מטפלת ואז ויצו?

• פותח הנושא ג2
  • פורסם בתאריך

ג2

New member
מטפלת ואז ויצו?

אנחנו מחפשים עכשיו מטפלת לילד - הבעל מצא עבודה - ל 4 חודשים ולאחר מכן חשבנו להעביר אותו לויצו. האם זה בעיתי לילד? יותר מידי מעברים? מה מומלץ לעשות או שזה רק בראש שלנו והילד יקבל את יותר טוב ממה שאנחנו חושבים?. ההורים המודאגים

ג2

New member
עכשיו בן 6 חודשים ובספט לויצו יהיה

בן שנה

גרא.

New member
אמנם לבנכם יהיה טוב יותר לגדול

ולהתפתח ביחס של אחד לאחד, עם המטפלת.אבל אם אכן מעון ויצ"ו יעמוד בסטנדרטים המקובלים, כלומר מטפלת אחת לכל 4 ילדים לכל היותר..לא נראה שבנכם יסבול במיוחד,למעט קשיי ההסתגלות הראשונים למסגרת של פעוטון, שהיא שונה במהותה מהטיפול האינדוידואלי הצמוד שקיבל עד שינוי הסטטוס.

ג2

New member
מטפלת ל 4 ילדים!!! לא קיים במציאות

בויצו זה 3.5 מטפלות (אחת חצי משרה ) ל 22 ילדים. הבנתי שכך זה בכולם

גרא.

New member
התקן הוא מטפלת אחת לארבעה ילדים

מן הסתם,ויצ"ו מנסה לחסוך כסף על גב הילדים,וחבל.

ג2

New member
לגרא - אם יש תקן של מטפלת אחת ל 4

ילדים ואני לוקח את זה כעובדה כי כך כתבת (לי אין את המידע הזה) אזי איך יתכן שגם בויצו וגם בנעמת שהם גופים תחת פיקוח וכו (נראה לי שהם הכי מפוקחים שיש לעומת משפחתונים וגנים פרטיים) בפועל לגיל הכי קטן זה 3.5 מטפלות ל 22 ילדים. אולי הם אכן מנסים לחסוך אבל בטוח לא יעברו על החוק בשביל זה?? אתה לא חושב? ולכן זה נראה לי מוזר מאד הנושא של מטפלת ל 4 ילדים כפי שכתבת!!!! אתה בטוח בנתונים?

גרא.

New member
ג2,עקרונית,איני מבין לשם מה הווכוח

הזה..אם זה מה שאתה מצאת בויצ"ו,אז זה מהיש,ואיני רוצה להתווכח על מה שיש אלא לציין מה שצריך להיות, מבחינת יכולת המטפלת להתמסר לילד הספציפי. ככל שבאחריותה יותר ילדים. כך הזמן לכל ילד קטן.ויש לזה משמעות בגיל הרך. מכל מקום..אולי..? אולי,לא הבאת בחשבון את המנהלת של המעון??

ג2

New member
אין ויכוח - תודה על התשובות

אבל לדעתי אם יש תקן במדינה צריך לדאוג שיאכפו אותו ותפקידם של אנשי המקצוע לדאוג לכך ולהתריע על חריגות בעיקר בתחום כה רגיש

למעלה