מחשבות

בינגi

New member
מחשבות

אני הנני החרדי כמעט היחיד במקום העבודה שלי. אני נמצא רוב הזמן עם ציבור חילוני שבעגה שלנו נקרא `ציבור זול`.. לא יכול להרחיב יותר מדי בענין. כמו``כ מועסקים שם גם ציבור ערבי.. כך שמדי פעם מתנהל לו דו שיח על הדתות למיניהם ועל המקור. זה קצת הרחיב לי אופקים וידע. עכ``פ יותר ויותר אני נתקל במשפט `אתם הם אלו שמשניאים את הדת על כולם`.. ודוגמאות אני מקבל למכביר על רבנים שהכל אצלם זה `ביזנס`. אני מדגיש שלא כולם יש גם כבכל ציבור אחר ישרי דרך אבל השורה התחתונה היא ש`אתם משניאים את הדת על הציבור`... ומזה כואב הלב לשמוע את זה מחברה יעני `מתחזקים` וכאלה.. איך אמר לי אחד החבר`ה. אני כבר שנתיים לא נוסע בשבת אבל אתם פשוט גורמים לי לחשוב על זה פעם נוספת... מהם התובנות שלכם בענין?

יהודי31

New member
תגיד לי אחד ולתמיד..

הרב של בית דין של הרב וואזנער או של בית דין של בעלז או של בית דין של העדה החרדית, פעם אחת בקישו ממך כסף כשבאת לשאול שאלה??? אין דברים כאלו במקומות הממוסדים.. (לא מדבר על חאפרים...) איך זה שאתה לא יודע להסביר את זה??

אJוכי

New member
מעניין למה אצלי זה בדיוק להפך

אני גם נמצא מידי יום עם ציבור חילוני. למעשה אני החרדי היחיד שם, וחוץ ממני יש עוד דתי אחד בלבד. המעניין הוא הכבוד שאני מקבל מהסביבה. ובתוכו יש גם המון הערכה לדת. והנה מה שכתבתי על התופעה של אותם משניאים.. |הלינקhttp://blog.tapuz.co.il/FeelingsTalk|סלינק|

בינגi

New member
צדיק שלי.. כשאפתח בלiג

אכתוב על זה שפעם כשנסעתי במונית שרות והיה מקום רק בשורה בסוף רק בחורות והייתי כזה נבוך. אז הקימו גבר מהמושבים הבודדים ו`עשו לי מקום` לשבת ואכתוב גם שבחורה שהתיישבה על ידי באוטובוס כי לא היה מקום אחר... מזה כל הדרך ריחמתי עליה על איך שהיא ישבה עם רגליה כלפי חוץ (אני הייתי ליד החלון) כי הרגישה אי נעימות ממני כל הדרך.. ואכתוב עוד המון סיפורים שמעריכים את הדתיים ואת הדת. לא פעם כשאני תוהה לעצמי בענין אני חושב איזה `הערכה` אפסיד אם לא אהיה חרדי.. .

אJוכי

New member
אם אני צדיק, זה רק לעצמי, ולא לאף אחד אחר..

והכי פשוט לעשות מה שאני עושה... אני אומר לבחורות היקרות, שאין שום מקום בשו"ע בו נאסר על גבר לשבת ליד אישה. ולכן הן יכולות להרגיש בנוח.

למעלה