מחשבות על stuffing box

shachargl

New member
מחשבות על stuffing box

ערב טוב!,
יש לי סירת מפרש עם מנוע 40 כ"ס וציר אינץ
כשקניתי את הסירה הstuffing box שלה היה גוש אחד ירוק שלא היה ניתן לתחזוקה (בזמן שהוא על הציר) ולאור הפירוק של הציר החלטתי להחליף אותו לאטם מכני pss של חברת pyi, האטם של וולוו לא התאים מבחינת גודל ציר - גזע.
pyi היא חברה טובה (לפחות לפי המחקר שלי, ויש פה עוד חברים עם אותו אטם וחוויות חיוביות), והאטימה מתבצעת על ידי דיסקית שקבועה על הציר ודוחסת מעין קפיץ מקרבון שמחובר לגזע הסירה. האטם לא מטפטף ולא דורש תחזוקה (לפחות בזמן הקצר שהיה לי אותו) ולפי דעתי יתרון נוסף שהשחיקה היא בין שני חלקי האטם ולא של הציר (כמו באטמים שמפעלים לחץ על הציר עצמו).
מצד שני לאחרונה אני שוקל יותר ויותר לחזור לשיטה המקורית והאמינה של הstuffing box, לפי דעתי החסרונות של הציר המכני הן שבמידה והדיסקית שקבועה לציר משתחררת (לדוגמא הציר ישתחרר מהקופלונג וכל המשקל ישב על הדיסקית) יכנסו מים רבים ברווח בין הקפיץ לציר (כרגע אבטחתי בדיסקית נוספת), בנוסף האטם לא מאפשר עבודות שקשורות בהזזת המנוע כמו ליין או טיפול בתומכות המנוע בזמן שהסירה במים (לא נפוץ אבל קורה) באטם הרגיל אפשר לשחרר מעט ולהזיז את הציר מעט קדימה.
כמובן לstuffing box יש את החסרונות הרגילים של טפטוף תחזוקה שוטפת ושחיקה של הציר.
אשמח לשמוע את דעתכם או רעיונות נוספים
שחר

למעלה