מחשבות

20דודי

New member
מחשבות

שלום אנשים יקרים! אני נמצא באמצע דרך לעצמי חדש לאחר שלמדתי כל כך הרבה על עצמי כמו שלא למדתי לאורך כל שנות חיי נתקלתי בשתי אופציות לבחירה כדרך חיים ואני רוצה לשאול אתכם מה אתם חושבים על הנושא של ניהול מחשבות שתי דרכים לניהול מחשבות האחת שבארי לונג מביא - קניתי את הספר שלו מדיטציה קורס בסיסי שבו מוסבר כיצד נוכל להגיע ל"דממה" לאותו מוח/מינד שקט ודרוך לפי דבריו שחושב כשאנחנו מפעילים אותו אנחנו שולטים במחשבות שלנו ולא להפך הוא ממש כותב שאפשר להגיע למצב שאתה לא חושב על כלום... ולעומת זאת בדרך החדשה - ניו אייג' הדיעה היא שצריך לקבל את מחשבותינו באהבה ולא ניתן להשקיט אותן הן תמיד יהיו שם, לפי הציתות הזה מאתר של ביירון קייטי, "מחשבות פשוט צצות. הן באות משום מקום וחוזרות לשום מקום, כמו עננים הנעים בשמים ריקים. הן באות כדי לחלוף, לא כדי להישאר. אין בהן כל נזק, עד שאנו נקשרים אליהן כאילו הן אמת. איש לא הצליח מעולם לשלוט בחשיבה שלו, אף שיהיו אנשים שיספרו לכם שהם הצליחו. אני אינני מרפה מהמחשבות שלי - אני פוגשת אותן בהבנה, והן מרפות ממני. " אפשר להבין מזה שמה שאני חושב תמיד יהיה שם... גם אם זו מחשבה שאני ממש הייתי שמח להמנע ממנה. לדעתכם זה בחירה אינדבידואלית? מי יכול לגיע לדממה? אם היא בכלל קיימת אפשר באופן תמידי לקבל כל מחשבה בהבנה? והן תמיד ירפו בזמן.....?

orli997

New member
דודי יקר

אני לא מכירה את הספר לכן אן לי מה לומר עליו, מה שכן יש דרך להגיע לדממה , וזה תלוי בהרבה דברים, 1, שאן מי שקודח לך במוח, 2. שאתה יודע לתרגם את המחשבות שיש לך בראש ולקלוט אותן בלי שיציקו ללא הרף 3. אנו לא מייצרים הרבה מחשבות, רוב המחשבות הן הדחקות שלא עיבדנו, קליטת מחשבות ואינפורמציה מהסביבה, והצפת רצונות ומאוויים שמייצרים מחשבות. אם הצלחת לעבד כל זאת תוכל ליצור לך דממה שמופרעת רק ע"י ייצור מחשבה חדש וקליטה מהסביבה כל זאת מצריך לדבר הרבה ולהיות ממוקד רוב היום. אז בילוי נעים לך בטח לא יהיה לך הרבה זמן לדבר איתנו חחחחחחח סתם סתם, לדבר הרבה משחרר המון מחשבות טורדניות, ובנוסף בתור טיפ נושאי השיחה הנדונים יכולים לרמוז על מחשבות שלא הצלחת לתרגם,

אהלן דודי../images/Emo140.gif

בוא רגע לאילת... לא אילת המוכרת הזו של טיילת וחוף ים, אלא להרים, לשקט הנצחי הזה מול שמיים זרועי כוכבים.. שם אפשר לחוות דממה מהי
המחשבות לעולם מגיחות משום מקום כמו שכותבת ביירון קייטי, ואני מאד מסכימה איתה. יחד עם זה אני זוכרת להזכיר לעצמי, שאני יכולה לבחור את התגובה או חוסר התגובה שלי כלפיהן
ואז, הן תיעלמנה כלעומת שבאו. האם אפשר לקבל כל מחשבה בהבנה? ברגע שמרפים מהצורך להבין.... חוצמזה, ברוכים הבאים פה ב

20דודי

New member
היי אורלי וגילי ../images/Emo140.gif

תודה על התגובות אורלי לא הבנתי מה כוונתך בסוף לגבי נושאים לא פתורים אם את יכולה בבקשה להרחיב.. יש לי עוד כמה תהיות הדרך לשקט פנימי הוא דווקא מתן תשומת לב למחשבות? או להפך? גם אם מחשבות שאותן אני לא מעוניין לחשוב מתקיפות בלי הרף עדיין אני אמור להתיחס אליהן באהבה? כמובן שמחשבות יוצרות רגש השאלה היא איך אני יוצר את המסך הזה ביני למחשבה ולרגש? איך אני מקבל את המחשבה ואת מה שהיא מביאה איתה בלי ליפול לרגשות קשים?

