מטילן בלו - עזרה!

Z u l l

New member
מטילן בלו - עזרה!

שלום לכם, מת לי דג באקווריום, האם עלי לשים מטילן בלו? האם מטילן בלו טוב לדגים משריצים? כמה עלי לשים? תודה ויום נעים.

הוצאת את הדג המת?

עכשיו תעשה רענון מים(והרבה מים) במים שעמדו 24 שעות(בשביל שהכלור יתנדף). לגבי המטילן בלו-אף פעם אני לא משתמש בחומריים כימיים במים אז אני לא מבין בזה..

למה סתם לדחוף חומרים לאק'?

בהתחלה צריך להבין למה הדג מת- איזה דג זה בכלל? מחלה- שינוי חיצוני? פנימי? הפסיק לאכול? הרגלי שחייה משונים? תפרט קצת.. כמו כן תפרט על האק'..

Z u l l

New member
שמעו...

לא משנה עכשיו למה הדג מת, זה לא רלוונטי כרגע... השאלה הייתה האם כדאי להשתמש במטילן בלו כדי לנקות את המים במקרה של זיהום שנעשה. תענו בבקשה לעניין. האם החומר מטילן בלו מתאים במקרה שדג מת? האם הוא גורם נזק לדגים? תודה.

dz108

New member
מטילן בלו לא מתאים.

מתילן בלו זה חומר חזק, שיכול להפר את האיזון הביולוגי. אם אתה לא יודע למה הדג מת, אל תשים חומרים סתם.

זה מאוד רלוונטי!

יכול להיות שהוא מת ממחלה מדבקת, וכדי להגיד לך איזה תרופה להכניס לאק' נצתרך לדעת מה המחלה. מטילן בלו חוץ מלהרוס את האיזון הביולוגי כמעט ולא עוזר בכלום..

מטילן בלו

ערב טוב Z u l l באם הדג מת והוצאת אותו מייד. ומת ללא מחלה חיצונית אין כל צורך להשתמש במטילן או בחומר אחר. אתה יכול להוסיף מטילן בלו 5 % עד שהמים מקבלים צבע כחלחל. לא מזיק למערכת הביולוגית והצבע מתנדף תוך כמה ימים. צלי

MaaYan B23

New member
מעניין ביותר..

כמעט כל הודעה שאני רואה שאתה מפרסם נוגדת המון טיעונים מצד חברי הפורום [ולא, אני לא מתכוון רק לפורום הזה, אלא לעוד כמה פורומים מקצועיים בתחום]. ולעניין, תוכל להביא הסבר בקשר למסקנותיך בהקשר של "לא מזיק למערכת הביולוגית"?

dz108

New member
מתוך אתר מקצועי...

הנ"ל נלקח מתוך אתר מקצועי: אני לא חושב שיש צורך לתרגם. Methylene Blue Item No. 37311 - 1fl. oz. (29 mL) bottle, Item No. 37344 - 4 fl. oz. (118 mL) bottle. This product should not be used in recirculation systems that utilize biological filtration. Methylene Blue will interfere with the normal biological processes of nitrifying filter bacteria. Methylene Blue can also interfere with normal plant growth. או במילים אחרות - היצרן טוען שזה מחסל את מושבות הבקטריות בפילטר.

MaaYan B23

New member
...

"או במילים אחרות - היצרן טוען שזה מחסל את מושבות הבקטריות בפילטר." זה יופי, את זה אני יודע גם מעוד אנשים מקצועיים שאמרו לי. השאלה שאני שאלתי זה למה אדון צלי היקר טוען שמטילן בלו אינו מזיק למערכת הביולוגית.. וכנראה שכמו לעוד כמה שאלות שנשאלו לגבי ההודעות שלו, גם לזאת לא תהיה תשובה ממנו.

מטילן בלו

בוקר טוב נכון מאוד ומדויק מה שניכתב לגבי המטילן בלו אבל שוב תשובה לילד. הבנת הניקרא. אני העזור לך ניכתב בתשובתי מטילן 5 % אבל מה לעשות הילדים קופצים. צלי

Z u l l

New member
ממממ

כל אחד פה נותן תשובה הנוגדת את תשובתו של האחר, מה עלי לעשות אם כך? צלי- האם אתה מוכר בחנות?

duel

New member
אין צורך בשימוש קבוע (אם בכלל)

אין צורך בשימוש קבוע (אם בכלל) במטילן בלו. כולם פה יודעים, צלי ודורון כמובן שמטילן בלו לא מומלץ לשימוש באקווריום פעיל. כל זאת למעט באקווריום שנועד לרביית מטילים וגם אז במינונים נמוכים ולא על בסיס קבוע. כל שעליך לעשות הוא לא להשתמש במטילן בלו.

dz108

New member
5%....?

במדריך ממנו העתקתי מדברים על 2%... -- מתוך מדריך תרופות חדש (ספר: Manual of Fish Health, 2003): Methylyne bule...this is available from aquarium shops, usualy in a 1%or 2% solution. However, its use in treatig fish diseases is now somewhat putdated...It may adversley affect plants...it may adversly affect the helpful ammonia bacteria in a biological filter, and this brings about rises in ammpnia and/or nitrite...Can cuase severe and prolonged interruption to nitrogen cycle in fresh and salt water. בתרגום חופשי - מתילן בלו, בדרך כלל באחוזים 1-2, גם פוגע בפילטר הביולוגי ובצמחים, וגם נחשבת תרופה מיושנת. ההשפעה המזיקה של המתילן בלו על הבקטריות היא לא רק חמורה, אלא גם ממושכת. המתילן בלו אמור לעזור במלחמה בסוגים מסויימים של פטריות. ההמלצה בספר היא שבהעדר תרופה אחרת, לטפל בדג הנגוע באקווריום בידוד, ולא באקווריום הראשי.

MaaYan B23

New member
שים לב לאיך שאתה מנקד...

ואז תבוא לדבר איתי על הבנת הנקרא.

למעלה