מחשבות

matan10

New member
מחשבות

שלום לכן ולכם .. רציתי לשתף אותכם, שאני עתה בעיצומו של הטיפול הראשון, לאחר 14 ימי מטרודין גדלו לי 3 זקיקים שנים של 10 מ"מ ועוד אחד של 15 מ"מ .. מה שנקרא קופץ בראש. ובנתיים אני ממשיכה עם המטרודין שיגדלו עוד קצת .. ומקוה שהשאיבה למרות הכמות הקטנה תתבצע בשבוע הבא.. וגם שיהיה מה להחזיר, משום מה נהייתי ספקנית בנושא. (זהו טיפול ראשון, עקב ספירת זרע נמוכה). סה"כ אין לי תופעות לוואי והייתי רוצה כבר לסיים עם הזריקות ולהתקדם לשלב הבא. שיצא כנראה בחו"מ פסח - מצוין מבחינת העבודה. הייתי שמחה לדעת אם היו עוד נשים במצבי עם כמות כזאת קטנה, וזמן ארוך של הזרקה.. פשוט כדי להרגיש שאני לא לבד בסירה. דבר נוסף הייתי שמחה עם מישהי מהדוקטוריות כאן תסביר לי מה בודקים בבדיקות הדם, הבנתי שאת רמת ה2E ועוד משהו.. ומה המשמעות, ואיך העקומה שלהם אמורה להתפתח במצב תקין.ומה הם ערכים נורמלים היום בקשתי מהאחות שתרשום לי כל פעם גם את תוצאות בדיקות הדם. כי מעניין אותי לדעת מה קורה איתי. ( לגטימי לא? ) היא ענתה לי בשביל מה את צריכה אתזה ? מה זה יתן לך? זה רק יוסיף לחץ? לא רציתי להתווכח איתה אז הלכתי אבל משום מה זה הותיר בי טעם לא טוב בפה. האם אתן עוקבות אחרי זה? אסיים בברכת חג פסח שמח לכולכן, ושבשנה הבאה סביב השולחן לא יסתכלו עלינו במבט מלא רחמים או יציקו לנו בשאלות כי התוצאה הטובה מכולן תהיה יחד איתנו סביב השולחן שלכן מתן

אני ניהלתי מעקב אחרי כל התוצאות

(US + בדיקות דם + איכות הזרע בהזרעות והפריות + תוצאות שאיבה + התקדמות העוברים) רשמתי את זה בקובץ word. יותר מפעם אחת גיליתי טעויות בהוראות של הרופאים, הסבתי את תשומת ליבם או ביקשתי לדבר עם מנהל המחלקה ואכן שונו ההוראות. זו זכותך המלאה לדעת מה היו תוצאות בדיקת הדם ולדעתי (פה יהיו שיחלקו עלי) חובתך לוודא שאכן ההוראות הן הגיוניות. לגבי השאלה הראשונה - אצלי לאחר 11-12 ימי הזרקות היו זקיקים בגודל של 20-23. שיהיה בהצלחה.

matan10

New member
תודה ושאלה

אפונה, תודה על התשובה המהירה, האם תוכלי להסביר לי מה בודקים בבדיקות דם ומה הם ערכים תקינים? אם תוכלי לתת לי דוגמא ספציפית לטעות שנתקלת בה ? תודה ובהצלחה גם לך מתן

דוגמא לטעות

היתה לי ציסטה בגודל של 3 ס"מ אבל הטכנאית רשמה 3 (במקום 30 כי הגדלים של הזקיקים הם תמיד במ"מ). ערכי ה-E2 היו גם נמוכים והרופא אמר להמשיך להזריק (באותו טיפול לא עשו לי US לפני התחלת הטיפול כדי לוודא שאין ציסטות). התעקשתי לדבר עם הרופא (למרות שזה מאד קשה בתל השומר) והסברתי לו שאני ראיתי במו עיני ציסטה ענקית והוא אכן הסכים איתי שצריך להפסיק את הטיפול. מקרה נוסף (הפעם באסף הרופא) הרופא רצה להמשיך בדיכוי ולא שם לב שכבר התחילה התפתחות של זקיקים (הדיכוי הספציפי ההוא לא "עבד" אצלי. בעיקרון הכלל אומר ערך של 200 E2 על כל זקיק בשל. כמובן שזה בערך ולא מדוייק (אנחנו לא רובוטים). ערכי הפרוגסטרון רלבנטיים לשלב הבא של תהליך הקליטה אבל ערך גבוה מדי בחצי הראשון של המחזור אינו טוב (לגבי הערכים עצמם אני לא יודעת כי לי אין בעיה כזו).

