מחשבות פסימיות

מישהי163

New member
מחשבות פסימיות

מחשבות רעות מלוות אותי תקופה ארוכה והתעצמו עכשיו. הבת שלי עומדת לנסוע לכמה חודשים לטיול הגדול שאחרי צבא. לכאורה, כמעט כולם נוסעים, אבל הדאגה מרסקת אותי. היא בחורה עדינה עם בריאות לא משהו, ומרחפת. אם הייתי רואה התכוננות רצינית, ניחא. אם הייתה נוסעת עם החבר, שידאג לה כשתרגיש לא טוב, דיינו. אבל לא - היא נוסעת עם בחורה שהכירה דרך האינטרנט לארצות ששתי נשים לבד זה לכשעצמו סכנה. היא סרבה לשתף אותי בהכנות. צעקות, טריקת טלפון וטריקות דלת. בעלי אדיש רוב הזמן וכושר ארגון זה לא הצד החזק שלו. למשל, יצאה לי הנשמה עד שהיא הסכימה לקחת איתה סים איתורית, וגם את זה היא עלולה לזרוק ברגע האחרון כדי לעשות לי דווקא. היא נוסעת השבוע. אני מתה מפחד ולא יודעת איך לסלק את המחשבות הרעות מהראש.

חרדות לקראת נסיעת הבת

שלום לך מישהי 163
דאגותיך מובנות מאד,ומעסיקות בוודאי הרבה הורים במצבך. את מעלה גם קשיים אופיניים למתחים בין הורים למתבגרים (ו"אחרי צבא" בהחלט נמצא בטווח ההתבגרות המאוחרת של דורנו) הם רוצים לעשות הכל לבד, ואנחנו חרדים יותר מטבע הדברים, כי חווינו יותר אכזבות ופגיעות ממה שהם צברו, וכי אנחנו פתוחים יותר לדעת על העולם והמציאות, אבל לא תמיד עצותינו הן אלה שיצילו אותם...
מה דעתך שתכתבי לה מכתב, ותתני לה כדי שתפתח רק כשהיא תהיה בדרך?
אני מציעה שתכתבי מה שעולה בליבך, ומציעה לכלול את הנקודות האלה במילותיך שלך:
1.כמה את אוהבת אותה וכמה היא יקרה לך, כמה את מעריכה את האומץ שלה לנסוע, ולעשות את מה שעושים בני גילה, גם אם התנאים לא קלים (חברה לא מוכרת).
2.איחולים למסע מוצלח שתלמד בו על העולם ועל עצמה
3. הזמנה שתרשה לעצמה להיות פתוחה להרגשותיה האמיתיות, כך שאם תרגיש פחות טוב ממה שדמיינה ורצתה- שתרשה לעצמה לשנות תכניות , (לחזור מוקדם יותר, או לנסוע למקום אחר, או לחפש חברה אחרת, וכדומה.)
מה דעתך?
את יכולה גם להציע שתתני את הטלפון שלך להורים של החברה ולהיפך,
וכך גם טלפון מאחת מהן ירגיע את כל ההורים.
קחי בחשבון שאי אפשר יהיה לסלק את כל הדאגות, אבל את יכולה אולי לדמיין גם תסריט חיובי? תסריט שביתך חוזרת בריאה, מלאת חוויות, אולי לא רק טובות אך מבגרות ומלמדות, ומרגישה גאה בעצמה על שעמדה בקושי שלקחה על עצמה?
שאולי ממרחק היא תוכל להתגעגע, ולרצות את המעורבות והדאגה שלך, שעכשיו היא דוחה? המשיכי לשתף אותנו, אנחנו מלווים אותך שמלווה אותה מרחוק

למעלה