מחשבות

eliranashky

New member
מחשבות

היי לכולם :)
אני קורא פה לגבי עיניין המחשבות חלקכם מציעים פה לא לנסות להפסיק את המחשבות ומצד שני יש מאמרים שאומרים להפסיק לחשוב ...
קצת התבלבלתי חחח
הנה הציטוט
מדיטציה היא רק להיות בלא לעשות דבר – אף פעולה, אף מחשבה, אף רגש. אתה רק קיים, וזה תענוג עילאי.

יש אפשרות בבקשה של הסבר על העדיפויות?

טרללילם

New member
זה קצת קשה להסביר

אך בהבנה שלי , העיקר זו ההרמוניה. זאת אומרת - כאשר יש הרמוניה יש שקט , כאשר אין הרמוניה יש רעש.
למשל , בדרך כלל אינך מרגיש במשך היום את הזרת השמאלית בכף הרגל. מתי כן תרגיש ? כאשר היא כואבת מסיבה כלשהיא. כלומר , הדרך לשקט איננה לנסות להשתיק ולהעלים את המחשבות באופן כפוי , הדרך לשקט היא ליצור הרמוניה בתוכן. ויש כמה דרכים לעשות זאת - אני הכי ממליץ על צי גונג איכותי. אבל ניתן ליצור שקט גם באמצעות כניסה אל המחשבות וצפיה בהן. פשוט להיות מודע לכל מחשבה. זה בערך כמו ליצור סדר במחסן אצלך בבית. וכשהכל מסודר - יש שקט.

אי אפשר להפסיקן

הן עשויות לסיים את עצמן ואז זה מצב שיש שמכנים מדיטציה. אין דרך בדוקה לכך.
כל "שיטות המדיטציה" הן מחשבות שיטתיות ובמידה שהן מנסות להפסיק את המחשבות הן מוליכות שולל את העוסקים בהן.
"שיטות המדיטציה" יכולות להביא למצבי תודעה שונים ומשונים, בהם מועילים ובהם מזיקים, אולם אף אחת מהן לא יכולה להפסיק את המחשבות.
אין תשובה לשאלה כיצד להפסיק את המחשבות ותשובה נחרצת לשאלה הזו היא קנה מידה לשרלטנות (כלפי אחרים או אף כלפי העצמי).

eliranashky

New member
אני אנסה להסביר את מטרותי

אני רוצה לעשות מדיטציה על ידי התבוננות עכשיו השאלות שלי האם כשאני מתבונן נניח ברעש הציפור שלידי אני צריך להתבונן כצופה מהצד? (כך קראתי באותו המאמר ) למה היתה הכוונה הזו? או שפשוט להתבונן ישירות?

טרללילם

New member
ומה ההבדל ?

פשוט תתבונן ברעש הציפור. שים לב לקול , למחזוריות , לשקט בין הקולות , לכל הדברים שאינך מודע אליהם ביום יום.
עד שיום אחד פתאום תראה שאתה והרעש של הציפור - חד הם.

..................

אל תקשיב לכל החירטוטים האלו. אם אתה מתבונן במשהו אז אתה מתבונן בו וזהו.
אם אתה מתבונן במשהו וגם מתבונן בעצמך (כלומר במחשבות שעולות) אז זו תשומת לב מחולקת.
אני לא מבין למה יש כאלה שמתבוננים בנקודה על הקיר או בנשימה שלהם או בצ'קרה כלשהי. זה משעמם תחת. אם אתה מזוכיסט- זה מצויין. אולי אם אתה תחת השפעת סמים זה יכול להיות מעניין. אם זה מספק לך איזשהו יצר אובססיבי- מה טוב.
אבל אם אינך מזוכיסט או נרקומן או קונטרול פריק אז הייתי ממליץ על בחירת מושאים פחות סטטיים ופחות מונוטוניים כמו טבע, עננים, אנשים, חיות, מוסיקה וכ"ו
נסה לדוגמא להקשיב למוסיקה של מוצרט בתשומת לב מלאה ובלתי מחולקת במשך חצי שעה כל יום. אני מוכן להישבע שזו פרקטיקה שתורמת יותר לריכוז, מודעות, אינטליגנציה, שלווה, סימפתיה, הרמוניה, עירנות, יצירתיות ועוד הרבה מדדים מאשר כל "שיטת מדיטציה" של יושבי קרנות הודיים מעשני גנג'ה אנלפביתים עובדי אלילים.

פשוט

"מדיטציה היא רק להיות בלא לעשות דבר - אף פעולה, אף מחשבה, אף רגש. אתה רק קיים, וזה תענוג עילאי"

הכוונה איננה שאין פעולה, אין מחשבה, אין רגש וכולי.
הכוונה היא שאתה אינך עושה דבר - אינך יוצר מחשבה, אינך יוצר רגש וכולי.

עדיין יכולות לזרום דרכך מחשבות, רגשות, פעולות... ממש כפי שחולפת דרכך הנשימה, לדוגמה.

אתה רק קיים. מודע.
זה אכן תענוג עמוק שאין לתארו.

יכולות להיות מחשבות, יכולים להיות רגשות, יכולות להיות תחושות וכדומה.
אתה אינך מופרע בגינם.

איך הולך עם ההתבוננות על הנשימה? לפי מה שתיארת שם יתכן שכבר התחלת לחוות סוג של משהו ראשוני בכיוון, פה ושם, לפחות לכמה רגעים... נכון?

