מטופל מרייר

renana4

New member
מטופל מרייר

רציתי להתייעץ הנוגע למטופל שהגיע אלי לאבחון. הוא בן שלוש וחצי, מרייר מאוד עד כדי הרטבת החולצה. באבחון אני כוללת שאלון להורים, שאלון לגננת, ומטלות סנסומוטוריות ותפיסתיות המתאימות לגילו. בקורס SI שעברתי לאחרונה, למדנו כי לעתים ריור נגרם עקב חולשה בחגורת הכתפיים, ויש צורך לעבוד על המרכיבים המוטוריים. האם יש לכן טיפים לשאלות מנחות לאמא? על -מנת שאלמד את הילד ואאבחן היטב את מקור הקושי?

Mנטה

New member
ראיתי מקרים שריור נעצר אחרי חיזוק

דוקא של שרירי הבטן ובית החזה על ידי פיזיותרפיסטית. וזה גם מן הסתם קשור לכל הארגון בתוך הפה והאזור. בקיצור, יכולהיות שזה ענין לצוות רב מקצועי.

טיפול פה אוראל סנסורימוטור

לאחרונה אני עובדת בבי"ס עם פיגור, ורואה בעיות דומות, בגיל עשרה. אין תחושת פה תקינה, יש היפוטוניה ניכרת סביב הפה ואין יציבה טובה של הגוו וחגורת הכתפיים. ואין מודעות. זה בהחלט דורש טיפול של אוראלמוטור, עם טיפול תחושתי. אני עושה את העבודה, יחד עם הסייעת של הכיתה, שקיבלה הדרכה ממני,באישור המחנכת.

1ron

New member
ריור

צריך לדעת גם אם הילד נגמל מחיתולים.יכול להיות שאין לו בכלל תחושה של מלאות,גם של הרוק בפה, ולכן אינו בולע אותו בזמן. יש מקרים שהריור מוגבר על ידי תחושת מלאות נמוכה. רמת הגמילה של הילד,אם בכלל,יכולה להוות אינדיקציה ליכולתו להרגיש במלאות.אין ספק שיש לעבוד על חגורת הכתפיים ושרירי הבטן,כי הכל קשור אחד לשני.

למעלה