"איך אני יוצר מסך ביני למחשבה או רגש?"

אתה יודע, אני חושבת שברגע שנוצר אם בכלל מסך כזה, אנחנו הופכים למשהו שדומה לרובוט ומתרחקים מעצמנו.... אני חושבת שרגש, מכל סוג שהוא, יכול להיות "קשה" או "קל", הוא חוויה בפני עצמה, ולא יודעת אם הייתי ממליצה לנסות להרחיק אותו, או ליצור מסך ביני לבין זה. באשר למחשבות, נדמה לי שהדרך הטובה ביותר, (לפחות אצלי) היא התבוננות.. מה זו התבוננות? פשוט לאפשר למחשבות לעבור דרכך מבלי להתערב או לחוות דיעה נוספת. להתבונן בהם כמו שמתבוננים בעננים שחולפים מעל, לראות, להתרשם, לעבור הלאה. או לפחות להחליט אם אני רוצה לחפור בזה עכשיו, או שלא ממש מתאים לי כרגע.. זכות הבחירה כנראה עובדת גם פה
כאשר מחשבה שלא בא לי עליה חולפת ונעצרת לי בראש, אני יודעת שהבלמים הם בדיוק העובדה שאני לא רוצה להתמודד עם זה עכשיו, אבל אני כן חושבת על זה.. לדוגמא - לא בא לי לחשוב שחסר לי כסף כרגע.. לא בא לי להיות מוטרדת מזה, אבל.. כן, המחשבות מגיעות משומקום ואיך שאני לא מסובבת את זה אני מגיעה לכסף... אז.. יושבת ומתבוננת, כאילו מקרינה את התמונות שהמחשבות יוצרות על מסך גדול מולי, ומביטה בו, רואה, לא מתערבת... כאשר לא מתערבים זה נעלם, לאט ובטוח. שקט פנימי מבחינתי הוא קבלה של כל מה שאני מכילה, לא יודעת אם ניתן לאהוב את הכל, אבל זה האידיאל, לאהוב כחלק ממני, גם אם הוא ,טעון שיפור" לדעתי. מה חושבים החברים?

20דודי

New member
../images/Emo122.gif - פשוט נמאס לסבול

ממחשבות שתוקפות ואתה מוצא את עצמך מפליג עם המחשבה ונכנס לסערת רגשות אותו "מסך" שהתכוונתי זה בעצם איך אני קשוב למחשבה ולא נופל לרגש שתכלס דיי מיותר כי אותן מחשבות לא באות רק פעם ביום (לצערי) תכלס לפני לא הרבה זמן לא הבנתי מה זה לתת למחשבה לחלוף היום אני יותר בשליטה אבל עדיין יש "עלוקות" שתוקפות ואתה נהפך לשבוי של מחשבות שתכלס..... לא נכונות כי הכל ניתן לשינוי זה שאין כסף או כל דבר אחר בחיים כלום לא נצחי וזו ההרגשה או המחשבה שאני מנסה לשחרר ממש תודה גילי הדברים שלך פשוט כיוונו אותי וזה מה שאני מחפש כרגע פשוט מאוד קשה לשנות הרגל ולהפך מאדם שמזדהה עם כל מחשבותיו לאחד שבוחר בהן.....

קודם כל התודה היא לך../images/Emo8.gif

משום שאתה מעורר בי צורך לזכור ולהזכיר כמה דברים שלמדתי בדרך. אחד מהם, ודווקא חכם - המוח הוא משרת ולא אדון... מה שאנו זורעים בו, זה מה שצומח. מה שאני אומרת בעצם, זה שככל שאנו הוגים ברעיון מסוים, ככל שאנחנו מרבים לחשוב עליו, הרי שהוא מתעצם, וזה נכון למחשבות חיוביות ושליליות כאחד. "עלוקות" מבחינתי, הן בדיוק אלה שאנחנו ממשיכים לדחות אותן, להתנגד להן, ובעצם מרעיפים עלין תשומת לב ובכך מעצימים אותן. ברגע שמחשבה מגיעה ואנחנו לא מתייחסים, אלא מתבוננים בלבד, כמו עד, צופה, אז הרגש לא מתערב. יודעת שזה לא קל ודורש תרגול יומיומי.. אבל.. מי אמר שבאנו הנה רק לעשות חיים?

