מחשבים

lilolilo2

New member
מחשבים

משהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין כל סוגי לימודי המחשבים. אני קצת מבולבלת. יש הנדסת תכנה , יש מדעי המחשב. אני רוצה ללמוד מחשבים אבל איך אדע מה...

inbal76

New member
הנדסת תוכנה ומדעי המחשב

שניהם בעיקרון מובילים לפיתוח תוכנה. במדעי המחשב יכול להיות יותר חומר תיאורטי בענייני אלגוריתמים ועוד, ובהנדסת תוכנה יכול להיות יותר על איפיון ועיצוב תוכנה. אבל בגדול הם יובילו אותך, לפחות בתחילת דרכך המקצועית, לאותם תפקידים. אבל שימי לב שבחלק מהמוסדות, למשל באוניברסיטת תל-אביב, אין הנדסת תוכנה בפני עצמה, אלא המסלול הוא בעצם "הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומדעי המחשב". מכאן את יכולה להבין שזה תואר הנדסי שמשלב גם חומרה וגם תוכנה. כך שאם את רוצה תוכנה בלבד - יתכן שמדעי המחשב יתאים יותר (באונ' ת"א) אם מעניין אותך גם חומרה וגם תוכנה - זה המסלול בשבילך, ואם מעניין אותך חומרה בלבד - קחי את "הנדסת חשמל ואלקטרוניקה" לבד (שיאפשר לך בין השאר להתמחות בתחומים שקשורים למחשבים). כאמור זה לגבי את"א, וזה מסלול קצת שונה בכל מוסד, לכן כדאי לבדוק באתרי המוסדות את הפירוט המדויק. יש מקומות שהוא כמעט זהה למדעי המחשב + קצת קורסים בפיזיקה. כמו כן מדעי המחשב זה בד"כ 3 שנים והנדסת תוכנה 4 שנים. ואם טעיתי במשהו אז מכון הדסה מוזמנים לתקן אותי

מה בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה

הנדסת מחשבים היא תחום התמחות בתוך הנדסת אלקטרוניקה ועוסקת בעיקר בחומרה. את הקשר בין מדעי המחשב והנדסת תוכנה ניתן להשוות לקשר שבין הנדסה כימית ללימודי כימיה. הכימיה היא מדע , והכימאי עוסק בחקר מדעי . מהנדס הכימיה מיישם את הידע הכימי המדעי בשימושים הנדסיים מכוונים. מדעי המחשב הוא תחום מדע העוסק בכל הכללים הבסיסיים של חישוביות , הוא חוקר ומפתח אותם. הנדסת התוכנה היא תחום הנדסי- יישומי המשתמש בידע שנאגר בתחום המדעי- מדעי המחשב. תחום הנדסת התוכנה הוא תחום חדש יחסית ועודו הולך ומתגבש. מהנדס התוכנה לומד למעשה קורסים רבים מתחום מדעי המחשב ומקבל בסיס מתמטי רחב אולם בנוסף הוא לומד בקורסים המכשירים אותו להתמודד עם מערכות תוכנה, פרדיגמות תכנות ותכנון מערכות. מהנדס התוכנה נדרש לעסוק בפעילויות יחודיות כמו הערכת זמנים ועלויות של פיתוחי תוכנה, פתרון בעיות בהן נתקלים בתעשיה.

למעלה