מחשבות

סיגריד

New member
מחשבות

בזמן האחרון אני מרגישה פחות במיטבי (נפשית) אבל נראה שהכלים שלמדתי בהילינג לא כ"כ עוזרים לי, לפעמים זה מרגיש כאילו משהו (מחשבות) משתלטות עלי, מה לדעתכם ניתן לעשות? ובכלל, האם מטפל בהילינג יכול לעזור לאדם אחר אבל לא לעצמו? תודה

elias6

New member
ב.א.ט הילינג

לעיתים רבות הילינג המועבר לאדם אחר (או לעצמנו) נעשה באופן אינטואיטיבי, מתוך מכווננות המטפל לעזרה והזרמת אור ואהבה, אך לא תמיד זה מספיק הזרמת אנרגית ההילינג וליצירת שינוי מהותי. שיטת "ב.א.ט הילינג" מאפשרת שילוב של הזרמת אנרגית תוך עבודה תודעתית עם האדם, באופן זה ה"מטופל" מטמיע ומבין את חוסר האיזון בגופו שגורם לו לחולי (ברמה הפיזית) או למצב נפשי (דיכאון וכו). שילוב העבודה התודעתית (שנעשית דרך קינסיולוגיה- מבחן שריר) מאפשר את השינוי הגדול במקביל להילינג האנרגטי. מהחוויה שלי זהו תהליך ריפוי שורשי (אינו עוד אינטואטיבי כלל- אלא מדעי), ממליץ בחום. בברכה, משה

bridges

New member
בעקרון כן

היי סיגריד, לפחות בשיטה שאני עובד בה, תטא הילינג, המטפל יכול לעזור לעצמו. אבל... לעתים יש אמונות שחוסמות אותנו מלטפל בעצמנו (ולפעמים גם מלקבל טיפול) אמונות כאלו בד"כ נובעות מנדרים, שבועות, הסכמים או התחייבויות. לדוגמא, יכול להיות שבשיטת ההילינג שלמדת יש איזשהו הסכם שההילר לא יכול לטפל בעצמו (ההסכם הוא לאו דווקא הסכם מודע שנעשה בעולם שלנו, הוא יכול להתבצע בעולם הרוח כחלק מהחניכה ללא מודעות שלך). זה גם יכול להיות נדר שלקחת על עצמך בגלגולים קודמים. לדוגמא: שמאנים בעבר היו לוקחים על עצמם נדרים שונים על מנת לקבל את יכולת הטיפול. בתטא הילינג אנחנו משתמשים בטכניקה שנקראת חפירה (digging) על מנת לגלות את מערכת האמונות שחוסמות את הריפוי. זו הטכניקה היחידה שלא ניתן לבצע לבד. רונן

לעזור לאחרים ולא לעצמי...

לי זה קורה כל הזמן. אני לא מספיק אובייקטיבית כדי לעזור לעצמי (או לאהוביי). יש לי שלושה פתרונות שמצאתי לאורך החיים לדברים האלה - 1. להשתמש בכלים אובייקטיבים, כמו קריסטלים, ועבורי סמלי הרונים (או רונות), הם סמלים חזקים מאוד 2. להיעזר בחברים 3. אני לא יכולה לעשות מניפולציה טיפולית על עצמי או על הבנים שלי, למשל, אבל אני תמיד יכולה לשלוח אהבה, להרגיע, להשקיט, גם את עצמי, ובזה אני מצליחה להשתמש... מקווה שעזרתי קצת...

סמאדי

New member
טיפול עצמי...

