מטוטרקסאט

מטוטרקסאט

בהמשך לשאלותי, אחותי קיבלה את התרופה מטוטרקסאט אבווה 2.5 מ"ג, לקחת 4 כדורים פעם בשבוע. אבקש לדעת מה עושה התרופה ובאיזה מנגנון היא פועלת.

מטוטרקסט

התרופה מעכבת את הסינטזיה של הפורינים על ידי עיכוב יצירה של חומצה פולינית- התוצאה היא דיכוי של התהליך הדלקתי התרופה מחייבת מעקב אחר ספירת דם ותפקודי כבד מידי 6 שבועות

נ52

New member
האם לאחר מספר מעקבים של ספירת

דם ותפקודי כבד תקינים נניח 5-6 בדיקות כאלה שיצאו תקינות ניתן להאריך את משך הזמן מבדיקה לבדיקה נניח ל- 3-4 חודשים? ומה הן תופעות הלוואי המקובלות במינונים הנמוכים יחסית שנוטלים אותם חולי המפרקים על פני הסוג השני של החולים שנוטלים אותם במינונים גבוהים יותר (אונקולוגים), מבחינת נשירת שיער וכדומה? האם נטילת הכדורים הנ"ל כרונית למשך שנים עלולה "להרוס" מערכות שונות בגוף?? אני מודה על כל מידע מההיבט הנ"ל היות ואני עומד בפני החלטה להתחיל/לא להתחיל טיפול במטוטרקסט. יצוין שכעת אני מטופל בקולכיצין לאחר שטיפול בסלזופירין לא הצליח, וגם הקולכיצין לא "עושה את העבודה" טוב. מחלתי אינה מאובחנת אלא מדובר בסימפטומים של כאבי מפרקים בעיקר בברכיים מלאות בנוזלים כתפיים ואפטות בפה. כפי שציינתי אין אבחנה לסוג חד משמעי של מחלה היות והסימפטומים לא עונים לשום סוג של מחלה. (עפ"י מס' ראומטולוגים)

מטוטרקסט

גם אם בדיקות המעבדה תקינות- מקובל לחזור עליהן מידי חודשיים (זה המקסימום מבחינתי ) - תופעות כגון נשירת שער הן מינימליות ולא צריך לחשוש מזה- אין נזקים נסתרים או"הרס" של מערכות בלי שזה יבוא לידי ביטוי בבדיקות המעבדה וכוי יש לציין שקיים ניסיון רב של עשרות שנים ומיליוני מטופלים עם מטוטרקסט- התכשיר מוכר היטב וזו אחת התרופות הנרשמות בתדירות גבוהה על ידי ראומטולוגים

נ52

New member
עוד שאלה בבקשה - פרדניזון

ציינתי שאני סובל ממחלת פרקים מסוג לא ברור המתבטאת בעיקר בכאבים במפרקי הברכיים עם נוזל דלקתי רב, כ-150 cc, בדיקור האחרון שביצעתי בכל ברך. ניסיתי פעם לקחת פרדניזון 40 מ"ג למשך שבוע ולאחר מכן להפסיק. יש לציין שהטיפול הקצר עזר לי מאד וממש ספג את כל הנוזלים והקל על הכאב באופן מהותי. הכאב והנפיחות חזרו שוב לאחר שלושה שבועות לערך מיום גמר הטיפול בפרדניזון. שאלתי היא - האם ניתן לחזור על סוג טיפול מעין זה באופן קבוע, בתקווה שלא יופיעו תופעות הלוואי הידועות של הפרדניזון היות ויש לגוף כ-3 שבועות להתנקות ממנו בכל פעם?? האם תקופה ארוכה יותר כגון 5 שבועות לאחר הטיפול הנ"ל יכולה להיות בסדר?? (אני מוכן לסבול שבועיים של כאבים וטיפול באיבופרופן לפי הצורך). למותר לציין שהטיפול הנ"ל עוזר ומקל גם בשאר המפרקים ומקל משמעותית באפטות בפה.

טיפול בפרדניזון

הטיפול בפרדניזון אכן מועיל מאד אך לא מקובל לטפל אך ורק בפרדניזון לאורך זמן- גם שיטת טיפול של פרדניזון לזמן קצר אינה מקובלת כן ניתן להעזר בפרדניזון במינון נמוך לזמן מה במקביל למטוטרקסט, עד שזה יתחיל לפעול ואז לרדת באופן הדרגתי במינון הפרדניזון. אולי כך ניתן יהיה למנוע החמרה והיא בוודאי תהיה פחות חדה

nati751

New member
האם מקובל טיפול ארוך טווח בסלקוקס

או באיבופרופן, כטיפול ולא כמשכך כאבים?

למעלה