מחשבת מוסער אחת

B a m b i

New member
מחשבת מוסער אחת

עלה לי רעיון לשתף אתכם בו. הרעיון הזה לא מיועד לאלו שיצאו מאידיאל (חוסר אמונה) אלא דווקא לאנשי כמוני שיצאו כי היה להם קשה ולא מתאים המסגרת הלוחצת והמחייבת הזו (ויש לא מעט כאלו). טוב, אז הרעיון הוא כזה . מכיון שאנחנו מאמינים באלוהים ובשכר ועונש ובלה בלה בלה... אז למרות שלא שומרים כלום אני מנסה לשמור דבר אחד קטן בלבד. זה לא חייב להיות משהו גדול ולאו דוקא בין אדם למקום אלא אפילו בין אדם לחבירו. זה יכול להיות "מודה אני" בבוקר, או לנעול נעליים כמו שצריך (ימין שמאל שמאל ימין) וכל אחד כיד הדניון הטובה עליו. אבל יש לזה שלושה חוקים. א. התדירות צריכה להיות כל יום (לא צום כיפור). ב. לא לפספס(להשתדל). ג. להתכוון לשם שמים מה שבטוח זה דבר אחד, שאם תחליטו על זה, אז גם אם זה יהיה הדבר הכי קטן בעולם, זה יהיה הכי קשה לביצוע - כי זה אמיתי. מה אתם חושבים?????

נראה לך שאתה בפורום נוברדהוק ?

מעניין שאתה קורא ליוצאים בשאלה - "יצאו מאידיאל". חחחחחחחחח אין לי מילים.

דידית

New member
"להתכוון לשם שמים" במצוות פרו ורבו

ואני אשמור את מה שיש לי לאמר על "לנעול נעליים כמו שצריך" דידית.

ווי, ווי... בדיוק מה שרציתי לכתוב

מכל המצוות שבעולם - הדוגמא שבחרת זה לנעול נעלים כמו שצריך
ברצינות? זה בדיוק מסוג הדברים שגרמו לי להתחיל לבדוק האם העסק הזה נכון או שחבורה של זקנים משועממים רוצה לעשות לי את המוות. טוב, ההודעה הראשית ("אלה שיצאו כי היה להם קשה...") לא מכוונת אלי אז אני יכולה להפסיק כאן...

גל נעים

New member
אני מקבל על עצמי-אני! אני! אני!.

אני מקבל על עצמי בל"נ בע"ה ית´ שמו שכל פעם שאני אגזור ציפורניים אני לא אזרוק אותם על הרצפה (שח"ו מישהי בהריון לא תלך שם ותפיל את הולד שלה...) ואני אעלה לגג של הבניין ואני אשרוף את הציפורניים בטקס פאגאני מרשים (עם גלימות שחורות,כוסות מלאות ביין נסך,מזבח לשטן,ונשים לבושות בעור שחור עם שוט ביד). מה אתם אומרים?

B a m b i

New member
אז זהו ש...

אני שמח על היצירתיות שלכם, וכל רעיון מתקבל בברכה. נסו ותהנו. דרך אגב, לאלו שמבועתים מכך שאני הולך להחזיר אותם בתשובה - אתם יכולים להירגע, יש לי עוד הרבה עבודה על עצמי קודם (וזה לא מתקדם כצפוי, אני עוד תקוע ב-
ו-
. עד כאן לפי שעה מראשי הקודח, בוקר בא - לעבודה.

מה המקור של זה?

אני כבר הרבה זמן מנסה להזכר מאיפה הסיפור הזה של הציפורניים וההיריון, ואם כבר גם מאיפה העניין של הנעליים. מישו יכול לעזור לי? זה אחד החסרון של יציאה בשאלה כל כך מוצלחת - כבר הספקתי לשכוח את כל הידע שהיה לי בהלכות. >ספל חמאה חוזרת. מוהאההאהאא<

adam222

New member
גיל חיל ורעדה אוחזים בי, האמנם?!

הספל חזרה לככב? >יש!!!
< >יש!!!
< >יש!!!
< >יש!!!
< >יש!!!
< >יש!!!
< >יש!!!
< >יש!!!
< >יש!!!
< >יש!!!
<

גל נעים

New member
משנה ברורה בשם הגר"א והאר"י.

חיפשתי ולא מצאתי את הסימן המדויק,אבל-הבאתי משהו מעניין: שו"ע סימן שד"מ.: -------------------- "ההולך במדבר ואינו יודע מתי הוא שבת מונה שבעה ימים מיום שנתן אל ליבו שכחתו ומקדש השביעי בקידוש ובהבדלה,ואם יש לו ממה להתפרנס אסור לו לעשות מלאכה כלל עד שיכלה מה שיש לו ,ואז יעשה מלאכה בכל יום אפילו ביום שמקדש בו כדי פרנסתו מצומצמת ,ומותר לילך בו בכל יום אפילו ביום שמקדש בו ". מה דעתכם?.

גל נעים

New member
משנה ברורה בשם הגר"א ובשם האר"י .

חיפשתי ולא מצאתי את הסימן המדויק,אבל-הבאתי משהו מעניין: שו"ע סימן שד"מ.: -------------------- "ההולך במדבר ואינו יודע מתי הוא שבת מונה שבעה ימים מיום שנתן אל ליבו שכחתו ומקדש השביעי בקידוש ובהבדלה,ואם יש לו ממה להתפרנס אסור לו לעשות מלאכה כלל עד שיכלה מה שיש לו ,ואז יעשה מלאכה בכל יום אפילו ביום שמקדש בו כדי פרנסתו מצומצמת ,ומותר לילך בו בכל יום אפילו ביום שמקדש בו ". מה דעתכם?.

MAYA20

New member
לא לברך ברכה לבטלה.

לא להוכיח את מי שלא שומע. לשמור לנפשותינו מאוד. לא להגיד שמע אחרי זמן קריאת שמע. לא להתענות בשבת. לשמוח בבנין ירושלים. לא לפסס בטעות תפילה. לא לעבוד עבודה זרה.

יש לי עוד כמה רעיונות

לא להסתכל על הכהנים בזמן ברכת כהנים (ולא להיות שם בכלל). לא לדבר באמצע התפילה (ולא להתפלל בכלל). לא להרהר בתאוות אשה כשמניחים תפילין (שו"ע או"ח סי´ ל"ח סעיף ד´) (ולא להניח בכלל). לא לדבר בין תפילין של יד ותפילין של ראש (כנ"ל). לא לברור עצמות דגים בשבת (עדיף לאכול סטייק).

למעלה