מחשב שמתאתחל....

מחשב שמתאתחל....

חברתי קנתה מחשב לפני כחודשיים. לאחר כמה ימים היא גילתה שהמחשב מתאתחל את עצמו מדי כרבע שעה, אבל לא ידעה לשים אצבע על הבעיה. המחשב היה כבר פעמיים במעבדה, והם החזירו לה את המחשב בטענה שהם לא מצאו כלום. אתמול אני קיבלתי לידיי את המחשב, בתקווה שאולי אני אצליח לעלות על הבעיה. דבר ראשון, שללתי בעיית איוורור. עבדתי עם מארז פתוח, המאוורר עובד, ותוכנת AIDA32 לא הראתה טמפרטורות חריגות. אתמול ביקשתי עזרה כאן בפורום בהבנה של תוכנות רבות (מדי) שהיו מותקנות על המחשב. חלק מצאתי בגוגל, וחלק לא. לבסוף החלטנו לפרמט את המחשב, כדי להוריד את כל התוכנות המיותרות וכדי לשלול בעיה שאחת מהן גורמת לאיתחול המסתורי. ה HD הוא 40G שמחולק ל- 3 מחיצות. ניסיתי לפרמט את C ופעמיים הוא נתן לי הודעת שגיאה באמצע הפירמוט:
33 percent completed. your program caused a divide overflow eror. if the problem persists, contact your program vendor.​
בפעם השניה זה היה ב- 64 אחוז של הפירמוט. כשהודעת השגיאה הופיעה, הופיע מין כדור כתום מהבהב בצד ימין למעלה של המסך ונקודות לבנות "התרוצצו" על המסך. לבסוף הצלחתי לפרמט את 3 המחיצות וניסיתי להתקין ווינדוס XP בעברית. אחרי שהוא עשה סריקה של הדרייברים, והיה אמור להתחיל בהתקנה קיבלתי מסך שגיאה כחול שאמר:
stop: 0X0000008E (0XC 0000005 0XF9E4E1F1, 0XFA2C39B8) SETUPDD.SYS ADRESS F9E4E1​
מישהו יכול לנסות ולעזור לי עם הבעיה? למה אני לא מצליחה לפרמט את המחשב? האם ייתכן שמשהו בחומרה לא תקין? אם כן, מה? המחשב הוא פנטיום 4 עם 256 מגה זיכרון. תודה למי שיעזור

עוד משהו שנזכרתי....

ניסיתי להתקין על המחשב ווינדוס XP משני דיסקים שונים, וכל פעם קיבלתי את אותה הודעת שגיאה. בין שני נסיונות ההתקנה, ביצעתי פירמוט במחשב. ושכחתי להגיד תודה למי שקרא את ההודעה הקודמת (והארוכה
)

אעעע????

שולת, שולת אבל..... ביל אומר שכדי לפתור את הבעיה, צריך להוציא כרטיס זיכרון אחד, או לשנות מיקום לכרטיס שנמצא. הבנתי נכון? בקישור שנתת לבדיקת הזיכרון, יש כמה קבצים שצריך להוריד. איזה אני צריכה להוריד? זה פועל על דוס? כי להזכיר, לא הצלחתי להתקין מערכת הפעלה על המחשב...... מה התוצאות שאני אקבל כדי לדעת אם הזיכרון תקין או לא? תודה

סופרמן!

New member
אחד אחד...

ביל אומר את מה שהוא אומר כדי לבדוק איזה זיכרון תקול. השיטה של ביל דיי אפקטיבית. אבל אם המחשב חדש ותירצי להחליף זיכרון אז התוכנה הזאת היא דרך נפלאה להוכיח את צדקתך(בייחוד מפני שלדבריהם המחשב תקין לחלוטין). את הקובץ של התוכנה בגרסה 3(יש גרסה ללינוקס וגרסה לוינדוס) את מריצה על מחשב עם מערכת הפעלה ויוצרת דיסקט אותו את מכניסה למחשב החשוד בתמורה תקבלי מסך ובו יהיה כתוב כמה שגיאות(אם בכלל...) מצאה התוכנה.

סופרמן!

New member
אגב...

יכול להיות שהמגעים של הזיכרונות סתם מלוכלכים... והוצאה והכנסה שלהם תיפתור את הבעייה.

המשך הבעיה....

העברתי את כרטיס הזיכרון לסלוט השני, ואז הצלחתי לפרמט בהצלחה ולהתקין את מערכת ההפעלה. ניסיתי להוריד את הקובץ של הבדיקת זיכרון, ולהעתיק אותו לדיסקט (לפי ההוראות) ואז להעלות אותו מדוס, וזה הראה לי שהדיסקט ריק. מה לא עשיתי בסדר? המחשב ממשיך לאתחל את עצמו גם עכשיו, רק שהפעם אני לא מקבלת את המסך הכחול עם השגיאות, אלא הוא ישר מתאתחל. ברגע שהווינדוס עולה, אני מקבלת הודעה שהמערכת עשתה שיחזור עקב תקלה חמורה, שאין לי מושג מהי. איך עושים שאני אקבל את המסך הכחול לפני האיתחול? האם זה יכול להיות גם מבעיית הזיכרון שאולי קיימת במחשב? כל פעם שאני פותחת את האקספלורר, אני מקבלת שבוצעה תקלה והאקספלורר ייסגר, זה יכול להיות המשך של אותה תקלה? איך אני יכולה להוכיח לחנות שהבעיה היא אכן בעיית חומרה שנמצאת בגדר האחריות? לכל מי שיעזור, נתונה תודתי ותודת חברתי
מי שיוכל לעזור, יזכה לתודתי

PCingAddict

New member
<|>>>

בשביל לראות מסכים כחולים >> כפתור ימני על המחשב שלי >> מפיינים >> מתקדם >> הפעלה ושחזור >> תורידי את ה V מאיפה שצריך...(לא זוכר..
)

jumpgate

New member
>>>

הדיסקט שנוצר הוא SELF BOOTABLE. אין לו מערכת קבצים שאת יכולה לראות דרך הסייר. הפעילי את המחשב באמצעות הדיסקט ותראי שהתוכנה תתחיל לעבוד בעצמה. את ההסבר כיצד 'להחזיר' את המסכים הכחולים במקום הפעלה מחדש כבר קיבלת (וכן, צריך לסמן את האפשרות שציינת) גם אני מאמין שכל התקלות נובעות בגלל בעיית הזכרון. נסי לשחק עם הגדרות הזכרון ב BIOS (לקבוע TIMING פחות אגרסיבי) ולראות אם הבעייה נפתרת. במידה ושום דבר לא יעזור, צריך לשקול החלפה של הזכרון או לוח האם. שורה תחתונה: אם המחשב לא יצא 100% תקין מהחנות, נטל ההוכחה לתקינות/אי-תקינות החומרה הוא עליהם ולא עליך.

למעלה