מטבעות

• פותח הנושא igia
  • פורסם בתאריך

igia

New member
מטבעות

שלום רב אני מחפש מישהו שיכול ליעץ בקשר למטבעות. קיבלתי קופסא מלאה במטבעות לאחר פטירה של מכר והייתי מעוניין לדעת מה יש לי ביד. אודה לכל מי שרוצה לעזור. יניב.

matan winner

New member
איפה אפשר להשיג ספר שמסביר על

מטבעות עתיקים שנימצאו בארץ?

pembencipolisi

New member
יגאל ידין העיד וצלם מטבעות בר כוכבא

בספרו "בר כוכבא". יעקב משורר כתב ספר "מטבעות היהודים".

matan winner

New member
תודה רבה רשמתי לעצמי

איפה אני יכול לירכוש אותם מיכול חנות ספרים יש אותם?

pembencipolisi

New member
הספר "בר כוכבא" ישן , מ 1977 ? קשה

להשיגו, כנראה. הספר של יעקב משורר "מטבעות היהודים" הוצע למכירה בחברה הממשלתית למדליות ומטבעות בע"מ (ירושלים: טלפון: 02-5600100, 03-6293779 פקס: 02-5612298, 02-5634496 כתובת: אחד העם 5 ירושלים מיקוד: 92151 , ת"א: בן יהודה 42) המחיר לפני שנים אחדות : 149 ש"ח אם זכרתי נכונה. באינטרנט:

cohen chaim1

New member
ספרות על מטבעות עתיקים

יש לא מעט ספרים על מטבעות עתיקים שהילכו בארץ כגון: מטבעות היהודים, מטבעות ערי א"י, מטבעות רומיים וביזנטיים וכן מטבעות איסלאמיים. בדרך כלל ספרים כאלה יוצאים בתפוצה נמוכה(לרוב באנגלית) ומשום כך מחירם די גבוה, מה גם שכיום קשה להשיגם דבר שגורם למחירם לטפס מעלה. ישנם כמה ספרים בעברית שנכתבו לציבור הרחב ולא רק לנומסמטיקאים כמו ספרו של יעקב משורר-"מטבעות ערי ארץ ישראל" וסדרת הספרים על מטבעות עתיקים של צבי שטאל שאפשר למצוא אותם בחנויות של ספרים משומשים במחיר זול. בתור אספן מתחיל אני ממליץ לך לחפש את ספרם של א. קינדלר ול. קדמן "המטבע בישראל ובעמים". ספר זה יצא לאור בשנות ה-60 בהוצאה משותפת של "דביר" והוצאת "לדעת". ספר מעולה שכל אספן ולא רק מתחיל יכול להיעזר בו. כדאי לחפש אותו בחנויות המתמחות בספרים נדירים כמו החנות של איתמר לוי ואחרים.

matan winner

New member
בהיזדמנות ראשונה אני שמה

עד עכשיו היתי לקוח בעיקר של חנות בת"א של עתיקותת

meir185

New member
../images/Emo124.gif מושב צרופה ??

בוקר טוב. רק לידיעה כללית. מושב צרופה הוא אחד מישובי חוף הכרמל,דרומית לעתלית,אפשר להגיע בכביש הישן,אפשר לצאת במחלף עתלית ולנסוע דרומה,מושב צרופה שאתה מגיע מעתלית נמצאת מצד ימין של הכביש. שם מגדלים בעיקר בננות. מאיר

meir185

New member
../images/Emo124.gif עזוב סע לשם תראה עולם ומלוא

שלום לך. סע למושב תעשה טיול בחוף הכרמל,תראה איזה מדינה נהדרת יש לנו,אבל לא אנשים. מאיר

11moti

New member
ולידו יש חנות גדולה של ג'אנק לאספני

החנות -למעשה מספר חדרים גדושים בכל מיני פריטים לאספנים של בחור מלא סיפורים ומעניין בשם חיים,דברים ישנים יותר וישנים פחות ,אבל מעניין! המיקום ממש בסוף המושב וקרוב מאוד לחנות של איתמר

broadaxe

New member
...הספר "מטבעות ארץ-ישראל"

של אריה קינדלר גם יכול לשמש מבוא מצויין, אם רק יצליח להשיגו... ספר ישן, קטלוג אוסף בנק ישראל.

teapoter

New member
ועוד שני ספרים:

א. מטבעות ארץ ישראל - אוסף בנק ישראל, הוצאת כתר 1971 ב. אוצר מטבעות ארץ ישראל - מבחר מטבעות ארץ ישראל מימי שיבת ציון ועד חתימת המשנה ,הוצאת מוסד ביליק - בשנת עשור לישראל ( כך כתוב).תשי"ח

broadaxe

New member
גד, שטוף את הפנים...

אתה חוזר על ההצעות שלי ושל חיים...

meir185

New member
../images/Emo124.gif שלום לך.

שלום לך. א. צריך לדעת מה יש לך. ב. תתחיל לסדר אותם. ג. תנסה לבד לזהות אותם. ד. לא מצאתה מה זה מטבע מסויים ,סרוק ושלח לפורום ומייד אחרי כמה דקות תקבל זיהוי מושלם. מאיר.

pembencipolisi

New member
שיאן גינס מבקש לדעת מדינות, ערכים

ושנים. יש לי מידע אפשרי, ובאשר לארצות הברית יש קטלוג מקוון. אני מצפה למסר. בתודה pembencipolisi

למעלה