירים לפי הנסיבות להשגת הדרוש כדי לספק את הצרכים ואין בידו לספקם.

כמו שאת רואה זה יכול להיכנס רק בפרשנות יצירתית.

אבל כל זה במישור הפלילי. אם את רוצה להפחיד אותה או סתם להחזיר לה את יכולה גם לתבוע אותה אזרחית בבית משפט לתביעות קטנות על הפרת חוזה. לדרוש גם את כל מה ששילמת לה חזרה וגם פיצויים על עוגמת נפש. לא להיסחף עם הסכומים אבל בכל זאת, זה מעיק על אנשים שצריכים ללכת לבית משפט.
זה פשוט, זה בלי עורכי דין וזה יכול אולי להיות פיתרון בשבילך.

ida72

New member
תודה רבה לכל העונות

הכנסנו את לולי לגן, ומתאקלם שם יפה.
הרבה התנהגויות ובכי שהיו בשבועות האחרונים מתחילים לרדת. בדיעבד בגלל המטפלת. אז חשבנו שזה שיניים/אוזניים/קפיצת גדילה ומה לא...

תודה על כל התגובות והמידע. שמחה לשמוע שיש מה לעשות - למרות שכנראה לא נעשה כלום. אני אפיץ את הסיפור כמה שאוכל, ואני מקללת אותה הרבה, אבל רוצה להסתכל קדימה. איכשהו לתבוע על כסף מפספס את המהות (למרות ששוב - טוב לדעת שאפשר).

תודה,
אידה

למעלה