מטורקיה לגרוזיה

מטורקיה לגרוזיה

יש רכבת או אוטובוס? מאזור יוספלי או טרבזון (קצ'קר, קיצר) ובכלל אשמח לשמוע מידע על האוטובוסים בתורכיה, והאם באמת עדיפים הם על הרכבות תודה תודה וסליחה שפרצתי כך לפורום בלי היכרות נאותה: היי

muga

New member
כן

לפי הלונלי פלנט, יש אוטובוס לילה אחד מטרבזון (תורכיה) לטביליסי (גרוזיה), הוא לוקח בערך 20 דעות ואמור לעלות 25$ לנסיעה. לא ניסיתי את זה, אבל.. בקשר לאוטובוסים בתורכיה - מצוינים!! הטובים ביותר שנסעתי בהם מעודי. אוטובוסים משוכללים, עם שירות אישי (מגישים תה ועוגות בדרך, מטליות לחות..). כסאות נוחים ומרופדים, עם יכולת להשכיב אותם אחורה, דייל שדואג לכל מה שתרצה, כל בערך 3 שעות עצירה במרכז גדול עם חנויות ומסעדות. מיזוג טוב. בקיצור - אחלה. לא ניסיתי את הרכבת, כך שאני לא יכולה להגיד לך עליה. חברת האוטובוסים הנפוצה ביותר היא metro והיא באמת מצוינת ובמחירים סבירים בהחלט. טיול נעים

תודה רבה, וגם...

יש צורך להזמין כרטיס מראש? ניסיתי לחפש את האתר של METRO ולא הלך כ"כ

sela v

New member
אני נסעתי פעם בנסיעה ארוכה

מאיסטנבול לדמשק, ובגלל חג הרמדאן היה קשה למצא כרטיס, לכן עדיף באמת להזמין מראש. השאלה אם לחברת האוטובוסים הטורקים יש אתר, בזמנו לא היה, אבל אם מישהו מכיר...

muga

New member
כדאי לקנות כרטיסים מראש

בטרבזון יש בכיכר המרכזית (כיכר אטאטורק) 2 סניפים של מטרו שאפשר לרכוש בהם כרטיסים לאוטובוס. לא מצאתי אתר, אם אני אמצא, אני איידע אותך..

sela v

New member
מצאתי אתר

של חברת Varan, אם מקבלים הודעה להתקין פונטים בטורקית פשוט תלחצי על Cancel. מצאתי בחיפושים גם אתר טוב על טורקיה. באתר הזה מצאתי גם דף על תחבורה בטורקיה, ויש בדף הזה גם קישור לאתר של חברת מטרו, אבל זה לא עובד לי עכשיו.

sela v

New member
עולה האתר שלהם

אפילו יש גרסה באנגלית, אבל האתר מאד איטי, ונראה לי שצריך להתקשר לטורקיה כדי להזמין כרטיס, ומעניין אם בהזמנות יהיה מישהו שמדבר אנגלית.

עוד שאלה- מה בנוגע לHARARAT ?

HRARAT=agri
מישהו העיז וטיפס? יש צורך במשלחת מיומנת כדי להעפיל לפסגה, אני יודעת. אבל הבעיה האמיתית היא להשיג את האישורים המתאימים, אותם הרשויות אינן ששות לתת. אולי יש מסלול אחר באיזור? סביב ההר? משהו?? בקיצור תירוץ מספיק טוב להגיע לשם ולהסתכל לענק הזה בלבן של השלג

muga

New member
לא טיפסתי אבל

פגשתי שם כמה חברה שיצאו (5 איש) בקבוצה מאורגנת דרך סוכנות טיולים בדיאבזיט. אין בעיה לטפס על ההר מבחינת אישורים כיום. תפנה לסוכנות והם מארגנים הכל. הטיפוס אורך 5 ימים כמדומני.

למעלה