מחשבות של מתלבט...

מחשבות של מתלבט...

שלום לחברי פורום מרצ! לקראת הבחירות הקרובות אני מתלבט בשאלה: במי לבחור. עד היום הצבעתי רק מרצ ולפני הקמתה רצ. היום יותר מתמיד, אני מרגיש שיש לפתק הקטן שאניח בקלפי משמעות גדולה בנוגע לעתיד המדינה. בתקופת ממשלתו של שרון, קשה היה שלא להבחין באוזלת ידה של מפלגת מרצ, היא כמעט שלא נשמעה ובודאי שלא השפיעה מבחינה מדינית וחברתית. עיקר כוחה של מרצ בא לידי ביטוי בעיקר בזמן שילטונה של מפלגת העבודה, שהיא הפרטנרית היחידה עימה מוכנה ויכולה מרצ לשבת בממשלה. לכן היום, כאשר בבחירות הקרובות זכייתה של מפלגת הליכוד כמעט ודאית, אני רואה בהצבעה עבור מרצ בזבוז מסויים של קולי. נראה לי שהצבעה עבור מפלגת שינוי, שיש לה פוטנציאל גדול יותר לשבת בממשלה הבאה, תתרום הרבה יותר לשינוי החברתי אליו אני מייחל, מאשר הצבעה למפלגת אופוזיציה קטנה וחלשה. אמנם שינוי ימנית "מעט" עבורי, אך כל מפלגה שתוכל למשוך את הליכוד שמאלה לכיוון המרכז, מתוך הממשלה, תועיל. וכאן הבעיה בתמצות: האם להצביע עבור האידאלי שקרוב לודאי לא ישפיע, או להתפשר עבור סיכוי סביר של השפעה חלקית בתחום החברתי. מה דעתכם?

ronen1981

New member
הגבתי בנושא קודם.

זה לא סוד שהבחירות הקרבות תוצאותיהם יהיו שהליכוד תיהיה המפלגה הגדולה בכנסת ואי לכך היא תיהיה זאת שתרכיב את הקואליצה. כעת הנחה ברורה היא שמר"צ לא תיהיה שותפה בקוהלציה עם הליכוד. ולכן מסקנה מתבקשת היא שמרץ בכנסת הבאה תיהיה באופן מובהק וחסר ספקות מפלגת אופוזיציה שלא יהיה בכוחה להשפיעה בסוגיה המדינית. כעת משהבנו את הקביעות לעי"ל נמשיך: לזה העומד להרכיב קוהליציה מטעם הליכוד יהיה שני אופציות האחת ממשלת ימין קיצונית (אופציה לא סבירה ) ואופציה שניה ממשלת אחדות לאומית (שרון מעדיף אופציה זאת כידוע.) כעת בהנחה והולכים להרכיב ממשלת אחדות לאומית קימת האופציה לממשלה עם החרדים ובלי החרדים ופה נכנסת לתמונה שינוי. שינוי חזקה וגדולה תוכל להבטיח ולהציע קוהלציה יציבה וטובה בהרבה לישראל מזו שהחרדים ולכן לכל זה שישראל יקרה לו שהסוגה החברתית והכלכליות דמוקרטיות חשובות לו ברור לו שיש לתמוך בשינוי בכדי להבטיח ולהגדיל את הסיכוי שמקיים הקוהליציה מהליכוד ,יעדיף להקים אותה עם שינוי מאשר עם החרדים. ולכן אנשי מר"צ יקרים אם הינכם אנשים חושבים ואחראים תצביעו לשינוי לא כי אתם מסכימם עם כל העקרונות במצע,האלה כי אתם מבינים שכעת עם כל האהבתכם למפלגתכם מר"צ (שאמנע מלהגיד דעתי עליה) שרק שינוי חזקה היא התיקווה לממשלה טובה יותר מושחטת פחות ממשלה שתביא תקווה לכל אילו שרוצים לחיות באמונתם ועלפי מצפונם,לכל אלה שמשרתים בצבא ועול המיסים לגבם לכל אלה שרוצים להתקדם בחייהם וללמוד ובכך למעשה לפתח את התעשיה של המדינה. הגיעה הזמן לגלות אחריות ומעשיות ובקלפי לשים יש ,יש בקלפי כי אין לי ישראל אחרת.