נסיון נוסף להסביר את המשפט

"מדיטציה היא רק להיות בלא לעשות דבר - אף פעולה, אף מחשבה, אף רגש. אתה רק קיים, וזה תענוג עילאי"

אין פירוש הדבר שמחשבות, רגשות, תחושות וכדומה אינם מופיעים.
הם מופיעים גם מופיעים לפי הצורך, באופן טבעי.
"מדיטציה היא רק להיות בלא לעשות דבר" - אתה הווה, בלי לעשות דבר.
במצב זה אינך מחולל, לדוגמה, מחשבות ורגשות.
מחשבות ורגשות בהחלט חולפים דרכך, כחלק ממבנה האורגניזם הזה, בהתאם לצורך הטבעי שלו.
אך אתה עצמך עושה כלום... ובכך מאפשר לטבעו האמיתי של האורגניזם הזה לפרוח.

lightflake

New member
בקיצור

זה לא יעזור לחשוב על זה ולנסות להבין (לדמיין) את זה
צריך לנסות ולנסות
ואז לנסות עוד ועוד
ואז עוד
ואז
עוד
ככה עד שמבינים בלי הסברים

eliranashky

New member
האמת שהבנתי :) וגם...

לשאלתך ..התחלתי להרגיש ממש בקטנה תחושת רוגע ועונג קל .
תוכל לספר לי בבקשה את החוויות שאתה נחשפת אליהם בבקשה? הרגשות תובנות וכו'
אני רוצה לדעת לקראת מה אני מתקדם... זה מסקרן אותי מאוד :)

נהדר... זה אכן מאד פשוט.

תמשיך לתרגל במתינות ולהיחשף להדרכות המסייעות לך לכוון ולעדן את תרגוליך.
כמו בנהיגה, הדבר החשוב הוא הנסיון שלך עצמך עם עצמך ועם התבוננותך.

חשוב לדעתי לתרגל באופן מתון ולא באובססיביות.
ולא להאמין לשום דבר שאומרים לך, אלא להישאר פתוח ולהעניק תשומת לב מעודנת לחוויותיך שלך.

לדעתי, ההתנסויות שלך ב"תחושת רוגע ועונג קל" חשובות לאין שיעור יותר מכל דבר שתקרא על חווייתו של מישהו אחר.
הנה דוגמה לחוויה שלי משלושה סשנים קצרצרים של מדיטציה בני דקה-שתיים כל אחד.

כשדברים הופכים למלים, הם יכולים להישמע קיצוניים או "גדולים".
בפועל, להרגיש שלווה, להרגיש אושר, להרגיש "אחד עם הכל", אלה הם דברים עדינים ועמוקים ואינם בומבסטיים.

כל דבר שהעיק עלינו קודם באופן עצום, מבלי ששמנו לב אליו - הופך לתחושה עצומה של הקלה.
כגודל המועקה וחוסר-השקט, כך גודל ההקלה.

זוהי הקלה לגלות את עצמנו, לדוגמה; לגלות שאיננו הרעש המחשבתי הזה, הזה, הזה...
ואז כמובן שגם מחשבות, רגשות, תחושות ותנועות נעשים כולם מעודנים יותר, יעילים יותר, נעימים יותר, לא מפריעים יותר...

neophile

New member
מחולל המחשבות

לא הייתי אומר שזה מצב שבו אתה לא מחולל מחשבות ורגשות לדוגמה .

הייתי אומר שזה מצב שבו אתה לא בהזדהות . גם לומר שזה מצב שבו אתה לא מזדהה זה לא נכון .

לא להיות בהזדהות ... איך עושים את זה ... ובכן אי אפשר שלא לעשות את זה אבל כן אפשר לקבל טעם של המצב הזה ביחס להזדהות מסויימות .

כדאי לחפש דוגמאות מהחיים למצב הזה בחיי היום יום , דברים קטנים שגורמים לנו לתגובות רגשיות מוגזמות .

אני מניח שאפשר להתחיל בהתבוננות בנשימות(בלי לנסות לשלוט על הנשימה) אבל את הטעם אפשר לקבל רק אם עושים מאמץ להתנגד לביטוי של רגש שלילי , רק אז אנחנו רואים את עצמנו באופן רחב יותר .

אחרכך אפשר לחפש את הטעם הזה גם בדברים "קטנים" עוד יותר כלומר לא רק מצבים שגורמים לרגש חזק , אלה גם "ברגיל" , בדברים הקטנים של היום יום .

התשוקה למדיטציה היא התשוקה לחופש , אפשר לומר ל"סוף התשוקות" אבל זה תיאור יותר מדי מזמין הזדהות , עדיף להסתפק בתשוקה לחופש .
וגם זה לא בה' הידיעה לא ה-חופש , אלה פשוט חופש , כלשהוא , קטן ככל שיהיה .

אני מאמין במטרות קטנות וצנועות - "רק להיות בלא לעשות דבר" זאת לא מטרה צנועה בכלל
ולדעתי הדרישה הזאת דווקא מכניסה מתח לא רצוי או אולי איזה שהיא ציפייה שלא יכולה להתממש .

להיות במצב שבו אתה "לא עושה דבר" רק מעט זה בהחלט הישג רציני

תודה.

רק הסברתי את משמעות הציטוט שהוא הביא.
שכחתי להוסיף שזה בכלל לא רלוונטי לתרגול כרגע.

למעלה