מחשבות

יהוה7

New member
מחשבות

היי, אני רוצה לעשות מדיטציה, אז התיישבתי וניסיתי לנקות את הראש ממחשבות. אבל זה לא הלך בכלל. כל הזמן חשבתי על דברים. אז ניסיתי עם מוזיקה מרגיעה, להתרכז במוסיקה (קודם ניסיתי בנשימות) אבל גם אז הרבה מחשבות. אז חשבתי שאולי אם אני אעשה את ה"אמממ" זה יעזור כי זה אקטיבי, אבל ממש קשה לעשות את זה כי יש לי אוויר לכמה שניות. יש דרך לעזור לי שלא יהיו לי מחשבות ודיבור פנימי כזה בפנים כל הזמן?
תודה רבה

הטוב ביותר

שתשאל את המורה שלך למדיטציה.
זה יסביר לך, לאור סוג המדיטציה שאתה עושה, האם זה נכון?
אם זה לא נכון, מה עושים?
מאוד מומלץ.

כל סוג של מדיטציה מתייחס באופן שונה למחשבות.

יהוה7

New member
היי ותודה

אין לי מורה. יש הרבה חומר באינטרנט, וביוטיוב במיוחד. אבל עדיין לא ברור לי איך אני מרוקן את הראש ממחשבות. מה כדאי לעשות? יש תרגילים מסוימים?
תודה

חבל.

לשחק בדבר כל-כך מעודן כמו התודעה שלנו.

להבנתי, ולפי השיטה שאותה אני מלמד, אין שום סיכוי לרוקן את הראש ממחשבות.
הדרך היחידה היא לאפשר לראש (לתודעה) ללכת לרבדים יותר ויותר מעודנים של חשיבה, לעבור מֵעבר לרובד המעודן ביותר אל המוחלט.
אל המקום היחיד שבזמן הערנות אין בו מחשבות.

lightflake

New member
די עם הנכלוליות הזו בבקשה

כאילו שאתה לא יודע שלרוב בני האדם אין מורה למדיטציה
נחש מה
גם לבודהה לא היה

לבודהא גם לא היה צורך

שמישהו יענה לו מה לגבי מחשבות במדיטציה.
אני לא בטוח שבודהא בכלל תירגול סוג כלשהו של מדיטציה.

אבל כן.
אני יודע שרבים מהמרים על הדבר החשוב ביותר.
על התודעה שלהם.
מיליון דולר יכולים ללכת ולבוא.
נזק בתודעה יכול להיות בלתי הפיך.

אדם שלומד מדיטציה מהאינטרנט או מספר, כשיש לו שאלות, שאלות שיכולות להיות מאוד מהותיות, את מי ישאל?
את הספר או את האינטרנט?
אנשים שמנסים ללמד מדיטציה באינטרנט או בספר שכתבו, פשוט מתעללים במי שיתפתה לתרגל את זה כמו שהספר או האינטרנט הראו לו.
זו פשוט התעללות לשמה.

lightflake

New member
למה אתה חושב שהשאלות האלו לא עלו גם אצל בודהה

אני בטוח שהוא התעסק עם שאלות דומות לפני ההארה

נהראש

New member
זאת לא נכלוליות

אנשים שרוצים ללמוד לתרגל באופן רציני חייבים מורה והדרכה מסודרת.
כמו בלימוד פסנתר, בלט, מתמטיקה או טניס.
אפשר גם לנסות ללמוד לבד, אבל זה לא לימוד רציני.

לגבי בודהא הסיפור שאני מכיר הוא, שהוא במשך שבע שנים עסק בחיפוש אינטנסיבי
כולל לימוד אצל מורים בתקופתו.
הוא גם מחשיב מאוד את נושא המורה והקבוצה והלימוד.

lightflake

New member
איפה כתבתי משהו נגד מורים?