איזה מצע יש לשינוי???

המצע היחיד שלהם הוא להעיף את החרידים שזה חלק מהמצע של מרצ. וחוץ מזה שינוי היא מפלגה קפיטליסטית. אז תצביע מרצ אפילו אם לא תהייה לה הרבה השפעה כי אני בטוח שעוד אנשים חושבים כמוך ואז בסוף מרצ לא תיכנס לכנסת. תכניס לראש.

sowhatt

New member
סליחה עם הכבוד ../images/Emo70.gif החתימה שלך

לא במקום. "שמאל זה שלום. ימין זה מלחמה ואלימות". בל נטעה, באיזו ממשלה האינתיפאדה החלה. בל נטעה, מי כונן שלום עם מצרים. שטות. שקר וכזב. הבעיה של השמאל הקיצוני זה שהוא לא מכיר בעצמו כקיצוני. כמו שיש ימין קיצוני שאיני תומך בו, יש גם שמאל קיצוני, רדיקלי לא פחות, ומסוכן לא פחות.

מיה אחת

New member
!Oh boy

בל נשכח איזו דמות ציבורית (לא שמאלנית) סיפקה עילה לפרוץ האינתיפאדה, בל נשכח מי חתם על הסכם שלום עם ירדן, ועל הסכם אוסלו, החשוב לא פחות, עם הפלשתינים. בל נשכח אינספור הודעות שכל מטרתן היא להטיח רפש במרצ, הודעות שהתפרסמו כאן בפורום מרצ על ידי פרובוקטורים ימניים. אז אתה באמת מתיימר להעלב מחתימתו של נעמן סער? לבי לבי איתך. ממש רחמנות.

ronen1981

New member
ידידי.

למה אתה משמיץ ומסלף. (שים לב שאני בדברי פה בפורום עד כה נמנעתי ככל הניתן מלומר דעתי על מרצ ,ובטח שבטח לא משמיץ ומסלף עובדות.) המצע שלנו לא עוסק ב"העפת "חרדים וכן לא נגד חרדים. המצע שלנו מכיל נושאים רבים (מוזמן להכנס לאתר שינוי לקרא המצע ולפורום שינוי בו אנו עוסקים בסוגיות שונות כמו למשל סוגיות הכנסת חרדים למעגל העבודה.) בהם הסוגיה שבטח גרמה לך לטעון בטעות מה שטענת והיא המאבק למען שויון זכויות וחובות חופש דת ומצפון וכנגד הכפיה הדתית והשחיטות ובפרט זו שהח"כ החרדיים מקימים. (יהודית נאות ח"כ זכתה לאות אבירת איכות השלטון מטעם התנועה לאיכות השלטון.) שינוי הינה מפלגה בעלת השקפת עולם ליברלית התומכת בכלכלה חופשית תוך קיום סעד ודאגה לשכבות חלשות אמיתיות (כגון נכים וגימלאים..). היא בעד הקטנת נטל המס על שכבות הביניים והשתלבות בכלכלה הגלובלית. והשקעת משאבים רבים בחינוך (שכן המשאב המרכזי שיש לנו הוא ההון האנושי האיכותי.) ובצמיחה. כעת אם נבחן אוביקטיבית נראה שהשקפה כלכלית של שינוי עולה על זו של מרצ ומדינות בעלות השקפה כלכלית הזהה לזו של מרצ נמצאות במצב כלכלי גרוע בהרבה ממדינות בעלות השקפה כלכלית הזהה לשל שינוי. כמו כן ההשקפה הכלכלית של מרצ שפוגעת ביוזמה הפרטית ומקטינה את היכולת של ישראל להתחרות בשוק הגלובלי תעשה יותר נזק מתועלת לשכבות החלשות שלכאורה מתימרת לעזור להם. רק מדינות בעלות הון עתק משאבים רבים ומצב כלכלי מעולה יכולות להרשות לעצמן השקפה כלכלית כשל מרצ ומה לעשות לא כך המצב בישראל.

