מטחנה לזרעי פשתן

aaa158

New member
מטחנה לזרעי פשתן

אני מעוניינת לרכוש מטחנה שניתן לטחון בה זרעי פשתן. אני יודעת שמטחנות קפה אמורות לעשות את העבודה. למרות זאת, אני אשמח להמלצות על דגמים ספציפיים+ היכן ניתן לקנות את המטחנה. תקציב- רצוי כמובן שהעלות תהיה סבירה. תודה רבה

מטחנת קפה ותבלינים

רצוי לקחת משהו טוב ומעלה. המטחנות הכי טובות הם אילו שבאות עם מכונת קפה מקצועית,ניתן להשיג גם מטחנה כזו בנפרד,מטחנה מקצועית תטחן גם פרג למשל,מטחנה ממש מקצועית תבוא עם שבלונה חדה ולא כם סכין. אבל למשתמש הביתי יספיקו גם מטחנות שהינן טובות מאוד אך לא יקרות ממש. יש לך את דלונגי,קרופס,מולינקס מחירם נע בין 200-300 שח תלוי איפה קונים. יש גם זולות יותר אבל עליהם אני לא ממליץ. אם את מוכנה להשקיע ממש מקצועי אז בריוויל-600 שח עם שבלונה מקצועית. מיכל רבע קילו ועובי טחינה לבחירה כולל זמן לבחירה.

טובה ב

New member
איך מנקים מטחנה כזאת?

אני ממש הפסקתי לצרוך פשתן טחון בגלל הקושי הזה- השאריות חודרות לכל חריץ שיש בתוך המיכל הקטן, וזה ממש לא מעשי אחרי כל שימוש, כלומר כל יום, לנקות את זה. מצד שני להשאיר ככה את השאריות זה גם לא נראה לי בריא. איך לפתור את זה? אני חושבת אולי לוותר ולעבור לצריכת שמן פשתן, זה פתרון טוב?

הכי טוב זה פשתן טחון ולא שמן

שומן זה דבר בריא,אבל הכי טוב לצרוך שומן כמזון שלם,למשל אבוקדו וכדומה. לטחון רק באותו רגע שרוצים לאכול שהערכים שבפשתן יישמרו ולא יואבדו. אין בעיה לנקות בכלל. ראשית מנקים רק כם מגבת יבשה או מקסימום לחה(לא לטבול בים!). אני מקה כל יום זה לוקח בדיוק 15 שניות אפילו פחות. ראשית יש זרעים שומנים יותר כמו שומשום אז יש להוציא טוב יותר את תוכן השומשום הטחון לאוכל שאת אוכלת זה הכל,להוציא עם היד(אצבע). לנקות זה תיק תק.

בים=במים ואצלי זה תערובת של זרעים טחונים

פשתה,שומשום מלא ומרווה היספנית(זרעי צ'יאה),אם היה בארץ קנאביס הייתי גם מוסיף זרעי קנאביס. אבל יש בכל כך הרבה מזון צמחי אומגה 3,זה לא בעיה בכלל. העשירים ביותר באומגה 3 הם:הצ'יאה והפשתה.

טובה ב

New member
אה אז אולי המטחנה שלי

פחות ידידותית, יש לה סכין כזאת במרכז, חדה מאוד, כמו שיש בבלנדר, ודי קשה לדחוף לשםאצבעות לניקוי, אבל תודה ואנסה בכל זאת, ההערה שלך בעניין צריכה נבונה של השומן נשמעת לי חשובה.

למעלה