כל הזמן יש אצלי בבית, ביחוד בסופ"שים שכל הילדים באים, התרוצצות לטעינת טלפונים. לא תמיד הם מביאים איתם מטענים, ויש בעיה. הזמנתי מאיביי 4 כבלים למטען עם חיבור USB שמתאימים לסמסונג (אין אצלנו אייפונים), ושקעים עם יציאות USB. הגיע אתמול, ושניים הותקנו היום.
מחובר לזה מתח של 230 וולט. אני חיברתי לזה גם צרכני חשמל אחרים, כמו למשל שנאי של טלפון אלחוטי, ומנורת עמוד. ודרך אגב, זה עלה לי 3 דולר כולל משלוח. כמה זה עולה בארץ? "רק" פי 10.
זה לא שקע ישראלי תקני. שקעים אוניברסלים כאלו נפוצים במתאמי נסיעות, להתקין כזה בקיר נראה לי מתכון לבעיות בעתיד. אם חו״ח תהיה אצלך בבית שריפה חברת הביטוח תעוט על השקעים האלו כמוצאת שלל רב, גם אם הם לא יהיו קשורים אליה כלל.
כי ההתקנה נעשתה ע''י חשמלאי מוסמך,
אין כל מניעה להתקין בארץ כל שקע מכל סוג בתנאי שעומד בתקן רשמי של מדינה מוכרת גם אם לא הובא למכון התקנים הישראלי לבדיקה (בדיקה במקרה כזה כוללת קריאת ניירות ואישור אוטומטי ללא מגע יד בציוד),
גם אני הזמנתי. אבל רק יו אס בי. ובמקום בקיר עשיתי לי אותו
נייד. (בא כהתקן תחת הטיח ואני התקנתי בקופסא)
רוני שים לב לבדוק עם טלפון או צרכן יו אס בי שאכן היציאה נותנת 2.1 אמפר ככתוב. כי לא תמיד זה נכון. המוצר שהזמנתי אמור לספק 5אמפר ובפועל הוא מספק פחות מאחד לצרכן שצורך 2.