מחשבות על יצר

leopold5

New member
מחשבות על יצר

שלום חברים, אני רוצה לשתף אתכם בכמה מחשבות שמסתובבות אצלי בזמן האחרון, לגבי האופן שבו אנחנו מדברים על המשיכה לגברים כ"יצר". יותר ויותר אני מרגיש שהמילה יצר היא מילה קצת מטעה. כשאני מדבר על "יצר" שיש לי אני מדבר על משהו חיצוני לי שתוקף אותי, אל איזו תשוקה שאני לא מזדהה איתה שאני יכול לדמיין את עצמי בלעדיה. אני בלי היצר זה אותו אדם. אבל אני מרגיש שאני בלי ההומואיות שלי זה לא אותו אדם. אני לא מסוגל לדמיין את עצמי לא הומו. הנטייה המינית שלי, שמלווה אותי מאז גיל 11, הפכה להיות חלק כל כך משמעותי בעיצוב הזהות שלי, שאני כבר לא מסוגל לעשות את ניסוי המחשבה של "איך היית אם היית סטרייט". העובדה שהייתי אחר, לא חלק מהקבוצה המרכזית של הכיתה שלי בישיבה, הפכה להיות חלק מרכזי ברגישות המוסרית שלי, בבחירת המקצוע וההתנדבות שלי, באופן שבו אני חושב על העולם. לפעמים שואלים "אילו היית יכול לקחת גלולה ולהיות סטרייט, האם היית לוקח?". היו ימים שהייתי עונה כן, והיו ימים שהייתי עונה לא, אבל היום השאלה הזו הפכה להיות חסרת מובן עבורי. אני פשוט לא מסוגל לדמיין את עצמי אותו דבר אבל סטרייט. אילו הייתי לוקח גלולה כזו, הייתי הופך להיות אדם אחר לגמרי. ואני די אוהב את האדם שהפכתי להיות.

lior6631

New member
תובנה מעניינת מאוד..

ממש שמחתי לקרוא את מה שכתבת ואמת שגם די הזדהתי עם זה .. הלוואי שברבות השנים גם אני אוכל לדבר כל כך בבטיחות על ההשלמה שלי עם בחירות שאני עשיתי ואעשה בחיי ..

גנימדס

New member
מעניין מאד

כי ברגע שאומרים "ייצר" , הקונוטאציה שלילית באפן אוטמטי. ברגע שמשיכה מינית היא יצר (רע ,כמובן) היא הופכת למזוהה עם הרוע, ממש כמו יצר לעבודה זרה. בשבילי ה"ייצר רע" איננו רק מלה מטעה, אלא הכללה אכזרית כלפי הדבר הטבעי ביותר אצל בני האדם. בשבילי משיכה מינית היא רק משיכה. אני מסוגל לדמיין את עצמי לא הומו, כי האשיות היא אותה אישיות. אך יש משהו בדבריך :אותו נדבך של השתייכות לקבוצת מעוט משנה במשהו. ברגע שאתה הופך להיות שונה מהמיינסטרים , משהו בחשיבה משתנה, ובמקרים רבים- לטובה.

neryak1

New member
המושג יצר לא מדבר על היותך הומוסקסואל

משמעות המילה יצר היא מה שדוחף אותך לרצות לקיים יחסי מין עם גבר, ולא עצם הנטייה. כאן המילה יצר מתאימה כיוון שהיצר הוא הרי זר לנו, בתוך תוכינו אנחנו רוצים לקיים את המצוות כולם בשלמות, אך ישנו ה"יצר" שמושך אותנו לרצות דברים חומריים ולהתעלם מרצונה של הנפש שלנו. אני מאוד מסכים עם מה שאמרת שהנטייה הזו הפכה אותך למה שאתה (אני ממש מרגיש ככה), אבל צריך לדעת להפריד בין הנטייה שקיימת ואנחנו חיים איתה והיא בונה את מה שאנחנו, לבין השלב שבו הנטייה מתבטאת במעשים - אז כל אחד יעשה את שיקוליו, אבל צריך לזכור שזה לא יכול להיות הרצון האמיתי שלי כיוון שהתורה אוסרת זו.