אני נתתי לאיש קישור עם רשימה של 60 מורים ואמרתי לו שינסה לראות למי הוא מתחבר

לגבי הנכלוליות, נסה להבין לבד

lightflake

New member
"כולל לימוד אצל מורים בתקופתו"

כן הוא ודאי פגש אנשים וניסה ללמוד מהם אבל הוא גם הבין שרובם בעיקר מבלבלים את המוח לכן הוא לא נשאר אצל אף אחד מהם והמשיך את דרכו אלא עשה את הדרך בעצמו בתוך עצמו

lightflake

New member
תראה אני חייב לומר שעם יד על הלב

לי אישית (אולי אני דפוק במיוחד אבל זהו נסיוני) לקח המון המון זמן ונסיונות רבים כדי לקלוט מה הולך שם (בראש שלי ובכל מה שראיתי כשעצמתי עניים כדי למדוט)
אז זה קודם כל, אני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה אומר ניסיתי ולא הצלחתי, בקיצור אם ניסית זה טוב, מעולה, וצריך להמשיך לנסות עוד הרבה בלי ייאוש.

כל זה עוד לפני שאנחנו נכנסים לאם צריך להשקיט את המחשבות או לא... בוא רק נגיד שבמדיטציה נכונה אחת מהתופעות הנלוות זה השקטה של המחשבות, אבל זה לא מגיע מתוך נסיון להשקיט את המחשבות, זה פשוט לא עובד ככה כי כשאתה מנסה משהו אתה משתמש במחשבות בשביל זה, אז זה די לא יעיל.

לא יודע אם עזרתי

יהוה7

New member
תודה

יש לך איזה לינק לתת לי? ההתרכזות בנשימות לא אמורה להסיט את המחשבות והדיבור הפנימי הבלתי פוסק הזה? מה כן לעשות?
תודה רבה

lightflake

New member
אתה באמת רוצה שהמחשבות ישקטו?

אז תפסיק לנסות להשקיט אותם, אבל תפסיק עם זה לחלוטין
ותפסיק עם כל נסיון לעשות כל דבר אחר
רק תשב ותרגע וזה הכל
רק תשב ותחיה
לא שום דבר נוסף
זה מדיטציה
אתה לא יכול ולא אמור לעשות כלום
מה שאמור להיעשות יעשה כשאתה תפסיק להפריע
מבין איך זה עובד?
זה עובד הפוך

איזה לינק אתה רוצה? יש הרבה קישורים ב"כלים ומידע" למעלה, אם אין לך בעיית אנגלית תבדוק את ה"סטסאנגים" ואת המורים השונים, אולי תתחבר למורה מסויים

Good Luck

היי

טיפ שעוזר לי:

כשמחשבה מגיעה, תן לה.
אל תנסה לדחוק אותה, אל תנסה להשקיט אותה... אבל- גם אל "תזרום" איתה. סיים אותה וחזור למוקד הריכוז.

לדוגמה:
נניח באמצע המדיטציה אני מתחילה לחשוב על זה ששכחתי להודיע לX שאני לא מגיעה היום..... וזו מחשבה שלא מרפה, וחוזרת וחוזרת וממש מטרידה אותי. אני אגיד לעצמי, במחשבה: "נכון, לא הודעתי לו. לא בסדר. אבל לא יקרה כלום אם אודיע לו בעוד 20 דקות. אני אודיע לו בעוד 20 דקות, וכרגע אין שום טעם להמשיך לחשוב על זה. אמשיך לעסוק בכך בעוד 20 דקות" (או כמה זמן שתכננת.......)
אגב- אם זה כן קריטי מאד לעסוק בכך כאן ועכשיו, ממש חובה להודיע לו (למשל- אני ממשיכה באותה דוגמה..) ואם לא אז יקרה אסון- אז כן, תעצור את המדיטציה ולך להודיע לו. זה כמו שאם הבית יבער אתה לא תגיד לעצמך "לא אני באמצע מדיטציה עכשיו".
אבל, וזה אבל גדול- שים לב ל"טבע" המחשבה.
האם זה באמת נורא דחוף עכשיו? האם באמת לא תוכל לעסוק בכך יותר מאוחר? או שזה רק המוח ההיפר אקטיבי שלך שמנסה "לעבוד עליך".....

בהצלחה!

