מחשב,מאזן או וסת???

יובל ל

New member
מחשב,מאזן או וסת???

מה עדיף לקנות קודם??? אני לא צולל הרבה אבל אני רוצה להתחיל לצלול הרבה ונראה לי שזה דרך אחת לעשות את זה. יובל

worried diver

New member
מאזן-

מאזן אישי שיושב עליך טוב משפר את הצלילה ומונע את הצורך לעטות על גופך הענוג את שיירי המאזנים המשומשים שמחזיקים ברוב מועדוני הצלילה. לאחר מכן וסת(כדאי לחשוב על מאוזן) ולבסוף מחשב(וייפר, כמובן).

אבי ע

New member
אכן התלבטות... ../images/Emo39.gif

לדעתי, אם כבר עדיף לקנות הכל... ולאזן זאת תקציבית על ידי קנייה מיד שניה. לא ציינת גם אם יש לך פריטים אחרים. היו לא מעט שרשורים בנושא בשנות הפורום. למרות שחליפה אינה עזר בטיחות, הייתי ממליץ קודם כל עליה (כולל נעליים). מאזן, וסת ואפילו מחשב אפשר בהחלט לקנות יד שניה, רבים בפורום עשו זאת (תכופות קנו מחברים אחרים, המוכרים להם), והחסכון משמעותי - לאחר בדיקת טכנאי הוא גם אינו על חשבון הבטיחות. יש גם חבילות ציוד (חדש) בחנויות שמחירן הכולל סביר ביותר. אני עצמי צולל מאז הקורס (7 שנים) עם אותם מאזן ומערכת נשימה שקניתי ממדריך (עלו לי יחד כ-800 ש"ח אם איני טועה), ומאד מרוצה.

mto

New member
אני החלטתי על סדר העדיפויות שלי..

אולי אתה תושפע ממנו הרי זה ברור שבסופו של דבר לצוללן שצולל הרבה צריך שיהיה מאזן מחשב ווסתים אני חושב שהסדר צריך להיות כך : 1. מאזן - כי זה מבאס כל פעם ללכת למועדון ולהשכיר ולך תדע את האיכות שלו ולך תדע אם האינפליייטור לא נתקע באמצע בקיצור מאזן פרטי שלך זה הדבר הכי טוב בשבילך . 2. מחשב צלילה - אם אתה מתכוון לצלול הרבה אז גורם הבטיחות חשוב מאוד ומה יותר בטוח ממחשב על מנת לשמור על ביטחון הצולל ( חוצ מהצולל עצמו ) ומחשב תמיד עדיף על טבלאות . 3. ווסתים - רוב הווסתים במועדונים תקינים ובדיקה קצרה יכולה לאשר את זה לא עולה כזה הרבה להשכיר את הווסתים כך שזה לא נזק לארנק כל פעם לעומת מאזן. מקווה שעזרתי זה סדר העדיפויות שלי כמובן שאתם יכולים לחלוק עליו או לקבל אותו כמו שהוא

Princes Vespa

New member
לגבי ווסתים..

זה לא כל כך מדויק שרב הווסתים במועדונים תקינים. אל תבנה על הסטטיסטיקה.. כמו כן השכרת ווסת היא יחסית יקרה - אם אני לא טועה באותו מחר של מאזן ואף יותר. מבין שלושת הפריטים הווסת הוא הכי קריטי לדעתי לבטיחות (למרות שגם האחרים קריטיים ). חוץ מזה אם אמרת על מאזן שזה מבאס להשכיר, אז זה אותו כנ"ל לגבי הווסת..

עדיפויות

לדעתי הדבר החשוב ביותר הוא הווסת . הווסת הוא מספק את האויר לנשימה הוא יושב בתוך הפה שלי ו. אני יכול לצלול אם מאזן לא תקין אבל לא ניתן לצלול עם ווסת לא תקין . חשוב לי לדעת שמערכת הנשימה במצב תקין ונקי ויש לי מעקב אחרי זה . פרט זה לך תדע בפה של מי זה היה . ( מבלי לפגוע באף צולל או מועדון צלילה ) .

Chewbacca

New member
אני מסכים עם mto

אני העדפתי קודם לקנות את כל מה שקשור במידה ויושב על הגוף (חליפה מאזן ולמרבה ההפתעה גם חגורה למשקולות) כי יצא לי לצלול עם ציוד ממועדון שלא יושב עליי ממש נוח (או עם אלתורים של שתי חגורות מחוברות וכו´). הדבר הבא שאני מתכנן לקנות זה מחשב ורק אח"כ ווסת למרות חשיבותו הבטיחותית של הווסת.

atlantis

New member
לדעתי מחשב בעדיפות אחרונה

ווסת תקין זה אחד הדברים שאחראים לזה שלא תהפוך למפורסם וידוע בין לילה - הכוונה הייתה לפרסום בכתבה על תאונת צלילה נוספת חלילה. לצולל הממוצע - כן אני יודע שאף אחד מאיתנו הוא לא ממוצע וכולנו מקצוענים ומעלה , אבל בכל זאת מחשב רק מוסיף אבל הוא לא בחזקת חיים או מוות. ואם המחשב הפסיק לעבוד אז רוב הסיכויים שנגמור את הצלילה בשלום.

למעלה