מטבע חדש לאוסף

מטבע חדש לאוסף
מטבע 10 "אגורות חדשות" מתקופת השקל הישן (1980-1985) עם טעות של הטבעה כפולה. מדורג ע"י חברת הדירוג האמריקנית NGC בדירוג של MS-63.

מעניין לציין ש NGC רשמו על התוית את התאריך 1981, בעוד שבפועל התאריך נמחק ע"י ההטבעה השניה ואינו מופיע על המטבע הזה. עם כל הכבוד והיוקרה של חברות הדירוג האמריקניות המובילות, ראיתי הרבה פעמים שהם לא ממש יודעים לפענח שמות ותאריכים בעברית ופשוט כותבים סתם דברים על התויות.

JAMES DEAN

New member
וואוו איזה יופי, תתחדש

dobo

New member
מה הקטע של הדירוג?
דסלוק, אולי תוכל להסביר לי את עניין הדירוג...

איך זה עובד? אתה שולח מטבע לחברת דירוג בארה"ב כדי שיתנו הערכה?
איזה דרגות יש?
איך מדורג מטבע כמו שלך, שהוא בכלל עם טעות?
כמה בכלל עולה לדרג מטבע ומתי זה כדאי?

תודה.

תשובות
קודם כל, אני לא הייתי זה ששלח את המטבע הנ"ל לדירוג. קניתי אותו ככה.
&nbsp
לשאלותיך:
יש בארה"ב מספר חברות דירוג, חלקן בעלות מוניטין ושם וחלקן לא. שתי הטובות ביותר הן PCGS ו- NGC. מחיר הדירוג בארה"ב הוא בסביבות $50 למטבע, יש לפעמים כל מיני דילים והנחות. בארץ זה עולה יותר כי צריך לשלם לנציג המקומי ולשלם משלוח הלוך ושוב.
&nbsp
הדירוג מתבצע על סולם בן 70 דרגות, כאשר דירוג של 60-70 מיועד למטבעות במצב חדש, כלומר כאלו שלא היו במחזור. המטבע הזה לדוגמא מדורג 63. טעות ההטבעה אינה נלקחת בחשבון, הדירוג מדבר על מצב השימור של המטבע כאילו שהוא היה אמור להיראות ככה. הטעות מצויינת על התוית בנפרד מהדירוג המספרי.
&nbsp
במטבעות אמריקאיים שקיימים בכמויות של מאות מליונים רבים, דירוג מייצר מעין סוג של "נדירות מלאכותית" - יש הרבה מטבעות מסוג כלשהו, אבל כמה מהם מדורגים 67 למשל? אולי רק אחדים. מחירים של מטבעות אמריקאיים בדירוג גבוה יכולים לעלות משמעותית עם כל נקודת דירוג נוספת (ההבדלים יכולים להיות אלפי ועשרות אלפי דולרים), אפילו אם במטבעות עצמם אין כמעט הבדל. חברות הדירוג עצמן אינן עקביות במיוחד (אפילו הטובות ביניהן), ויש אספנים/סוחרים ששולחים את אותו מטבע שוב ושוב על מנת לנסות לקבל דירוג טוב יותר.
&nbsp
אני ממש לא מתלהב מכל השיטה ולא שותף לה. מתוך מאות מטבעות באוסף שלי, רק 4-5 מדורגים, וגם זה כי קניתי אותם כבר ככה. לרוב, אם מטבע מגיע אלי מדורג, אני לא אשבור אותו החוצה מהקפסולה שלו, אם כי פעם אחת עשיתי גם את זה.

dobo

New member
תודה רבה על ההסבר
50 דולר לדירוג...
מעניין מה שווי המטבע...

למעלה