עמית@

New member
אני תמיד בודקת כמה היו הערכים

ושומרת כל תוצאה של בדיקה במגירה מיוחדת (ייקית או לא?) אחרי הכל כפי שאת אומרת זה הגוף שלך וכפי שאפונה מציינת הכל רגיש ונתון לטעויות- חשוב מאוד לברר מה עושים לך ולמה- תמיד. בבדיקות דם בודקים את ערכי ההורמונים האחראים לגדילת הזקיקים והרירית ומאמתים כמות מול בשלות של זקיקים וכמו כן נעזרים בפרוגסטרון לניבוי הביוץ E2 הוא אסטרוגן (אסטרדיול) כל זקיק מפריש כמות מסויימת שלו ולפי רמתו בדם ניתן לראות כמה הזקיק בשל ועד כמה הוא קרוב לבייץ. נדמה לי שבקישורים יש טבלה לערכים תקינים לשלבים השונים של המחזור אולם יש לזכור שהערכים הללו תקינים עבור נשים "נורמליות" (דהיינו- לא כאלה שהמערכת שלהן מטופלת בהורמונים שמקפיצים את הרמות בכמה וכמה דרגות) אני מאוד מקווה שיהיו כמה שיותר ביציות לשאוב וכמובן שיהיה מה להחזיר. חג שמח גם לך ולבעלך- לילה טוב עמית

צוצית

New member
תוספת קטנה

תמיד זכותך לדעת את כל הנתונים הרפואיים שהופקו בבדיקות שלך. אני בד"כ טורחת לברר רק E2(הוא אמור לגדול באופן פרופורציונלי למספר הזקיקים ולגודלם) ותמיד מבררת עם האחות אם התשובה בסדר. לעיתים בשל חוסר הלימה בין E2 לגודל זקיקים - מזמינים שוב ושוב לביצוע בדיקות. לגבי אורך זמן הזרקה - לכל גוף יש תגובה אחרת לכל תרופה... גם אני הגבתי לאט מאוד למטרודין, ויותר מהר לתרופות אחרות... אז - בהצלחה לך!!

venus13

New member
היי מתן

מנסיון אישי, אני יכולה להעיד שגם אם עבר זמן רב מתחילת ההזרקות - יכולים עדין להיווצר זקיקים חדשים. הבעיה במקרה כזה היא למצוא את העיתוי המתאים לשאיבה: כשהזקיקים הקטנים כבר בשלים מספיק (כ -17 מ"מ ומעלה) והגדולים לא יותר מ - 22 מ"מ (מאחר ומעל לגודל זה יש סיכוי שיהפכו לציסטות). כמה אמפולות של מטרודין קיבלתי? האם קיבלת רק מטרודין ללא מנוגון? בכל מיקרה שיהיה לך בהצלחה - בשביל תינוק - צריך רק ביצית מופרית אחת - וקצת מזל ... ונוס

matan10

New member
הי ונוס

ונוס, קיבלתי עד כה 40 אמפולות של מטרודין בלבד. והספיקה להתפתח אצלי גם ציסטה יפה בנוסף. נראה מה יהיה מחר .. תודה על התמיכה מתן

matan10

New member
מרגישה יותר בטוחה

מחר, ארגיש יותר בטוחה לשאול שנית, ולבקש שיסבירו לי כל דבר. תודה לכולכן על התמיכה והעידוד. מתן

למעלה