EndOfAllHopes

New member
יכול לקחת הרבה זמן עד שהמחשבות "ייעלמו"

אולי מדיטציות אקטיביות יכולות להביא אותך לנו מיינד "מהר"

מה שחשוב זה להיות מודע לעצמך בזמן התרגול - תבין את העיקרון שאותה האנרגיה שהולכת למחשבות הולכת למודעות,
אז ככל שאתה יותר מודע (לעצמך, למחשבות...) המחשבות ייחלשו מעצמן.

סילוק המחשבות

ישנן סוגים שונים לסילוק המחשבות וסוגים שונים של מדיטציות
כל אחד ומה שמתאים לו
יש כאלה שמתאים להם מדיטציה בתנועה איטית, תוך כדי ריקוד,
שירה סוג של מדיטציה,
מדיטציות האומ"ים (תוך כדי הוצאת קולות)
מדיטציות של נשימות
ואפילו ריצה או ספורט יכול להיות מתאים לריקון מחשבות (ריקון הכוונה לנסות להרגיע את המיינד ולקחת אותו למקומות טובים יותר)
לא שאפשר לרוקן לגמרי
אתה צריך לראות מה מתאים לך
לא כל אחד יכול לשבת בשקט ולהרגיע את עצמו באותה צורה שאחרים יכולים וזה עדיין בסדר.... :)

W a b b i t

New member
קודם כל אל תנסה להלחם

אפשר לתת לדבר להיות ולחלוף ולא להתעסק במחשבות שעולות,
כמו שפותחים ברז ישן אחרי הרבה זמן, צריך לתת למה שהתיישב בפנים
לזרום החוצה קודם.

דבר שני אתה יכול לרכז את המחשבות בנשימות, יש הרבה מדיטציות
שבהן אתה מתרכז בתרגיל נשימה מסוים, לא יודע אם זה מה שציינת
אבל כמובן שלמוח חיים משלו, כשאתה מלמד אותו משהו חדש
הוא חוזר לסורו, צריך לתפוס את המושכות,
דרך אחת לעשות זאת היא כל פעם שאתה סוטה לציין זאת לעצמך
(אני חושב עכשיו, מחשבה שלא קשורה למה שאני מנסה לעשות עד שמשיגים שקט רגעי ממחשבות). אני פשוט חושב על הנשימות,
ומתרכז בהן. אתה יכול לרקוד או לעשות פעילות גופנית בזמן אחר ביממה
כדי לרוקן את הסטטיק והמתח של האי שקט שבפנים, לפני מדיטציה.

האם אתה מכין את המקום לפני? יש אנשים שגורסים שמצב הבלאגן בחייהם תואם את מצב הבלאגן בחדרם/ביתם.
מדיטציה יכולה להתבצע גם בזמן ריצה, זה לא משהו שחייבים לשכב על הגב ידיים לצדדים בחדר חשוך מלא נרות וקטורת, מה שבטוח
האינטרנט מלא במידע, חלק ממנו זה בולשיט, נסה הכל עד שמשהו יעבוד לך. בהצלחה.

neophile

New member
לאנשים שונים מתאימים תרגולים שונים

יש אנשים רגועים שלא יעזור להם להרגע יותר והמדיטציה שלהם תהיה דווקא בזמן סיטואציות אקטיביות - להשאר ערים ולא לסגת לתוך הקונכייה , למצוא את השקט בתוך הסערה וזה לא בהכרח תרגול "מתקדם" יותר אלה פשוט תרגול שמתאים לאנשים מסויימים .

יש הבדל גדול בין רוגע "אישי" כלומר פסיביות שכזאת , לבין רוגע מדיטטיבי.

והאמת היא שחבל על הזמן לחפש הוראות באינטרנט כי זה רק מחזק את ההזדהות השיכלית כי זה משהו שעושים ולא משהו שחושבים עליו .

זה כמו ללמוד לסוע על אופניים , לא יעזור לך לקרוא על זה או לחשוב על זה , אתה צריך שבהתחלה מישהו יחזיק אותך וידחוף אותך כדי שתכיר את התחושה הזאת של לשמור על שיווי משקל לפני שאתה יכול להפיק את התחושה הזאת בעצמך .

למעלה