מטבח- התיעצות

מטבח- התיעצות

שלום, אנחנו בשלבי תכנון הבית שלנו. הציעו לנו לתכנן את המטבח כך שאי עם שטח עבודה והכיור יהיו מקבילים לשיש שצמוד לדו שלנו. על השיש ימוקמו הכיריים. החשש שלי הוא להעביר את העוף/הירקות ממשטח העבודה על האי לכיור עם שובל של טיפטופים על הריצפה. הרעיון עצמו נשמע מבחינת מראה ויופי , אבל האם זה פרקטי? אשמח לשמוע את דעתכם.

mishalot

New member
תכנון מטבח

אם כבר להפריד במשטחים, אז ההיפך נכון יותר- הכיור הראשי יהייה תמיד על השייש, על האי ניתן למקם את הכיריים אבל רק בתנאי שהאי גדול מספיק כדי למקם בו גם כיור משני. כך תוכלי לשטוף את המצרכים מבלי ליצור שובל של טפטופים בין המשטחים.

Shuki Two

New member
את צודקת

לא פרקטי. יש לי היום בדיוק "דבר כזה" ולא רק שובל הטפטופים שאת מתארת הוא נכון, אלא גם שעבודה בצורה מקבילה שחלק מהפונקציות כאן וחלק שם היא עבודה מאוד מעייפת. מאוד עיצובי וכשנכנסנו לדירה הזו התלהבתי ומהר מאוד הבנתי ועם הזמן עוד יותר (כבר שנתיים...) שהפרקטיות היא מכאן והלאה.

M הדרך

New member
וואלה מתאים לי הענף הזה...אחלה עץ...שאלה!!

המטבח החדש שלנו יהיה בנוי בצורת "ח" , שבצלע הימנית אמור להיות תנור 90 ס"מ לא בילט אין, היינו עומד... הענין שמשטח השיש יהיה לי "גזור" ונראה לי כי זה מחזיר אותי לימים שמזיזים תנור כל שבוע לנקות. אגב, באזור לא יהיו שטחים רטובים הברז והכיור נמצאים בצלע האמצעית. מעונניינת לשמוע המלצות על תנור עומד. מה שלנו יש בבית כיום מצורף כאן בתמונה. תנור בילט אין מותקן נמוך על 4 רגלים מנירוסטה, ועליו כיריים בהתקנה שטוחה.

mishalot

New member
לגבי תנור משולב

הכוונה היא ליחידה אחת הכוללת תנור וכיריים ועומדת על הרצפה אכן משטח השייש חתוך, אבל בתכנון נכון משאירים מרווח מינימלי, והשייש משני הצדדים כמעט יסגור את הרווח כך שנראה לי שממש לא צריך כל שבוע לנקות. אני עוסקת בתכנון מטבחים, בארונות המטבח מההיבט העיצובי והפונקציונלי, פחות מתעניינת במותגי מכשירי החשמל, לכן לא אוכל לייעץ לך בזה. הטופ מבחינת המראה, לטעמי,הם תנורי לה קוצ'ינה (ואם לשפוט לפי המחיר והמוניטין יש להניח שהם גם איכותיים) http://www.la-cucina.co.il/combined_nost.html

M הדרך

New member
35.000 שח לא ריאלי...לא עלתה שאלת מיתוג

לא מסכימה שמחיר משקף איכות אני קניתי לפני 8 שנים מוצרי ג'נרל אלקטריק שהתחרו טוב טוב בחברת "מילה" והיום אני אוכלת את הלב על כך..היתה בחירה גרועה ג'נרל אלקטריק המדיח היה אצלנו חודש ...בעבודה..ואחר כך סתם חור אינטגרלי...עכשיו אני עם בוש...ולא אבוש... בכל אופן תודה לך.

פיטנגו4

New member
ואני מחפשת כיריים גז של קריסטל, בזול אבל שווה

פעם, לפני מליון שנים, כשהייתי סטודנטית תפרנית, היו לי כיריים בתנור משולב של קריסטל. תוצרת ישראל וזול. התנור לא משהו, אבל הכיריים - היה שם פטנט בצורת כובע, בלי חורים ועשוי מאלומיום (או משהו דומה). כדי לנקות זה היה הכי פשוט בעולם- ושום חור לא נסתם!!! כמו לנקות כוס חלקה עם חור בתחתית. גם פיזור הלהבה היא אחיד. למה לא מיצרים כזה?!! למה אף אחד לא עלה על הפטנט המושלם הזה? היום יש לי כיריים של שולט'ס, שעולים פי 10, והייתי מחליפה אותם בכיריים הזולות של קריסטל...

M הדרך

New member
smeg גם עם דיזה מוסתרת

רק יקר יותר משולטס אפילו..לי היה קינג...אם עליו אמרו מלך צדקו...הבעיה שזה מלך עריץ...

avi5199

New member
יש לנו תנור משולב ZANUSSI מנירוסטה על רגליות

יש לנו אותו כבר כמה שנים אנחנו מאד מרוצים. עשוי כולו מנירוסטה, קל מאד לניקוי עומד על רגליים גבוהות, לא צריף להזיז אותו כדי לנקות. אבל הוא ברוחב 70 , ואני מצטער שלא קניתי ברוחב 90 , בגלל שכשמשתמשים באש המרכזית של הוואק, אין מספיק מקום על הלהבות שבצדדים.

למעלה