מטפלת בת"א

אה חייב

New member
מטפלת בת"א

תינוקי שלי בן 7 שבועות. התחלתי לראיין מטפלות ואני תוהה בייני לבין עצמי מדוע מטפלת בת"א דורשת 4500 ש"ח לחודש בעוד שבפריפריה זה חצי שכר? זאת ועוד שעליי להוסיף ביטוח לאומי (כ- 10%), נסיעות - 190 ש"ח לחודש והבראה (כמשכורת נוספת) סה"כ בשיכלול: כ- 5500 ש"ח לחודש. אני חייבת לציין שזה יוצא מהנטו שלי!!! כלומר כמעט כל המשכורת שלי הולכת ישר למטפלת.... האם זה הגיוני? היש אלטרנטיבות אחרות? מה עושים במשפחות שאין להם?

מה שמצחיק אותי

זה שאנחנו לא ממהרות לענות כי אנחנו הרי יודעות מה קורה בדיונים האלו על השכר ומנסות לשמור על פרופיל נמוך ולא להכנס לזה. את יודעת למה? כי בדרך כלל זה נגמר בהמון תסכול הדדי, כי כולם חושבים שהם צודקים והויכוח הוא מאוד לא נעים לשני הצדדים.אני מבינה שאת מרגישה תסכול מהמצב והאמיני לי, גם אנחנו לא ממש נהנות ממנו, אבל אני יכולה להגיד לך את זה: מטפלות עובדות קשה ונותנות מעצמן המון, בזה אנחנו מסכימות? כל אדם יכול לבקש את הסכום שהוא מרגיש שמתגמל אותו באופן צודק למה שהוא נותן ואני לא בטוחה שהיית רוצה להעסיק מישהי ממורמרת או יותר גרוע- שתחליט להשקיע בילד פחות כי השכר שלה לא הולם את מה שהיא יכולה לתת. ספציפית להבדלים בין האיזורים- אילו הבדלים עצומים, נכון, אבל גם ההבדלים במחייה הם גדולים ואם מטפלת ששוכרת דירה במרכז העיר עובדת אצלך במשרה מלאה ונתנת את כל מה שהיא יכולה לילד שלך אבל היא בקושי מצליחה לסגור את החודש היא בבעיה חמורה. וכן, גם את בבעיה כי מטפלת זה יקר. וזה בעצם הנושא שהכי קשה להשלים איתו- אנחנו באותה הסירה כאן. אני רוצה להיות מטפלת, זה מה שאני הכי אוהבת לעשות אני לא רוצה ללכת למלצר כי שם השכר גבוה יותר לשעה, האם אני צריכה להתפשר על משכורת מינימום בגלל "עקשנותי" להמשיך לטפל בילדים? לא.... מה שקורה זה שבסוף זה חייב להתאים, בסוף תמצאי מישהי שתוכלי לעמוד בדרישת המחיר שהיא מציבה או שתשלחי את הילד למסגרת אחרת, כי אין ברירה וככה זה כרגע. אני מבינה שזה לא קל, אבל נסי גם לראות את מצב המטפלת שעומדת מולך ולכבד את הבקשה שלה, אם לא מתאים אז לא מתאים....

אה חייב

New member
בעיקרון את צודקת

ואין לי מטרה לפתוח כרגע דיון על שכר. אני צריכה מסגרת כזו או אחרת לתינוקי שלי כי אני חוזרת לעבודה עוד חודש. אין תינוקיה באזור (נווה צדק) והמשפחתון היחיד מקבל רק מגיל שנה. המטפלות כאן (ושוב סליחה על הטון) מפונקות עד להחריד - תמורת ה- 4500 נטו שלהן הן לא מוכנות לעשות כלום שקשור לילד מעבר הטיול והאכלה.... אגב, דרלינג...אין לי בעיה עם משכורת כזו למטפלת שעברה הכשרה מתאימה (נניח הכשרה בטיפול, גננת מוסמכת וכדומה). מטפלת כזו אכן מגיע לה משכורת גבוהה והיא לא מתאימה לי כרגע (אולי לילד השלישי כשנהיה יותר מבוססים). אבל אני מדברת על מטפלות שלכל היותר טיפלו בילד נניח בן 3 במשך חצי שנה ופתאום מחשיבות את עצמן כראויות לשכר של מטפלת מוסמכת. זה מקומם! מטפלת שלא עברה הכשרה מתאימה ממקום מוסמך לא אמורה לדרוש /לקבל משכורת של 4500 ש"ח עם כל הכבוד למקצוע הקשה ודורש נתינה.... וזה נהוג בכל מקצוע - עו"ד מתחיל מקבל כ- 3000 ש"ח לחודש כנ"ל גם כלכלן (וכן בת"א ולמרות רמת החיים הגבוהה).... מצטערת שנסחפתי לדיון אבל זה דגדג לי באצבעות...

chenchi

New member
הצעה לאלטרנטיבות

מסגרות כמו "בנק הזמן" ואם לאם (יש פורום "אם לאם" בתפוז) או לחילופין לחלוק מטפלת עם עוד חברה, כמובן ששכר המטפלת עולה בהתאם, אבל חלקי שניים זה עדיין פחות. אגב, אם תחפשי באיזור מרכז ת"א (שינקיין-רוטשילד) תמצאי המון משפחתונים וגנים, זה לא מאוד רחוק מנווה צדק.

ומה עם האפשרות שאת תטפלי בילד?

כבר ראיתי אמהות רבות שבחרו בדרך זו. אם מתוך הכרה, ואם מחוסר ברירה. מה דעתך?

osif1

New member
ואני מחפשת עבודה...

לכמה שעות את צריכה מטפלת?? משרה מלאה? אני יודעת מחברה שמשלמים לה 4700 ברוטו וזה כולל נסיעות..משפחה שגרה באבן גבירול והיא רק מטפלת בילד, בלי עבודות בית.. במידה ואת עדיין מחפשת, אני מחפשת עבודה... את מחפשת מישהי מבוגרת? זה המייל שלי.. [email protected] שיהיה יום מקסים אסנת

למעלה