מטבח איקאה

ביתחדש2

New member
מטבח איקאה

אז מסתבר שמטבח איקאה יוצא בערך שליש (!!!) מחיר ממטבח אצל נגר.
האם יש למישהו המלצות או דיס המלצות בעניין?
וכן... יודעים שזה מטבח ל 10-15 שנה. כרגע זה נראה לנו המון זמן

גלמיש1

New member
א. 10 שנים עוברות ביעף....

ב. מטבח זו הוצאה גדולה יחסית, כדאי לדעת שהיא לא תתפרק לך בידיים ו/או תראה זוועה תוך כמה שנים.
ג. להחליף מטבח זה בלגאן גדול וקשה לעשות אחר כך (אלא אם גם משפצים אחרי 10 שנים).
&nbsp
לכן מומלץ לקנות משהו עמיד וטוב ולא ללכת על הזול ביותר.
&nbsp
לגבי איקאה ספציפית , העמידות של המטבחים הנוכחיים שלהם - לא יודעת.
מומלץ לשאול בפורום השכן - עיצוב פנים.

מטבח איקאה

שלום ביתחדש2 ,
מניסיון של לקוחות שבחרו מטבחים של איקאה במספר פרויקטים שונים (אם זכרוני אינו מטעה אותי , לפחות 7-8 פרויקטים) , לא מדובר במטבח איכותי כלל ולא ניתן להשוות אותו למטבח של נגר.
הפערים שזכורים לי הינם בפרטים הבאים :
1. המטבחים שלהם יושבים על רגלי פלסטיק או סגסוגת (בניגוד למטבח של נגר שאם שמו הולך לפניו , יספק מטבח על צוקל מעץ לביד (PLYWOOD) דו שכבתי לפחות כבסיס בכל היקף הארונות).
2. העץ ממנו עשוי גוף המטבח מסנדוויץ מסוג "טווין" ודומיו. בניגוד למטבח של נגר (או של חברות המטבחים המובילות המכבדות את עצמן) המספקות גוף מעץ לביד אדום מסוג "אוקומה אדום" שהינו עמיד לשנים רבות מאוד , חזק לשבר , וניתן לעגן אליו בברגים פשוטים פרזול ל - 50-60 ק"ג.
3. פרזול - איקאה מספקים את הפרזול הבסיסי של בלום. איכות הפרזול הזו הינה רמה אחת לפחות מהפרזולים האוסטרים והגרמניים הקיימים היום (גם אצל בלום וגם אצל המתחרות) שהפכו לסטנדרט אצל כל נגר.
4. גמישות מידות - נמוכה יותר במטבח של איקאה. כשיש פער כלשהו בין המידה בשטח לבין המידה המוזמנת של הארון (למשל בגלל שהקיר לא ישר דיאגונלית בטיח) , הגמישות של איקאה נמוכה יותר.
5. באיקאה ה"שיש" הינו דמוי שיש מסיבי דחוסה , העמיד למספר שנים בודדות בלבד. לא חייבים כמובן לקנות את ה"שיש" הזה ואפשר להזמין שיש אמיתי או כל משטח עבודה במקום אחר...

בקיצור , אני בכלל לא אומר "לא" למטבחים של איקאה , אך פער המחיר עצום ממש כמו פער האיכות. אני מניח שמי שמחפש מטבח זול , מטבח זמני או קטן או שלדירה שכורה או משרד , זה כנראה יותר מתאים.
בהצלחה

שאלות

לא בכל הסעיפים ברור ההבדל באיכות.
צוקל. מה רק בצוקל מפלסטיק?
סנדווץ. לא חושב שמטבחים של איקאה נשברים... עד כמה הסנדוויץ שהם מספקים הוא לא איכותי?
לגבי שיש. איקאה גם מספקים קיסר (היצע מוגבל)

תשובות לשאלות

שלום בונהבית3 ,
אנסה להבהיר קצת יותר :
1. צוקל של נגר הוא מעץ מלא. נגר איכותי מספק צוקל מעץ מלא המקיף את כל בסיס המטבח. כך נוצר אלמנט בסיס חזק ויציב לעשרות רבות של שנים. זה שונה מלהעמיד ארון מעץ על 4 רגלי פלסטיק.
2. לא כתבתי שהמטבחים של איקאה נשברים. ברור שזו שטות. כתבתי שיש פערי איכות בעץ ממנו מורכב גוף המטבח וכן בעץ ממנו עשויות הדלתות. יש פערים באיכות הפרזולים.
3. איקאה מספקים היצע מוגבל של שיש קיסר אך אינם מספקים שיש עם עיבוד חזית , אינם מספקים שיש עם חיתוך גרונג (אלא רק חיתוך בקו ישר אחיד) במידה ולמטבח יש צורה של "ר" או "ח"...

לסיכום -
א. איך נדע מה השפעתם של פערי האיכות על בעל הבית לאורך השנים? - לא נדע בוודאות. זה תלוי בשימוש , בדרך ששומרים על המטבח ועוד ועוד...
ב. איך אני יודע שיש פערי איכות ניכרים? - כי אני אוהב להרגיש חומרים בידיים. אני אוהב את הערב הרב של מוצרי הבניין , והסיבות והדרכים היוצרים מוצר טוב יותר ממוצרים אחרים. וככל שאני נתקל במטבחים האלה , פערי האיכויות חוזרים אליי (אגב , פערי האיכות במוצרים ניכרים לא רק במטבחים , אלא בכל תחום בענף הבניין , גם בחומרים שיישומם בבניין רב משמעות).
ג. בהינתן שבעל הבית מוכן להתפשר קצת על האיכות , מטבח של איקאה הוא אופציה מצויינת למי שמחפש מטבח פונקציונלי במחיר נמוך.
בהצלחה

arnond

New member
נסיון אישי שלי

אצלי היה מותקן מטבח איקאה במשך 4 שנים ואין לי מילים רעות עליו.
הדלתות והמגרות פעלו היטב, נסגרו כמו שצריך ולא נפלו/נשברו.

קנינו אותו בהחלטה של רגע אחרון וקיבלנו אותו במהירות (הובלה של איקאה, לא לקחנו לבד). ההתקנה היתה מקצועית וזריזה ואפילו המתקינים הגיעו פעמיים (בלי תוספת תשלום): פעם אחת לארונות התחתונים ופעם שניה לעליונים כי אחד הארונות ישב על השיש (שקנינו מספק אחר).

המטבח פורק ונמכר (במחיר לא רע) לפני שיפוץ מסיבי בבית.

למעלה