מטבעות-לשון

Chelnak

New member
מטבעות-לשון

רציתי לשאול האם גם אתם משתמשים מדי פעם במטבעות-לשון מסטארגייט בחיי היומיום (כולל שילוב ביטויים שבן/בת-שיחכם ככל הנראה לא מכיר?). אני, למשל, מברכת אנשים (בעצם בעיקר את Phoebe 666) בברכת "קומטריה!"; פולטת מדי פעם אנחת "For crying out loud!"; לפעמים פותחת ויכוח ב"With all due respect"; מאשרת דברים באמירת "Indeed" בקול נמוך ורציני; מקללת "Go to Sokar!" ועוד כל מיני דברים שאני לא נזכרת בהם כרגע. האם גם לכם יש שורות כאלה?

jewish master

New member
הממ...

כן הוא באמת משתמש הרבה ב-Indeed, הייתה תקופה שרציתי לאלץ את המילה "קרי" לדיבור שלי, אבל כשזה מאולץ זה לא פועל.

[TNT]

New member
Indeed...

ובקשר להרמת גבה אני לא מצטין בזה, אם היתי עושה את זה כמו שצריך היתי עושה את זה כל הזמן

kanshoof

New member
כדרך קבע אני מרים את הגבה

|מרים את הגבה כי אין לי הומור|

Tollan

New member
גם אני...

ממעריצי indeed. אני ממשתדל להשתמש בביטוי כמה שיותר... וגם אחרי שקראתי לפני הרבה זמן ברשימה של "איך לדעת שאתה רואה יותר מדי..." את השורה, "when you adress your dog, you say "Rover, Kri", ניסיתי את זה על הכלבה שלי. זה לא כל כך עבד... אלא אם קרי זה, "שבי במקום ותלקקי את עצמך"

deathcaster

New member
תגובה רצינית

אישית , אני די אוהב לקשר בין אירועי היום יום לבין אסוציאציות מד"ב כמו " חולית" ( המקורי , כל השאר זבל אורגני ),מס"ב על כל גלגוליו , בבילון 5 , וכמובן סטארגייט .... אגב , כחובב מד"ב וחובב האבקות מקצוענית , אני די אוהב להרים גבה כמו 3 אנשים שאני מחבב מאוד - ספוק , טיאלק וTHE ROCK ... אני גם נוהג לברך אנשים ב- LIVE LONG AND PROSPER , במיוחד איזה מישהו שהכרתי בצבא , איש מילואים מבוגר שקראו לו פרוספר
. לחברתי לשעבר הייתי צועק " צ'י ק'האן ג'י " ( ברכת ה"אהבה" הקלינגונית )
וכמובן שאני אומר "ק'אפלה" בתור הצלחה לחברים... אני גם קורא לאנשים שאני לא אוהב " פא-טוק " ( המקבילה ל"כלב" בקלינגונית ). בנימה יותר רצינית , המדע הבדיוני השפיע על חיינו לא מעט , כתבתי עבודה די נחמדה על זה , ואם תהיינה כאן דיעות בעד , אני אעלה אותה לכאן ( קיבלתי עליה 96
) .

guysoft

New member
אם הדיון על מדע בדיוני כללי...

אני כבר מהרגל אומר "what the photon?!" מתוך המדריך לטרמפיסט לגלקסיה, ומכן מגיע הקיצור לאנטרנט WTP ... אם מישהו ראה אותי כותב את זה ללא שליטה על האצבעות שלי. או הקללה " go suck a netron star!" .. שאני נוטה למלמל לעצמי..

Chelnak

New member
קרטר הציעה קללה חלופית:

"Go suck a lemon!" (אותה היא אמרה לרודני מק'קיי האלרגי ללימונים...)

guysoft

New member
הוא יותר אלרגי לכוכבי נוטרון :p

.. and they take much longer to suck....

subatoi

New member
Chelnak, זה לא התחום שלך?

חורי תולעת, כוכבי ניוטרון ושאר ירקות?
נו, זה סוג של כוכב כזה... לא יודע/זוכר בדיוק. אני מניח שזה משהו שלא ממש כיף למצוץ, אם הוא מככב בקללה.

Chelnak

New member
../images/Emo13.gif אז ככה:

כוכב ניטרונים הוא, למעשה, מה שנשאר מכוכב מסיבי שעבר התפוצצות סופרנובה בסוף חייו. זוהי ליבת הכוכב המקורי, והיא עשויה מניטרונים בצפיפות גבוהה למדי - ולכן קוראים לה "כוכב ניטרונים"... וכמאמר הידוע (בתרגום חופשי) - "אם ניקח מכוכב ניטרונים חומר בגודל של קובית-סוכר אחת ונשים אותו על כדור-הארץ - הוא ישקול יותר מכל האנושות יחד". כך שאני מניחה שמציצת כוכב ניטרונים לא הולכת טוב עם דיאטה...

guysoft

New member
צריך להיות פיזיקאי כדי להאריך קללה.

כוכב נוטרון זה כוכב בגודל של עיר (או פחות) ושוקל יותר מעשרות או מאות פעמים השמש שלנו. כמה כפיות מהם עשוי הכוכב הזה שוקלים יותר מהשמש שלנו! הם נוטים למשוך אל עצמם כוכבים אחרים (או יותר נכון אלה כוכבי הנוטרון היחידים שאנחנו יכולים לראות). צרפתי תמונה מנסה, איך זה אמור להראות: כוכב הנוטרון הוא הכוכב הקטן! אבל הוא קורע לגזרים את הכוכב הגדול יותר.

Chelnak

New member
גם אני בעד!

ואם מדברים על מד"ב ופנטסיה בכלל, אני אומרת לפעמים "Great Scotts!" (דוק, מ"בחזרה לעתיד"), ו"דם ואפר" (מ"כישור הזמן")... חוץ מזה, אני נוהגת לדקלם לעצמי במזג-אויר שכזה שיר של פו הדב
: "השלג רד לו/טידלי-פום/השלג נד לו/טידלי-פום/השלג חד לו/טידלי-פום/חד חידונות./אז מי יאמר לי/טידלי-פום/שככה קר לי/טידלי-פום/הוי, כמה קר לי/טידלי-פום/בבהונות" (ושתבינו, אני נוהגת ללכת עם סנדלים כל השנה...)

guysoft

New member
Jaffa crie, chapie!

crie לדעתי המילה השימושית ביותר שיצאה עד כו היא למרות שם אני אקרא כך למישהו שלא יודע מה זה אני עלול לסיים בחדר מלא כריות לבנות.. YAY

subatoi

New member
לא משהו שהחזיק מעמד הרבה ../images/Emo10.gif

קצת אינדיד, טיפה "סוויט ג'יזס" (זפרם קוקרן הגדול, דה). אבל בטח יש משהו שאני לא זוכר. אפחד לא אומר מייק איט סו?

למעלה