שלום לכולם, שמי סמאדי ואני מלמדת הילינג אנרגטי. למדתי שנים רבות אצל מורים טובים ורבים. אני גם מאסטר רייקי. הסיבה שאני כותבת את הדברים האלה, היא שברוב שיטות הטיפול של ההילינג האנרגטי, כולל רייקי, מדובר על טיפול עצמי. ובאמת, ברמה מסויימת, ניתן לעזור לעצמנו ולקבל הזנה אנרגטית מאזנת. מה שגיליתי הוא שבכדי להכנס יותר עמוק, נהיה זקוקים לעזרה חיצונית. קשה להיות פאסיבי - ההילינג מתרחש ביעילות אם המטופל רפוי והמוח נמצא בגלים נמוכים, כך שבאופן מסויים, להיות פאסיבי מאפשר למה שגרם לחסימות מלכתכילה, להגיע למודעות שלנו. וזה כמובן יכול להיות מלווה ברגשות עזים. אז כמו שהתחלתי לכתוב, קשה להיות פאסיבי ואקטיבי בו זמנית. ''עשיית ההילינג'' למרות שהיא מתרחשת בתהליך של קבלה והעברת אנרגיה קוסמית, עדיין, היא תהליך אקטיבי. המטפל, גם אם במדיטציה עמוקה, גם עם בקשב שמגיע מתוך שקט עמוק, עדיין מופעל על ידי אותה האנרגיה שבאמצעותה מטפל. בקשר לגורמים חיצוניים, מערכת החיסון אמורה לדעת להתמודד עימם, ומצב של כשל יכול להגרם בגלל סיבות רבות כגון: מצבים רגשיים, קירבה לעמודי חשמל (מתח גבוה) שמשבשים פעילות חשמלית בגוף, הרעלת מתכות שרוב האנשים אינם מודעים לקיומן, וכמובן, שהמחלה היא מורה שבא לחיים שלנו ללמד ולעזור לנו לראות את עצמנו ולחקור את הסיבות (בעיקר הרגשיות), שהביאו את המטופל למצבי מחלה קיצוניים. אני מסכימה שמדובר ברגישות יתר, אני מסכימה שמאוד ייתכן שמדובר בגורם פולשני חיצוני שיוצר את הביטוי של המחלה, אבל הגורם הזה מתאים ברמת התדר למה שמאפשר את המחלה בנפשנו. גם אני חולה במחלה אוטואימונית, ולשמחתי מצליחה להתגבר עליה אבל גם זוכה ללמוד את הסוג הזה של חוסר האיזון והגורמים לו. עומר, אני חייבת לומר לך שבעיני את מאוד מיוחדת ומחוברת. מקסים לקרוא את שאת כותבת.

סמאדי! ברוכה הבאה למשפחתינו!! עצירה?...

עצירה קטנה קטנה בדרך? או שאת נשארת כאן?
אני מוצאת שאת מגישה להילרים כאן הזדמנות ייחודית לשים לב, שכל הילר שכבר יש עליו נסיון והשכלה, יש לו את הדרך שלו... אני, למשל, ממש לא מרגישה שהילינג הוא קודם כל ריפוי עצמי - אני יכולה להבין, שהילינג עושה אותי בריאה יותר והוא מהווה טיפול עצמי כשאני מטפלת באחר וזו כוונתי - אבל אני לא מסוגלת לטפל בעצמי ואני גם לא כל כך בטוחה שזה נכון לעשות... עבורי. קשה מאוד למסור אנרגיות שונות מאלה שכבר נמצאות אצלי למסירה ומוכלות בגופי. קשה לקבל תשובות נקיות מקולו של החשש, הצורך, הרצון, ואמיתיות כדי לבסס עליהן טיפול... מבינה?.. בכל אופן, הנה - שתי מטפלות, שתיהן בעלות נסיון ודרך משלהן, אחת אומרת בבירור - כל הילינג מתחיל מריפוי עצמי, והשניה אומרת - הילינג הוא לעולם עבר האחר [אם כי טיפול באחר משפר ללא ספק את מצבו של המטפל]. מה נכון? יש נכון? איך נדע? ** הנה דעתי - הריפוי האנרגטי, במשך שנים רבות היה עבורי עולם שבו אני מתנהלת על פי מה שמרגיש לי נכון ומה שלמדתי ממי שאני סומכת עליו. היום הוא כבר משהו שאני רואה וחווה באופן ברור. אבל החווייה של לעשות מה שאני לא רואה, להעביר משהו שאני לא יודעת בכלל איפה הוא, באיזה צבע הוא, וכו', זו חוויה עוצמתית. זה בדיוק - "נעשה ונשמע". אני מאמינה שברגע שיש למטפל הנחייה פנימית, היא זו שתתן לו תשובות. וחשוב בעיני, שכל מטפלה מטפל בדרך שלו. עם זאת, יש לי איזה קושי עם זה שכל אחד שמגלה שיטה שעובדת עבורו, מייד נותן לה שם ומחפש מטפלים שימשיכו את דרכו, אולי קצת בלי להבין שכל מטפל מוכרח שתהיה לו שיטה ייחודית משל עצמו, על מנת להעביר אנרגיות של חיים ואהבה...

