מטבע

narboni1

New member
מטבע

שלום רב לכולם רציתי לשאול פרטים כגון מחיר והיסטוריה בקשר למטבע משנת 1277 עשוי זהב שכתוב עליו קונסטנטינופוליס ועוד מספר כיתבוים בשפה זרה אשמח לעזרתכם בתודה דוד

coincollector

New member
תקרב קצת את המטבע למסך

שנוכל לראות יותר טוב
ברצינות, נשמח מאוד לעזור, אבל נצטרך כנראה לראות את המטבע. סרוק או צלם אותו ותעלה לכאן תמונה. זה שיש עליו כיתובים כלשהם בשפה כלשהי לא עוזר לנו. מצד שני, אם נוכל לראות אותם, אולי מישהו יוכל לקרוא אותם ואולי בכיתובים האלה כתוב שם הארץ, הערך הנקוב ושאר פרטים מעניינים. ואגב, שנת 1277 לספירת המוסלמים היא שנת 1860 לספירת הנוצרים, כך שהמטבע אמנם ישן אבל לא כ"כ עתיק כמו שחשבת.

broadaxe

New member
כן, יהיה מעניין לראות את המטבע

ואנחנו עוד לא יודעים מה בדיוק כתוב על המטבע, נכון? אם בערבית, לטינית או יוונית. אם כתוב בערבית, בשנה להג'רה שצויינה לקונסטנטינופוליס כבר מזמן לא קוראים כך. על מטבעות עות'מנים מהמאה ה-19 מזהב ("מג'ידות") לא מוטבע בכתב לטיני ככל הידוע לי. מצד שני, מאד יכול להיות שמדובר במטבע של הקיסרות ביזנטית ("בזאנט") מימי הביניים, אבל לא ידוע לי על מטבעות מהתקופה שהשנה הנוצרית מצויינת עליהם (למעט חריג אחד, מעט קדום יותר)! שנת 1277 לסה"נ נמצאת עדיין בתחום התקופה הצלבנית בא"י, הבזאנט היה מטבע עובר לסוחר ברוב שטחה של אירופה הנוצרית וגם בארץ. בכל מקרה, המטבעות הביזנטים מוטבעים ביוונית.

narboni1

New member
תודה

תודה רבה לכל העוזרם אני אשתדל להעלות תמונה של המטבע במהרה מאחר והוא נמצא בצפון ואני גר בירושלים. אגב הכיתובים לפי בעל המטבע הם בערבית תודה רבה ושבוע טוב

למעלה