מטפלים כבני אדם

מטפלים כבני אדם

שלום אנשים ,
שמי דניאל ואני מטפל פיזי מזה כשש שנים ,
גוף נפש הוא מושג אמיתי עבורי מתוך ידע ונסיון
השנה התחלתי ללמוד NLP

הכלים שיש בידינו הם עוצמתים מאוד , אנחנו נוגעים ברבדי חיים של אנשים במקמות חבוים מדעת ,נוגעים בפגעויות -משחקים באש וכל זה בהרפיה קלה או בינונית שלא לדבר על התחום ההיפנוזה שבו אנחנו לא נוגעים .
הכל נכון ידוע ומבורך אבל ההכשרה היא קצרה אני לומד במקום מצוין ואין לי ספק שבהמשך הדרך איהיה מטפל בשיחה מעולה אבל כרגע אלו לא פני הדברים
כרגע אני אדם נבון ומטפל ,
אחרי ההקדמה הזו נגיע לנושא
נגיד שאני מקבל טיפול NLP ולמטפל שלי היה יום קשה חורף קר עבודה חיים כרגיל , ואני במצב הרפיה עמוקה ובמקרה נוגעים בנושא רגיש בעבר שלי והמטפל שלי שהתעורר היום על צד שמאל לא בדיוק רגיש או לא מיומן טועה
??
נכון זה קורה לכולנו כבני אדם מול בני הבית השכנה וכו אבל זה שמולי פחות רגיש לא בהרפיה ואני לא תחת כובע מטפל

המקרה הספציפי פחות חשוב ומדובר בטעות השאלה היא עבורי כמטפל בעתיד הכלים עוצמתים ההרפיה עמוקה והכוח שנתון בדיים שלי גדול מאוד וכמו כולנו גם אני נתון למצבי רוח ?
אני כן יכול לומר שאחרי כמה שנים בטיפולים כמקצוע אני עוזר המון לאנשים אבל כמו כולם גם לי היו ימים לא טובים
לדעתי אני עומד על תשעים ושמונה אחוזים של טוב פלוס ושנים שלושה מקרים של טעות, רוב המטופלים חוזרים ואלו שלא זו כמובן בחירה שלהם .
אשמח לשמוע התיחסות שלכם לנושא
בברכה
דניאל

אני לא יודע איפה אתה לומד

אבל מספר דברים (ולפני זה גילוי נאות, אני בעל מכללה ל NLP בישראל)
א. יש מכללות עם הכשרות ארוכות ויש מכללות עם הכשרות קצרות יותר ואז גם יש מכללות עם דוגמיות של הכשרה.
ב. מכיוון שהחומר לבד כל כך טוב ולתלמיד חדש אין ממש את הכלים לדעת באם הוא במקום איכותי או לא, קשה באמת לאמוד את איכות הלימודים.
&nbsp
ג. "רבדים עמוקים..." וואלה, גם עם האנשים שעבדתי איתם על טראומות לא נגענו ב.."רבדים עמוקים" - זוהי לא תפיסה NLPיסטית בכלל, זוהי תפיסה פסיכולוגיסטית קלאסית, ואין לה שום קשר ל NLP - מי שמלמד אחרת, לא בהכרח מבין NLP.
&nbsp
ד. 80% מהכלים של ה NLP לא מצריכים הרפיה, לא קלה ולא עמוקה.
&nbsp
ה. עכשיו לשאלה שלך, נאמר נגעתם בנקודה רגישה, מה זה אומר? אתה מתחיל לבכות? להתעצבן? להחנק? מה?
כי לכל התנהגות יש משהו אחר שאפשר לעשות איתו.
&nbsp
אם אתה הולך למטפל לא מיומן ולא מנוסה - שעושה הרפיות בעודו לא במצב טוב - אז מגיע לך! (-;|
&nbsp
ואיזה טעות בדיוק הוא עושה?
&nbsp
קדימה הצלוח'ס
מיקי ברקל
&nbsp

ommerl

New member
מה זה רבדים עמוקים...?