Shar0ni

New member
לדעתי מחשבות לא מגיעות סתם

ולדעתי צריך להקשיב להן ולפתור אותן רק כך הן יעלמו. המחשבה שאתה מדבר עליה זוהיא מחשבה טורדנית, היא מחפשת פיתרון, היא מחפשת שלווה. תשאל מהיכן היא באה? דרך מדיטציה, מהיא מנסה להגיד לך? אל תתנגד לה כי אתה רק תעצים אותה. תבקש בליבך תשובה לאותה מחשבה טורדנית. תמתין קצת, התשובה תגיע לך. מכאן תבוא תובנה. התובנה היא מחשבה חדשה, חיובית, שמחזקת ומעודדת. בנוסף שים לב איזה דברים אתה עושה שמושכים ממך אנרגיות ואיזה דברים ממלאים אותך. אותם דברים שמושכים ממך אנרגיות, זקוקים לשינוי, טיפול. יש המון כלים להתמודדות. אני לומדת הרבה מאנשים מספרים. אני לא טוחנת מחשבות. המוח כל הזמן עובד, אבל יש לי שמחה בלב, רוב הזמן. לפעמים האנרגיה יורדת קצת, אבל אני מבקשת לחדש אותה וזה מגיע. פשטות, החיים פשוטים, לא חייבים להיות מסובכים. אני מקווה שעזרתי קצת.

אני מצטערת שאני מתערבת ככה

אבל... אמרת שהיום אתה יותר בשליטה בקשר לנתינה למחשבה לחלוף, ושלא מזמן לא הבנת איך עושים את זה... היום אני נמצאת במצב שאני פשוט לא יודעת איך לתת למחשבה לחלוף, ואני מרגישה שבכל רגע נתון אני נמצאת במאבק תמידי עם עצמי. בא לך לספר קצת איך אתה נותן "להן"... לחלוף?

20דודי

New member
בשמחה

העניין שעברתי תקופה מאוד מאוד קשה שכמו שאת אומרת המאבק עם עצמי היה בילתי פוסק לא היתה לי שניה של רגיעה או מנוחה לא חשוב איפה ועם מי הייתי מחשבות על כל כך הרבה דברים חלפו לי בראש בכל רגע וליוו אותן גם חרדות לא פשוטות ולאט לאט הבנתי שאני דוהר לכיוון הדיכאון שרק הלך והחמיר עם הזמן וכמובן שאיתו הלחץ שאופיני למצבי דיכאון ש"אין מצב שאצא מהבור שחפרתי לעצמי" העניין שמה שעבד עליי זו הבנה שאני חייב לקבל את המצב שלי ואת עצמי כמו שאני דכאוני ופסימי ללא שפיטה והלקאה עצמית פשוט קבלה אמיתית וכנה עם עצמי וכמובן שחיפשתי את מי לשתף במצב הזה דיברתי הכי הרבה שאני יכול הלכתי למפגשים של מודעות עצמי גם שבהתחלה הוסיפו לבילבול אבל עם תהליך הקבלה של עצמי והשיתוף התחיל הלחץ לרדת החרדות כמעט ונעלמו לחלוטין ואת הדיכאון הפסקתי לתדלק עם להאמין לכל מה שהמחשבות שלי אומרות לי.... ובמקום מחשבות שליליות פשוט התחלתי לחשוב חיוב - פחות לפנטז אלא יותר להעלות לעצמי את הערך העצמי ואת הביטחון העצמי. זהו פחות או יותר....
אני מקווה שעזרתי

orli997

New member
אני חושבת שבגדול ענו לך כאן

אולם אם מחשבה מתרידה כמו ששרוני אמרה יש לה סיבה להתריד, סוגיות לא פתורות יכולות להיות קשורות לתהליך שהחלטת לעבור עם עצמיך והן צפות כדי לעבד ואולי להפוך אותן, אני לא מוצאת יתרון בלקלוט מחשבה שהיא שלילית בעיני ולהפוך אותה לחיובית מבלי קודם כל להבין את מהותה, הסיבה והאמונה שבבסיסה, כך שמיקוד בהחלט נידרש מצד אחד ומיצד שני שיח עם עוד אנשים שנמצאים באותו תהליך, סיחה וסיעור מוחות מעלה הרבה אופציות לאן לקחת את המחשבות, דבר שלבד אנו לא תמיד עושים, לגבי מחשבות שמכניסות לסערת רגשות, אני חושבת שאותה סערת רגשות מצד אחד יכולה להראות לך שאתה חוטא לעצמיך במחשבה כזו (הכוונה במידה ואתה מאמין לה) כי הרגש מתעורר לאזן אותנו ולאתגר אותנו לכיוון הנכון לנו, אז הנושא שהעלתי על מניפולצית הכסף יכול לתת לך רמז, מודעות לחוסר כשאנרגית שפע מבקשת לרדת יכולה לגרום לסערת רגשות ואפילו כאב פיזי, יש עוד הרבה דוגמאות וככל שנעלה עוד ונדבר בהם יתב לכולנו נראה לי

למעלה