מטבח איקאה
שלום ביתחדש2 ,
מניסיון של לקוחות שבחרו מטבחים של איקאה במספר פרויקטים שונים (אם זכרוני אינו מטעה אותי , לפחות 7-8 פרויקטים) , לא מדובר במטבח איכותי כלל ולא ניתן להשוות אותו למטבח של נגר.
הפערים שזכורים לי הינם בפרטים הבאים :
1. המטבחים שלהם יושבים על רגלי פלסטיק או סגסוגת (בניגוד למטבח של נגר שאם שמו הולך לפניו , יספק מטבח על צוקל מעץ לביד (PLYWOOD) דו שכבתי לפחות כבסיס בכל היקף הארונות).
2. העץ ממנו עשוי גוף המטבח מסנדוויץ מסוג "טווין" ודומיו. בניגוד למטבח של נגר (או של חברות המטבחים המובילות המכבדות את עצמן) המספקות גוף מעץ לביד אדום מסוג "אוקומה אדום" שהינו עמיד לשנים רבות מאוד , חזק לשבר , וניתן לעגן אליו בברגים פשוטים פרזול ל - 50-60 ק"ג.
3. פרזול - איקאה מספקים את הפרזול הבסיסי של בלום. איכות הפרזול הזו הינה רמה אחת לפחות מהפרזולים האוסטרים והגרמניים הקיימים היום (גם אצל בלום וגם אצל המתחרות) שהפכו לסטנדרט אצל כל נגר.
4. גמישות מידות - נמוכה יותר במטבח של איקאה. כשיש פער כלשהו בין המידה בשטח לבין המידה המוזמנת של הארון (למשל בגלל שהקיר לא ישר דיאגונלית בטיח) , הגמישות של איקאה נמוכה יותר.
5. באיקאה ה"שיש" הינו דמוי שיש מסיבי דחוסה , העמיד למספר שנים בודדות בלבד. לא חייבים כמובן לקנות את ה"שיש" הזה ואפשר להזמין שיש אמיתי או כל משטח עבודה במקום אחר...
בקיצור , אני בכלל לא אומר "לא" למטבחים של איקאה , אך פער המחיר עצום ממש כמו פער האיכות. אני מניח שמי שמחפש מטבח זול , מטבח זמני או קטן או שלדירה שכורה או משרד , זה כנראה יותר מתאים.
בהצלחה