מחשב נייד

• פותח הנושא Mase
  • פורסם בתאריך

Mase

New member
מחשב נייד

אני הולך ללמןד שנה הבאה הנדסת תוכנה. כדאי לקנות מחשב נייד, ואם כן איזה?

ולדי

New member
המלצה

אני לא לומד הנדסת תוכנה, אבל מניח שלא תריץ על המחשב הזה יישומים באליסטיים, ולכן ההמלצה שלי ללפטופ היא בערך מה שיש לי (מאפשר להריץ את כל התכנות שקיימות היום בשוק, חוץ מכאלה עם גרפיקה מאוד מתוחכמת): מעבד 1 ג´יגהרץ (1000 מגהרץ) - אינטל פנטיום 3 או 4, או AMD. זכרון פנימי: 256 מגבייט הארד-דיסק: 20 ג´יגבייט כרטיס מסך: בדרך כלל בלפטופים הכרטיסים מובנים. תחפש משהו עם 16 MB כונן: CD-ROM משולב או עם DVD או עם צורב (שניהם זה קצת יקר, אז תבחר מה יותר חשוב לך) מודם 56K זה כבר ברירת מחדל, תחשוב אם אתה צריך גם כרטיס רשת בפנים (נגיד לחבר אותו לADSL או למחשב אחר בבית, או אפילו ליציאת תקשורת באוניברסיטה). סוללה - בדרך כלל תקבל סוללה שתספיק לשעתיים. אם תצטרך יותר מזה, פשוט תקנה עוד אחת. מסך - מומלץ מסך מטריצה אקטיבית - TFT - לא פחות מ-14 אינצ´. רמקולים מובנים זה נחמד, אך לא תמיד הכרחי. מערכת הפעלה ותוכנות: חלונות XP, אופיס. אם אתה מתכוון לחבר אותו לאינטרנט מהיר, או לתקשורת מהירה באוניברסיטה, תתקין "Firewall" יותר חזק ממה שיש בXP - למשל של נורטון. זה בערך מה שיש לי - מחשב שנחשב מתקדם יחסית. חסכתי במחיר על ידי התפשרות על משקל - שלי שוקל 3 קילוגרם, וזה נחשב בימינו גדול. אם תחפש טוב, תמצא כזה ב-6500 - 7000 ש"ח. (לדעתי היתרון הבולט של מחשבים ניידים הוא בכך, שהם מורכבים בפירמות ידועות, ויש את מי להאשים במקרה וקורה משהו). ואני שוב אחזור על ההמלצה שנתתי קודם למישהו - קודם תלמד כמה שבועות באוניברסיטה, ותראה אם אתה באמת צריך את המחשב הנייד. אם כן, תוכל אז, בסתיו, לקנות משהו יותר טוב באותו המחיר. אם לא, תקנה מחשב שולחני חזק וטוב. מקווה שעזרתי, ולדי

wiz

New member
אני אתעלק על ההודעה...

מישהו יודע איזה מחשב מקבלים מ"עתידים" ? אני מאמין שזה סתם ג´אנק (בכל זאת - חינם...), אבל בטח אפשר לשפר אותו, בסכומים לא גדולים... אגב, זה בכלל מותר ? wiz

יואב.ט

New member
הממ... "ג´אנק"...

אני יכול להגיד שהמחשב שקיבלתי מ"עתידים" יותר טוב מהמחשב שיש לי בבית שהוא סביר בהחלט. בוא נגיד שיהיה לך קשה "לשפר אותו" גם אם זה יהיה אפשרי.

apolon

New member
חחח

בוא נגיד שעשית קצת בירורים על המחשב שקיבלתי... ובאתר החברה מחיר מחירון של המחשב היה ארבע אלף דולר...ככה שג´אנק זה בטוח לא.אגב אם זה מעניין אותך המחשב הוא של חברת קומפאק דגם ARMADA M700 למיטב ידיעתי לא משווקים אותם בארץ אלא בהזמנה מיוחדת..אגב כמו שהצבא עשה..הזמנה מארה"ב.

apolon

New member
אהה ועוד משהו נורא חשוב...ומאכזב

אני משוכנע ב 99 אחוז שהחל ממחזור הבא לא ינתנו מחשבים לאלו שהולכים לפרוייקט עתידים...המידע מקצינה שקשורה לפרוייקט..

wiz

New member
וואלה ?

דבר ראשון - התלוצצתי כשאמרתי "ג´אנק", ואם המחשב באמת טוב, אז סבבה. דבר שני - יהיה חבל אם לא נקבל מחשבים... מה הסיבות ? wiz

למעלה