מטען לא מלווה

• פותח הנושא sparx
  • פורסם בתאריך

sparx

New member
מטען לא מלווה

היי לכולם,
לא ידעתי כל כך איפה למצוא לכך תשובות, ומאחר וזה פורום ישראלים בחו"ל, מה שאומר שיש פה אנשים שעברו לחו"ל וייתכן שהשתמשו בשירות הזה, חשבתי לשאול פה.
אני עוברת לסין (בייג'ינג) בסוף אוגוסט (לשנה, בינתיים), ואני יכולה לקחת איתי 23 קילו, מה שכמובן לא מספיק לי.
חשבתי בהתחלה פשוט לשלוח לעצמי חבילה לפני הטיסה אבל אז מישהו ציין בפני שיש משהו שנקרא מטען לא מלווה שאמור להיות חצי מחיר מלשלוח חבילה בדואר.
מישהו יודע על מה מדובר, מה הפרוצדורה ואם זה באמת יותר זול מלשלוח חבילות בדואר?
ואם לא, אולי טיפים איך להעביר את הדברים שלי למיקום החדש?
אציין שאני לא מעבירה רהיטים או דברים ממש גדולים... בעיקר הרבה בגדים וציוד אישי..

אשמח לכל תשובה
ותודה מראש.

liat1271

New member
את יכולה לקחת מזוודה נוספת, תבררי כמה זה יעלה

לך.

RoyG NJ

New member
לא שמעתי על אפשרות של מטען ללא נוסע..

להיפך זה אפילו דבר שאסור לפי חוקים של מדינות מסויימות, אולי בטיסות מטען, תנסי להתקשר לאל-על -מטען ואולי להם יש אפשרות.

לארה"ב ניתן לשלוח בדואר דרך הים חבילות וזה לא כל-כך יקר - לא יודע אם לסין יש אפשרות שכזאת... תבדקי עם הדואר.

סתם להשכלה כללית

רוב המטען הקטן (חבילות) שנשלח בדרך האויר עולה על טיסות נוסעים.

טיסות מטען הן יותר למשטחים ונפח גדול...

מה שלא סותר את העובדה שלא ניתן לשלוח מטען ללא נוסע במסגרת של חברות התעופה אלא אך ורק דרך סוכן שילוח מטען (בין אם דואר, או שירות חבילות) חברות שילוח למטען אוירי יעדיפו לרוב לא להתעסק עם חבילות פרטיות מטעמי רווחיות, אחריות וביטוח.

האפשרויות היחידות למשלוח חבילות פרטיות הן אכן דואר או חברת חבילות (fedex, dhl, ups וכיו״ב) כשמישראל הדואר הוא by far יותר זול.
שליחה בדרך הזאת כוללת במחיר את כל עלויות המשלוח, הטיסה שירותי הקרקע בנמלי התעופה ומשלוח קרקעי במדינת היעד (לא כולל מכס איפה שצריך). במשלוח דרך חברת שילוח קרגו, כל פרט בשרשרת השילוח יתומחר בנפרד וגם אם ״כרטיס הטיסה״ של החבילה אולי יהיה זול יותר, כל העלויות האחרות ינפחו את החשבון למימדים לא ריאליים לאדם פרטי.

יוספוס11

New member
לפני 9.11 זה היה אפשרי בארה"ב.

מתישהו בשנת 2000 טסתי עם יונייטד מסן פרנציסקו לניו יורק ובדיוק לפני ההמראה אחד הנוסעים, צעיר בשנות ה-20 חש ברע. המטוס הסיע בחזרה לטרמינל והוא הורד מזיע ורועד מהמטוס. הוא עוד הספיק לשאול את הדיילת מה עם המזוודות שלו והיא אמרה שלא ידאג, הם יטיסו אותם בחזרה בשבילו בטיסה הבאה חזרה.

בתור ישראלי פשוט התחלחלתי לשמע הדברים האלו. מגיע נוסע, שם מזוודות בצ'ק אין ויורד מהמטוס שממריא עם המזוודות שלו.... מזוויע.

airdene

New member
אכן יש שרותים כאלו אך איני בטוח שתרצי בהם

וזאת מפאת מחירם. אני מדבר על air courier services יש לא מעט חברות העוסקות בכך. עסקאות מהסוג הזה עבדו בעבר כך - חברת הקורייר היתה מצד אחד מפרסמת כרטיסי טיסה מוזלים מאוד ובונה מאגר מעוניינים הזמינים לטיסה בכל רגע נתון. מן הצד השני הייתה מפרסמת את שרותי השילוח שלה כך שלקוחות הנזקקים לשילוח סופר מהיר ומוכנים לשלם פרימיום ע"כ פנו לרכוש את שירותי השילוח. חברות מסוג זה עדיין קיימות וכדאי לך ליצור קשר עם כמה מהן כדי לקבל מס' הערכות מחיר שילוח הכבודה שלך.

רענן2

New member
את יכולה

בד"כ לקחת מזוודה נוספת (של 23 ק') בעלות של 60$ (בררי עם חב' התעופה / סוכן).
אפשר לשלוח דרך חברות כמו DHL - זה הרבה יותר יקר מהדואר אבל הרבה הרבה יותר מהר (כמה ימים, באוויר). בררי איתם.
בדואר לארה"ב יכול לקחת 6 חודשים, אני לא יודע כמה לסין.

saritoosh22

New member
אני לא מציעה לך לפנות לחברות הקורייר או הדואר

מהסיבה הפשוטה שמכס סין אינו מתיר שליחת חפצים אישיים ולכן החבילה שלך לא תקבל התרת מכס ותוחזר לארץ לאחר כבוד ועיכוב מכסי בן חודש וחצי בסין.
מה עוד שהחבילה תוחזר לארץ על חשבונך ועלות ייבוא לישראל הוא פי 3 מייצוא, כלומר תחוייבי פי 3 מעלות המשלוח.
סיבה נוספת היא שחברות כמו FedEx UPS DHL יגבו ממך מחיר מרקיע שחקים.
הדרך הפשוטה ביותר והזולה ביותר היא לקחת מזוודה נוספת ולשלם עליה עוד 100 USD

sparx

New member
מה?

מה ההיגיון בלא להתיר שליחת חפצים אישיים? (כן, שאלה קצת מיותרת בהתחשב בזה שבסין יש יותר מדי דברים לא הגיוניים...)
הייתי מבינה אם הייתי מנסה להכניס לסין דברים מסוכנים, או מסיתים או לא יודעת מה..
אבל אם אני שולחת לעצמי בגדים נעליים ושמפו, מה הביג דיל?

saritoosh22

New member
קטונתי מלהסביר את חוקי המכס הסיני

אך בוודאות, אני אומרת לך שאסור לייבא חפצים אישיים לסין.
בגדול, סין אינה חתומה על שום הסכם סחר בינלאומי ולכן, צו הייבוא החופשי אינו מעניין אותם, מכאן המכס הסיני מגביל מה שמתחשק לו או לא.

למעלה