לפעמים אנשים מתכוונים ב"רבדים עמוקים" לפרשנות פסיכואנליטית פשוט כי זה מאוד מוכר ונכנס למודעות הכללית.
&nbsp
אני חושב ש-NLP נכנס לרבדים מאוד עמוקים. רגשות, מחשבות, אמונות, ערכים, וזהות אלה רבדים סופר עמוקים. זה שאין תחושה של חפירה קדחתנית של חמש שנים לא אומר שזה לא עמוק...
&nbsp
כשאדם מסיים תהליך של שעה אחת בדמעות, עם אנרגיה חדשה ומשנה את החיים שלו ב 180 מעלות זה עמוק מאוד!

"רובד עמוק" = מטאפורה

שמניחה שיש עומקים, צריך לרדת אליהם, אפשר ליפול אליהם...
&nbsp
לא יכול להיות שדווקא אמונות, מחשבות, רגשות ערכים וזהות הם רבדים גבוהים?
&nbsp
או שאולי הם בכלל רבדים מקבילים?
&nbsp
שים לב שכל מסגרת חשיבה אחרת משנה את החוויה הפנימית ואופני הפעולה.
&nbsp
כי אתה לא יכול "לחפור" כאשר מדובר על רבדים גבוהים (-;
&nbsp
סתם מחשבות של שבת בבוקר

&nbsp

ommerl

New member
אני מבין מה אתה אומר

יחד עם זאת, יש מסרים שאני רוצה להעביר כמה שיותר מהר וברור עם כמה שפחות הסברים מסביב. לכן אני מעדיף להשתמש במילה "עומק" כי ישר יבינו אותי ואני אוכל להתעכב על הדברים שחשובים באמת.. הדברים ה... עמוקים...

&nbsp
מה שכן, אם מישהו אומר לך "אני לא רוצה לעבוד על רבדים עמוקים" אתה יכול להגיד לו "אין שוב בעיה, נעבוד רק על רבדים גבוהים" ופתרת את הבעיה. בין כה וכה תעבדו בסוף על מה שצריך.

ommerl

New member
התשובה שלי מתחלקת לשניים:

א- אי אפשר לצפות מאדם, כל אדם, להיות בשיאו כל הזמן. גם מנתח לב פתוח הכי טוב בעולם יש לו יום כזה ויום כזה. זה לא אומר שהוא הורג אנשים ביום רע וביום טוב מציל חיים.. כי הרי לא כל מה שאתה עושה חייב להיות מושלם תמיד. זה צריך להיות מספיק טוב. לעשות את העבודה. אז אם ביום טוב ייקח לי חצי שעה לטפל בפוביה, ביום רע זה ייקח שעה שלמה. לא ביג דיל.
&nbsp
ב- ככל שאתה צובר ניסיון זה בא לך יותר בטבעיות ולכן כשיש לך יום קשה, זה פחות משפיע עליך בתוך ההקשר הטיפולי. מה גם שההקשר עצמו, אם אתה עושה את זה לאורך זמן, הופך לטריגר שמכניס אותך לסטייט של מטפל. אפילו אם היה לך יום רע עצם הישיבה עם לקוח בקליניקה תכניס אותך למצב פסיכולוגי שאתה רגיל להיות בו כשאתה מטפל.
&nbsp
בשורה התחתונה- הנזק הוא לא כזה נזק כי גם ביום רע אתה תעשה עבודה מספיק טובה. וגם כי ככל שתצבור יותר ניסיון כך תפחת ההשפעה של יום רע עליך כמטפל.
&nbsp
דבר אחרון זה שאנחנו אנשים שמודעים לעצמם יחסית. אם אתה מרגיש שהיה לך יום רע אתה יודע לעצור ולהוציא את עצמך מזה. או לפחות להתעסק בזה. זה לא שאתה פועל כמו אוטו ואם יש פנצ'ר אתה מתרסק לעץ.. זה לא עובד ככה.
&nbsp
לגבי האורך של לימודי NLP, מה זה משנה מה האורך? מישהו קבע שזה חייב להיות ארבע שנים? אחד ממציאי ה-NLP מלמד בשבוע אחד קורס שלם. ואני מכיר אנשים שלמדו אצלו במתכונת הזאת והם מצוייינים ב- NLP.

