מטבח איקאה

מעיין43

New member
מטבח איקאה

שוקלת לקנות מטבח באיקאה מבקשת לשמוע הערות והארות ובעד ונגד מטבח כזה.

איריסג

New member
יש לי בעד ונגד....

הבעד: המחירים שלהם סבירים לגמרי. יש לי חברה שעשתה אצלם מטבח כבר לפני איזה 5 שנים, אולי טיפה יותר - והוא נראה אחלה ממש. הנגד: 1. זה בכל זאת סיבית - אני עדיין מאמינה שמה שלא יהיה - מטבח לאורך זמן צריך סנדויץ', ולא יצליחו לשכנע אותי אחרת. 2.הם עובדים ביחידות קבועות - זאת אומרת שאם המטבח שלך הוא 2.3 ברוחב - ובחרת 4 ארונות ברוחב חצי מ"ר - אין להם איך לפתור לך את ה 30 ס"מ הנותרים - אלא בסגירה של לייסט. זה לא שמייצרים לך את הארונות והדלתות על המ"מ כמו אצל נגר פרטי או כמו בחלק מחברות המטבחים. זה גורם בעיני להמון ביזבוז של שטח ומאד מגדיל אותך כשצריך למצוא פיתרון יצירתי למטבח שיש בו, למשל, עמוד שבולט מהקיר - ורוצים לכסות אותו עם ארון. (ואז הגב של הארון צריך "לעטוף" את העמוד) 3. לקבוע תור עם המעצבים שלהם זה סיפור שיכול להמשך כמה שבועות - ואז כשאת כבר מתכננת את המטבח - מסתבר שבדיוק חסרה הדלת זכוכית חלבית שרצית, או שמהפורמייקה הספציפית שרצית - לא נשארו מגרות... (בקיצור - את תלויה במלאי המאד הפכפך של איקאה)

משה פרל

New member
מילא מידות קבועות אבל אין הרבה כאלו

לחברות הגדולות יותר יש טווח גדול של מידות קבועות באיקאה יש יחסית מעט מבחר, מצטרף להמלצה אם המחיר טוב ומודעים למגבלות.

avi5199

New member
היתי ב "היסוד החמישי" בקיבוץ מענית, מדהים.

לאחר שראיתי אין סוף מטבחים, ביקרתי אצלם בתצוגה בקיבוץ מענית (בין חדרה לפרדס חנה), ונדהמתי מהאיכות שלהם. המטבחים מעולים ארונות סנדוויץ דלתות עץ עץ מלא מסיבי ואמיתי, הכל 100% איכות . המחיר סביר, ולדעתי יחסית לאיכות שמקבלים אצלם זה אפילו זול . קיבלתי יעוץ חינם במקום תיכנון ופתרונות וכל מה שתרצו ... אני מתלבט בניהם לבין 2 נגרים פרטיים .

Shuki Two

New member
נשמע מעניין

מה זה "מחיר סביר"? האם אתה יכול לתת לנו השוואה כלשהי?

avi5199

New member
אין לי למה להשוות כי לא ראיתי כזאת איכות

המטבח שלי בגודל של כ -9 -8 מטר אורך שיש לא רצוף, חלונות , מקרר מקפיא תנור עומד רחב (90) ומדיח ... המטבח שאני ביקשתי לעשות מעץ אורן ארופאי , עולה אצלם כ 31 אלף שח , המחיר תלוי מאד במספר המגרות, ובסוג העץ ... שני נגרים פרטיים מציעים לי אותו מטבח, עם אותו מפרט בדיוק, ב29 אלף ( לאחר משא ומתן מיגע ). אני די מתלבט .

משה פרל

New member
מדהים ? ../images/Emo4.gif

לא שיש לי משהו נגדם אבל לא התרשמתי שהם ברמה של "מדהים", האיכות בסדר גמור המחיר לא מאד זול.

avi5199

New member
איזה עוד חברה מיצרת באיכות כזאת ?

הגוף עשוי מסנדוויץ 9 שכבות אדום, (לא סיבית ולא MDF), הדלתות מעץ אמיתי מסיבי לכל העובי, לא MDF ולא סיבית מצופה פורניר. אז סוף סוף אחרי חיפושים רבים ... מצאתי חברה אחת בארץ שמיצרת מטבחים כמו שצריך, ורק בגלל זה, זה מדהים. והמחיר כמעט אותו מחיר כמו שהציעו לי שני נגרים פרטיים, על אותה איכות בדיוק. בכל אופן עדיין לא סגרתי איתם, ואשמח לשמוע על חברות אחרות בארץ שמיצרות מטבחים באיכות כזאת ( בלי סיבית , בלי MDF, בלי פורניר...)

איריסג

New member
שתיים שעולות בראשי ככה בשלוף....