סמאדי

New member
בתחושה ובחוויה שלי אני זקוקה לעזרה חיצונית

ושמחה להגיש אותה לאחר כאשר הוא זקוק לה. כל מי שיגיד שהוא חושב שאדם צריך להיות מסוגל לרפא את עצמו יצדק באופן מסויים ומוגבל כי עם עצמי אני יכולה לבדוק איך להתאזן בעזרת ויטמינים, נסך שמן, הרפיות, מדיטציות וכו'. אני יכולה להתחבר לתדר ''חיובי'', לחשוב מחשבות שתקדמנה את ההחלמה האישית שלי. קריסטלים, מגנטים, שמנים אתריים, אוטוסוגסטיה וכו'... אבל במקרה של הילינג אנרגטי, מה שמאוד חשוב לריפוי הכולל, מה שמשקם את השדה האלקטרומגנטי של הגוף, אני שמחה להעזר בהילר שעליו אני סומכת. והנה משפט חשוב: גם מי שמרפא אותי, מרפא אותי דרכי. אם הוא טוב, הוא מתחבר אלי, מתאים את עצמו באופן פאסיבי לאנרגיה שלי, לתדר, בעת הטיפול, ומשם מתחילה התאזנות בעזרתו, כשבעצם מה שמוליך אותו בטיפול היא יכולת ההקשבה שלו. אני תמיד מלמדת לא לנסות לתקן שום דבר אצל המטופל. הוא לא ''מקולקל'', והעובדה שהוא פונה לעזרה, לא מבטלת את העובדה שהגוף שלו צריך ''לאשר'' אותנו כמטפלים. לכן, במפגש הראשון של הידיים שלי עם האנרגיה של המטופל, או של הגוף שלו, שכמובן גם הוא האנרגיה הדחוסה שלו, החומרית, אני לא עושה דבר. מקשיבה בעזרת הידיים. ההקשבה הזו מאפשרת לי חיבור שיהיה לצינור בכדי שהמטופל יקבל ריפוי. לכן, צריך את המטפל לדעתי. הוא מהווה הארכה. אני כמטופלת במצב לא מאוזן. המטפל מביא איתו את האיזון. הוא ממגנט את המטופל אל האיזון. טוב, הרבה מילים לתאר משהו מאוד פשוט... תודה על התגובה. אני לא יודעת אם אני רק עוברת פה. לא התכוונתי להכנס מלכתכילה, אבל זה קרה, ומעניין אם תקרה המשכיות. אני שמחה ומודה על ההזדמנות לתקשר איתך. לדעתי ולהרגשתי את מורה. את מדריכה בלבוש גוף. התודעה שלך ירדה בכדי לקדם אחרים. את מתנה למי שיבחר ללמוד ממך. סליחה אם הרעפתי... זו האמת.

שוב.. תודה... כיף לשמוע, באמת...

כתבת דברים חשובים מאוד בעיני, ואני מסכימה איתך ממש לחלוטין. ציטטתי את המשפטים שלך והפכתי אותם להודעה חדשה, על מנת שיקראו ויגיבו. גם אני כמוך מלמדת להשתמש בטיפול הראשון להיכרות והתאמה אנרגטית. אני קוראת לו טיפול שששש בגלל שזה עיקר ההכוונה שלי בטיפול הראשון, רק ששש.... אז זהו, מעניין לשמוע מה ההילרים המוכשרים האחרים שמסתובבים פה חושבים על זה... שוב, תודה על שאת חולקת איתי את המחשבות הכל כך מחמיאות שלך, זה ממש נעים לשמוע...

ינוקא1

New member
המורה שלי לביואנרגיה

אמרה פעם משפט חכם : "ההבדל בין טיפול זוגי לטיפול עצמי הוא כמו ההבדל בין סקס לאוננות" (וסליחה על דברי הגסויות).

בני33

New member
מדוע גסויות? לא הבנתי בכלל,,,,,,,

טיפול זוגי הוא לימוד אהבה ועינוג בשניים. אוננות,היא טיפול יחיד ועינוג עצמי. ממש,,,אבל ממש לא גסויות. חג שמח.

doingood

New member
משפיע ומושפע במסורת ישראל וטיפול עצמי

הרבה אני תוהה בסוגיה זו. נראה לי שהתשובה שלי היא שטיפול עצמי טוב כשהוא נעשה כעניין שבשגרה, בעיקר כרפואה מונעת, דוגמאת מדיטציה, או תרגול צ'י קונג (או שניהם
). מלבד הצורך בגורם חיצוני שרואה אצלי דברים שאני אינני מסוגל לראות בעצמי (בליינד ספוטס), יש צורך במשפיע ומושפע על מנת לגדול ולהשתנות. קישור אחד על משפיע ומושפע במסורת ישראל.

אסתר84

New member
היי

נתחיל בזה שסופו של דבר העבודה היא שלך. רק את יכולה לעזור לעצמך. אך כמטפלת ובכלל לדעתי כל אדם זקוק ל"צד נוסף" הכוונה להיות מטופל. לעשות "הארקה". חג שמח אסתר

למעלה