תודה על התשובות המפורטות ואולי עוד שאלות

רבדים עמוקים זו אכן תפיסה פסיכולוגית וכפי שכתבתי ובהחלט מאמין NLP זו שיטת טיפול הרבה לפניה אני בן אדם עם הסטוריה ידע אמונות וכו וחלקן גם הושפעו מפסיכולוגיה
כאן בפורום רבדים עמוקים =תוכן עמוק משפיע במקרה הזה ילדות עתיקה .
אני לומד במסלול של שנתים במכללת רטר
מאוד מסכים עם מה שכתב עומרי ולשמחתי מוכר לי
בטיפולים שלי אני לובש לבן יותר בשבילי /התלבושת הטקס החדר הריח מכניס אותי לאוירה הנכונה וכמובן גם את המטופלים .
ועשכיו לשאלה
קראתי קצת ספרים בנושא NLP לקראת הקורס
אני מבין שהרבה מהשיטות בNLP הן טכניקות ללא הרפיה כפי שכתבתי כרגע אני ברטר וזו דרכי כשאסיים וקצת אתיצב בשיטה נראה .
נושא השינוי בהרפיה תת מודע ברור לי לפחות בתאוריה אחרי שלושה חודשים בתוך התהליך אני לא מעז לומר שאני שולט בה, כשהדברים נעשים במודעות רגילה פחות ברור לי קראתי קצת "בנדלר" ואחרים שם זה כמו קסם קשב תשומת לב לפרטים שכרגע אין לי יכולת להכיל
בשפתי
למצוא את העוקץ ולהוציא אותו - אין לי היכולת הזו כרגע
האם זה משהו נרכש מולד הכשרה של חקרי משטרה (-:
תודה על תשומת הלב והתשובות המפורטות
דניאל

ommerl

New member
כמובן שזה נרכש

יש אנשים שיש להם נטייה מולדת לעשות את זה טוב יותר ויש שפחות טוב, אבל כשאתה לוקח יכולת כלשהי, למשל היכולת לטפל, לרמה גבוהה מאוד- מה שחשוב יותר ממה שמולד זה תרגול וניסיון. כי תרגול וניסיון תלויים בך ובמצטבר חשובים יותר מהיכולת המולדת שלך.

ladybug4NLP

Active member
מה ה השטויות שאלה "ללבוש חלוק לבן"

אתה מתחזה לרופא?
ואם זה מה שאתה צריך כדי להכנס לאוירה של טיפול, אני מציעה שתלך מהר לאמיר ותספר לו
כדי שהוא חעזור לך להוריד את החלק במהירות אפשרית.
זה לא טוב לך וזה לא טוב למטופלים שלך.

דווקא ב-NLP שנחשבת שיטה אלטרנטיבית אנשים בורחים מהקונוטציה של רופא שלא בדיוק מביא לרגיעה.

לבוש לבן

מזל שהתברכתי בחוש הומור בריא
וקצת בנימוסי שולחן
ברצינות לרגע עוד משהו רואה בזה בעיה ?
לבן עבורי מסמל נקי מסודר
אני לגמרי לא נראה כמו רופא , בטיפולי NLP כמובן שלא לבשתי לבן .
שובע טוב .

ladybug4NLP

Active member
כיון שזה פורום דמיון מודרך ו-NLP הרי שאנחנו מדברים

על הנחיות ב-NLP ולא משהו אחר.

לטיפולים אחרים שאין לנו מושג מה הם תש מה שאתה רוצה.
לא הבהרת את זה בפוסט שלך.
לצערינו יש מעטים שנותנים לקליניקה אוירה של חדר רופא ויש כאלה שהולכים לכוון המיסטיקה-אף אחד לא מומלץ
כי הרושם הוא של משהו אחר ולא NLP. לבן זה אולי יפה אבל אין כל קשר לנושא.

דמיון מודרך ו-NLP אפשר לעשות בכל מקום, גם בקרון של רכבת, גם באוירון וגם בכביש סואן.
כמובן שכדאי שיהיה במקום שקט ונאה ומסודר

למעלה