מטוס ירוק בחיפה

• פותח הנושא TAFD
  • פורסם בתאריך

TAFD

New member
מטוס ירוק בחיפה

דיווחו בחדשות שבשדה התעופה בחיפה התקבל דיווח על מטוס של מצליח לפתוח את הגלגלים, כוחות כיבוי גדולים מחיפה הוזעקו למקום. לפי מה שהבנתי זה לא מטוס גדול (אדום) אבל לא הבנתי אם זה מטוס ירוק או לבן מהדיווח. נקווה שהאירוע יסתיים בשלום ושגרשון יעדכן אותנו במה שקרה שם.

TAFD

New member
הוא עבר לנתב"ג

הנחיתה על המטוס עברה לנתב"ג, זה מטוס צסנה קטן אבל בכל זאת אני מתאר לעצמי שכוחות גדולים יצאו למקום מכל האיזור, בנוסף לכוחות הכיבוי של תעופה (נתב"ג), אולי גיא שנתב"ג נמצאים באיזור שלו ידווח לנו מה קורה.

נתב"ג

בשירותי כבאות איילון לא ניפתח היום שום נוהל להזרמת כוחות כיבוי לנתב"ג נוהל צבעים נחיתות חירום בנתב"ג 1. מטוס עד 99 מקומות ישיבה = לבן 2. מטום מ 100 מקומות עד 199 מקומות ישיבה =ירוק 3. מטוס מעל 200 מקומות ישיבה = מטוס אדום שבוע טוב לכולכם גיא

tafd אירוע נחיתת המטוס

מה שאירע עם המטוס צסנה בחיפה , בשעות הצהריים התקבלה הודעה ממגדל הפיקוח קריאה לסיוע ליחדת הכיבוי בשדה התעופה חיפה , ועל פי המידע מטוס ובו שלושה טייסים אמורים לבצע נחיתת חירום עקב תקלה בגלגלי המטוס. על סמך הסכמי סיוע הדדי עם צוותי החירום בשדה התעופה ולבין שירותי כבאות והצלה איזור חיפה הוזנקו למקום מפקד המשמרת . 2 רכבי סער , ורכב אשד , כמו כן על פי הפק"ל חדר המבצעים מעדכן את מפקד השרות , סגנו , וקצין המבצעים והדובר, ובכן מי ששמע את החדשות בקול ישראל וגלי צה"ל ההודעות היו כולם על פי מה שאני מסרתי לתקשורת ואת הקרדיט קיבלו כבאי חיפה, מתוך שיקולים מקצועיים של הטייסים הוחלט לבסוף להנחית את המטוס בנתב"ג

TAFD

New member
טוב מאוד

דבר ראשון, אתה יכול לקרוא לי רותם, ככה לפחות עושים רוב האנשים בעולם... דבר שני, אני שמעתי על זה לראשונה בחדשות ובאמת דווח שכוחות כיבוי מחיפה מטפלים באירוע - כמו שצריך, כל הכבוד לך שאתה ישר מעדכן את התקשורת ודואג שהקרדיט ינתן וחבל שזה לא ככה בכל הארץ.

למעלה