פאנל מטבחים - הגוף עשוי סנדויץ' אדום , ובמבחר הדלתות יש לך את כל הקשת - מ MDF מצופה פורמייקה - ועד עץ מלא לכל העובי - זה הכל עניין של תמחור. רהיטי קצב - נגריה בתל אביב שעושה גם מטבחים מדהימים - אותו כנ"ל. ואגב - מסתבר שיש איזה עניין (בדקתי את זה בזמנו) עם דלתות עץ - אם רוצים לצבוע אותם בשלייף לק - ולא רוצים צבע טבעי של העץ - ורוצים דלת עם מסגרת ומילואה - הרבה מאד חברות מאד רציניות הסבירו לי שבצורה הזו יש חשש, בגלל שעץ מלא זה חומר ש"עובד" - שהצבע יזוז ויהיו פיצוצים קטנטנים - לכן בדלתות צבועות "בתנור" מומלץ לעשות את המסגרת מעץ אבל את המילואה מ MDF . אני עוד לא החלטתי סופית מה אני עושה בסוגיה הזו

אטיוד5

Active member
אצלי ...

דלת עץ מלא, והיא כמו בוצ'ר בלוק, כלומר לייסטים-לייסטים, בערך 5 ס"מ רוחב, דבוקים זה לזה כאשר הסיבים הולכים בכיוון הפוך בין לייסט ללייסט. זה די מבטיח שלא יתהוו רווחים.

משה פרל

New member
לא יודע

אני גם לא קונה לגמרי את סיפורי הסנדוויץ בצבעים, נשמע יותר כמו סיפורי פורומים או פולקלור מצוי שנגרים משתמשים בו כדי לנפח מחירים. אתה יודע שפורניר זה לא סוג עץ למטבח, נכון ? ו MDF הוא בכלל לא רע כמו שהאגדות עושות אותו.

ליcות

New member
ככה בדיוק המטבח שלי והוא מסמל

סנביץ' אדום, דלתות עץ אמיתי.

פיטנגו4

New member
בחר לפי הגימור

אם הולכים על תכנון מסוים וחומרים מסויימים, אז מה שמבחין בין נגרים שונים זה רמת הגימור ואיכות העבודה. מה שצריך לראות זה: את הפינות, החיבורים, הזויות, הקיטומים. זה מה שמבחין בין נגר טוב לנגר אומן. (אני נכדה של נגר, ובילדותי מאד אהבתי להיות אצלו בנגריה ובסטודיו, ולראות איך הוא מלמד נגרים צעירים. סבא שלי ז"ל לימד אותי המון
)

avi5199

New member
בסוף סגרתי עם הנגר שעשה לי את דלתות

מטבח עם דלתות מעץ אלון ארופאי מלא, צבועות בלכה שקופה בלבד, גוף סנדויץ ,הארונות עומדים על רגליים מרובעות מעץ בעובי 5X5 ס"מ. 10 מגרות שתי ויטרינות למעלה שתי פינות לסירים וכל היתר ... 3 הצעות שקיבלתי היוה זהות במחיר, מה ששיכנע אותי זה באמת רמת הגימור.

avi5199

New member
מטבח

המטבח שבתמונה הוא של מענית, וזה הסיגנון שהזמנתי.

azaria

New member
רגלי עץ עד הרצפה... איך יעמוד בשטיפת הרצפות?

זה ירטב כל פעם ששוטפים רצפה, וגם יצבור מים מתחת לרגלים ויתחיל להרקיב, לשנות גוונים, לקלף צבע או לכּה, ושאר צרות. למה לא רגלי מתכת? האם יש פתרונות שמאפשרים לרגלי עץ לא לסבול מכל הבעיות שתיארתי?

avi5199

New member
מה שנוגע ברצפה זה חתיכת פלסטיק

כמו סוליה ששמים לעץ מלמטה. בכל מקרה העץ הזה זה עץ אמיתי, שלא מתפורר או נרקב בקלות. וזה לא חדר אמבטיה, והריצפה לא מוצפת מים כל יום.

אם פי 3

New member
לי יש.

מכל בעלי המקצוע שעבדו בבית שלנו עד כה (רובם של הקבלן), אנחנו מרוצים במיוחד משניים: הרצף, והנגר. מקצוען אמיתי, זריז, חושב,רואים שאוהב את העבודה - וזה בהחלט ניכר, וכמובן - מתאים את עצמו לשגעונות שלנו. מעיר כשחושב שעושים טעות (בסך הכל, באמת יש לו הרבה יותר נסיון מלנו), אבל לא "מתקן" בלי לשאול. כשהיו חילוקי דעות (מאד רציתי משהו מסוים, שהוא טען שלא מוצלח), סיערנו מוחות עד פתרון מוצלח.

למעלה