מטיס....

Mapisto

New member
מטיס....

אנרי מטיס, מי אתה? לפי הבנתי הוא היה אומן צרפתי שצייר בסוף המאה ה19, פיקסו אמר עליו "שהשמש אצלו בבטן"... אני חושב שכותבים באנגלית mattis. גם הבנתי שהוא רבגוני בקטע של צבע. והוא גם צייר אוכל. מישהו יכול למצוא לי באיזה אתר אפשר למצוא תמונות שלו? ואם מישהו בכלל מכיר אותו שיתן איזה תגובה. ואפילו אם אפילו יש למישהו תמונות שלו מאיזה ספר שיכול להביא פה, יש לו פיסה בגן עדן.

eranoz

New member
מטיס היה סרסור רוצח גנב ואנס סידרתי

1 באפריל עבדתי עליכם

eranoz

New member
מטיס

אחד האמנים החשובים והמשפיעים במאה ה-20 עמד בראש זרם אומנותי שנקרא הפוביזם (פראיות) זרם אקספרסיונסטי שהושפע מונגוך וגוגן. על פי האקספרסיוניזם הציור צריך מבטא את נפשו של האמן. את הפנימיות שלו ולא את המציאות כפי שחשבו עד אז. החידוש העיקרי של הזרם הזה הוא בצבעים. האמן השתחרר מהצורך לתאר את האוביקטים שלו בצבע זהה לזה של המציאות. מטיס טען שבתמונה חוקי התמונה קובעים ולא המציאות. שמיים לא חייבים להיות כחולים והצל לא חייב להיות כהה. לא בדקתי אבל אני בטוח שיש על מטיס טונה חומר באינטרנט.

pomelit

New member
אנרי מאטיס (matisse)

אכן - צייר בן סוף המאה ה 19 ועד אמצע המאה ה 20. הצטיין בעבודות צבע מרשימות. פיתח גם טכניקה של עבודה במגזרות נייר והדבקות, שבין השאר נאלץ להשתמש בה בגלל שאיבד את ראייתו, והתקשה להשתמש בצבע ומכחול. כל חיפוש בגוגל יביא אלפי תמונות

למעלה