../images/Emo221.gif ../images/Emo4.gif

"זה לא יכול להיות הרצון האמיתי שלי כיוון שהתורה אוסרת זו"? היצר המיני הוא אמיתי בדיוק כמו שהרצון לקיים תורה ומצוות כמו שהחוכמה היא לא לפסול על הסף את התורה, ככה גם החוכמה למצוא ביטוי ליצר במסגרת התורה הדבקות שלך במצוות היא ראויה לשבח, אבל אולי תנסה לפתח דעה עצמאית מעבר למה שלימדו אותך, לפעמים צריך גם את זה

neryak1

New member
אי אפשר לקדש כל רגש

אנחנו מורכבים מגוף ונשמה - פרדוקס. הנשמה שואפת כל הזמן לאביה שבשמים והגוף מושך כלפי מטה - לייצריות ולחומריות. הקב"ה נתן לנו את התורה כדי לאזן בין שניהם "בראתי יצר הרע, בראתי לו תורה תבלין". התורה מאחדת בין הגוף והנשמה ע"י הפיכת דברים חומריים למצוות, כמו: סעודת מצווה, הליכה של מצווה ואפילו בעילת מצווה... אבל ישנם דברים שאינם עומדים באיחוד שבין שני החלקים הקיצוניים שמרכיבים אותנו. גם אם אני ממש רוצה לאכול בשר טרף אינני יכול, ואני לא יכול לקדש את הרצון שלי בטענה של "מציאת ביטוי ליצר". נפלה בחלקינו משימה קשה, לעמוד מול הרצון היצרי שלנו בלי תשובה של התורה. אמנם אין זה יצר קשה כמו הרצון לאכול טרף או לחלל שבת אך הוא אסור כמותם... לא לכל דבר אפשר לתת ביטוי! אני מצפה מהפורום כדתי לא לתת לגיטמיציה למעשים אלא לנטייה ולתחושות שאופפות אותנו. מקום לשתף. אוהב, נרי'ה

yenergy

New member
לגיטמציה

אני לא יודע אם המהות של הפורום היא ש "אנחנו לא עושים את זה" המהות היא לתת מקום לאנשים שחיים את הקונפליקט הזה. צריך מאוד להיזהר לא לשפוט אנשים מחד, ומאידך אני מסכים שאם אתה לא חושב שהמעשה לגיטימי זכותך תהיה לבטא את זה. אבל לבא ולתת כיוון לפורום - לא העניין. בשביל זה יש מנהלי פורום.

דווקא אני חושב ההיפך ממך! ...

אדרבה יקום רב גדול ויתן לגיטימציה למימוש הנטיה ההומוסקסואלית בלי איסורי תורה, דהיינו כמכחול בשפורפרת - יקום רב גדול וילבש את לבושו של ההומוסקסואל - יכנס לנעליו, יחוש תשוקה מה היא / מצוקה מה היא / בדידות מה היא / רגשות אשמה מהם /התלבטות תמידית מה היא - ואז יתן לגיטימציה למימוש הנטיה בלי איסור דאורייתא, יושיט יד, יתן כתף ולא יבוא באיסור מוחלט למימוש הנטיה ויכניס את ההומו שבראו האל באהבתו לעוד מצוקה לעוד בדידות לעוד לבטים לעוד רגשות אשמה?! לתת לו להתבשל לגלוש ולהתפוצץ עם תשוקתו?! - לחילופין שיאסור את מימוש הנטיה מדאורייתא ומדרבנן אבל שיהפוך את ההומוסקסואל לסטרייט ויסיר את הנטיה מלבו ויתן לו לב לדבוק באשה מתוך אהבה-תשוקה, לפחות באותם הדרגות בהם חשק בבן מינו. כיחיד אתה יכול להקשיב לליבך לקול הפנימי שבך ולפעול בהתאם וישנם הומואים אשר התנזרו ממין ומקדישים את חייהם בעזרה לזולתם. אבל לכלל ,להומו שנכנס לפורום ומחפש יד / כתף , לבוא ולהגיד לו שאין לגיטימציה למימוש הנטיה זה ממש הפשע הגדול ביותר, אני לא רוצה להרחיב לאן הוא יכול להגיע כאשר הוא יכבוש את תשוקתו ( אם לא מתוך בחירה ורצון אמיתי הוא פונה להתנזרות ממין והקדשת חייו להיטיב לעמו לארצו לאנושות בכלל, אז האמירה שהנטיה היא לא אסורה כך נולדת-כך אתה, רק מימוש הנטיה אסור, אז לאמירה זאת אולי תהיה משמעות ולא תכניס את החושק בבן מינו לעוד בלבול) ... באהבת נפש הומואית נאמנה לנצח ... שבת שלום, שלום עם עצמנו, שלום עם הנטיה, שלום עם אלוקינו,שלום עם התורה , שלום עם ארצנו, שלום בבית, שלום בחוץ, שלום בכביש, שלום ורק שלום לנצח ... ... ...

למעלה