מטבוליזם

גל2332

New member
מטבוליזם

היי, אני גל בת 26.
במשך שנים הייתי באותו משקל- 48/49 ותמיד עושה ספורט ואוכלת די בריא. לפני ארבע שני הייתי בטיול בדרום אמריקה בו ירדתי המון במשקל וגם חליתי בחיידק שגרם לי לרדת עוד יותר. חזרתי לארץ במשקל 42 וכשהבראתי חזרתי לאכול כרגיל ולעשות ספורט וחשבתי שאחזור למשקל הקודם. מה שקרה זה שעליתי למשקל 53/54 עם אותם הרגלי תזונה וספורט שהייתי רגילה אליהם וממש נאבקת במשקל. רציתי לדעת האם מה שקרה שיבש לי את המטבוליזם. אם כן- יש דרך לשנות זאת? או שאולי בכלל עם הגיל המטבוליזם ירד בלי כל קשר למה שקרה. אשמח לתשובה. תןדה

אבי519

New member
זה תלוי בגובה שלך, יכול להיות שאת במשקל תקין

אם את במשקל תקין( BMI תקין), אין טעם "להאבק" כי את יכולה רק לגרום לעצמך נזק בריאותי.
בכל מקרה כדאי לך ללכת ליועצת תזונה עם כל הפרטים על התפריט שלך והיא תגיד לך מה את עושה לא נכון .

המטבוליזם חוזר לרמה גבוהה עם עליה חזרה במשקל

הי גל
קודם כל להרגיע אותך- מה שקרה לא שיבש את המטבוליזם שלך ואת יכולה לחזור ולהיות במשקל שהיית לפני מה שקרה, בהנחה כמובן שהמשקל היה תקין ולא משקל נמוך מדי לגובה.
אז מה כן קרה? כשהיית בטיול ועוד חלית בנוסף לכול, מה שגרם לירידה הדרסטית במשקל זה מחסור קיצוני באוכל. ובהתאם הגוף גם צמצם את הקצב המטבולי וזה נכון. בגלל זה העליה במשקל היתה גדולה יותר ממה שירדת. אבל זה ברובו מצב הפיך- כי כמו שהגוף מצמצם את המטבוליזם הוא "מבריא" אותו חזרה כמעט למה שהיה. כלומר- עם צמצום קיצוני בכמות הקלוריות הגוף מצמצם קיצונית את המטבוליזם (= קצב שרפת הקלוריות) וכשחוזרים לאכול רגיל הכמות הופכת לגבוהה מדי, אבל במקביל הגוף גם מעלה את המטבוליזם חזרה עם העליה במשקל.
שורה תחתונה- חבל שההתאזנות עם המשקל לא קרתה בזמן אבל עכשיו כשעלית במשקל המטבוליזם די חזר לקדמותו רק את צריכה תפריט נכון ומאוזן של דיאטה שכן יביא לירידה במשקל אבל הפעם בלי לצמצם את המטבוליזם. ובקיצור, כדאי שהפעם תעשי את זה נכוןעם עזרה מקצועית של דיאטנית כך שתרדי חזרה למשקל שאת רוצה ותחזרי לשמור עליו יחסית בקלות כמו שהיה בעבר.
בהצלחה!

למעלה