sowhatt

New member
ולרונן

אני שמח שיש צדיק בסדום. אני מופתע כל פעם מחדש מבקיאותך בנעשה במפלגת שינוי.

Neta558

New member
ממשלה וכנסת

נכון, יש חשיבות לישיבה בממשלה. חבל רק שאתה מתעלם מהחשיבות של העבודה בכנסת. האם מפלגת העבודה תרמה במשהו בזמן ישיבתה בממשלה? אני חושבת שהיא רק הסבה נזק בכך ששימשה "עלה תאנה" לממשלת שרון. אולי מוטב היה אילו הייתה פועלת בכנסת כאופוזיציה... יש חשיבות גם לפעילות מחוץ לממשלה. החקיקה בכנסת היא משמעותית. לא לחינם קיימת הכנסת, וחשוב לבחור בקפידה את האנשים שרוצים להכניס לשם. יש לי הערכה רבה לפעילויות מסוימות של שינוי, אך המפלגה חסרה בתכנים מסוימים לטעמי. עדיין לא ראיתי כל עיסוק בנושא המדיני מטעם המפלגה. בהעדר קו ברור וחד משמעי, אני חוששת שהמפלגה תסטה ימינה בשל דעות החברים המרכיבים אותה. (ואגב, לא חושבת שהם יאזנו שמאלה את הליכוד בהכרח...). כמו כן, חסרה לי דעה נחרצת של שינוי בנושאים הקשורים למעמד האישה (לא ראיתי אף פעילות שלהם בנושא), איכות הסביבה (דעות חלוקות בין הח"כים בנוגע לנושאים מהותיים כחוצה ישראל), זכויות בע"ח (פורז כתומך ופעיל בנושא, ח"כים אחרים התומכים בניסויים בבע"ח באופן מזוויע) ועוד... בנוגע לסיכוייה של שינוי לשבת בממשלה, הרי שהדבר תלוי באי-הכנסתן של הסיעות החרדיות לממשלה. אני לא בטוחה שראש הממשלה הבא, יהיה מי שיהיה, יעשה צעד שכזה...

ronen1981

New member
אם תכנסי לפורום שינוי.

ותקראי את תגובותי השונות במשך הימים האחרונים תראי שאני מתיחס לרוב הסוגיות שהעלת ולא מתעלם מהם (האם את מצפה שבהודאה אחת אשפוך את כל הידוע לי על שינוי הרי שיתקבל ספרון לא קטן וספק אם לאנשים פה יהיה כוח לקרא אותו.) לגבי הסוגיה המדינית כבר צינתי זאת הן פה והן בפורום שינוי ואת מוזמנת לקרא (בעד הפרדה חד צדדית וגדר הפרדה ופינוי התנחלויות בלתי חוקיות וכאילו המבודדות המהוות בעיה כלכלית וביטחונית...ראי סעיף המצע בפורום.). לגבי מעמד האישה לשינוי יש פורום שהוקם במיוחד למטרה זאת וברשימה הקודמת לכנסת בעשריה הפותחת היו שלוש נשים ושינוי הציעה הצעות חוש הנוגעות לנשים ואת יכולה להכנס לאתר ולקרא. שינוי תכנס לקוהלציה במידה ותיהיה חזקה דיו ביחס לגוש החרדי ולכן יש חשיבות שאנשדים רבים ככל הניתן יצביעו בעדה.

למעלה