מטוטרקסט

עָנת

New member
מטוטרקסט

שלום לכולם. הרופאה שלי מחליפה לי הפלקווינל במטוטרקסט 7.5 מ"ג לשבוע יש מישהי שלקחה הכדור הזה? יש תופעות לוואי ? בכלל,אשמח לדעת כל מה שרלוונטי למטוטרקסט . תודה.

ל3

New member
הי ענת

מטטרוקסט נחשבת לתרופה אימונוספורסנטית שמדכאת את מערכת החיסון. אני לקחתי את התרופה והפסקתי אותה לאחר כמה שבועות בגלל הקאות ובחילות קשות ועליה באנזימי הכבד. חשוב לקחת עם התרופה הזו חומצה פולית ולעשות מעקב צמוד אחר ספירת הדם ותפקודי הכבד לא חובה שתהיינה תופעות לוואי גסטרואנטרולוגיות אבל יכול להיות בחילות קשות, כאבי בטן, אי נוחות במערכת העיכול ועוד. בהצלחה בטיפול ותרגישי טוב שירי

עָנת

New member
הי שירי,האם תופעות הלוואי שאת מתארת

שכיחים גם במינונים נמוכים כ7.5 מ"ג לשבוע?

גימבה

New member
מניסיון כן

אני לקחתי אותה שלוש שנים במינון של 20 מ"ג בשבוע. גם במינון של 7.5 יש בחילות. הפתרון פשוט לחלק אותה לשלושה ימים כדור בכל יום - תבררי עם הרופאה אם זה אפשרי. לאחר שלוש שנים זה התחיל לעשות לי שלשולים נוראיים ודקירות בכל הבטן אז נאלצתי להפסיק אותה.

לייילה

New member
היי ענת,

גם אני לקחתי מטוטריקסט יותר משנה באופן רצוף, במינונים שונים. לי לא היו תופעות לוואי, אולי בגלל שבעבר טופלתי ב"תותחים" כבדים יותר כמו ציטוקסן. בכל אופן, כנראה בגלל שהיא לא הייתה אפקטיבית עבורי, אז היא לא השפיעה עליי. כנראה שכל מקרה לגופו. בכל מקרה,שיהיה בהצלחה והרבה בריאות.

למעלה