מחשבות על הנקה...

מחשבות על הנקה...

הי, אני אמא לילד מתוק בן שנ תיים וחצי, וצפויה ללדת בקיץ ילד שני. כשהבן שלי נולד מאוד רציתי להניק, וניסיתי משהו כמו חודשיים ללא הצלחה- הלכתי ל"טיפולים פרטיים"... אצל יועצות הנקה, השתמשתי בפטמות מגומי שנתנו לי בשלב מסויים, אבל שום דבר לא עזר, פשוט לא הלך. אני מתלבטת מה לעשות עם הילד השני, כשיבוא, למרות שיש עוד הרבה זמין עד אז, זה כבר מעסיק אותי. האם יש סיכוי שהפעם זה כן ילך? האם יש משהו שאני יכולה לעשות לפני הלידה או ממש אחריה כדי להגביר את הסיכויים? כי אני לא בטוחה שהפעם יהיה לי את הסבלנות והמשאבים הנפשיים להתמודד ולנסות כמו בפעם הקודמת. אשמח לכל עיצה.

../images/Emo140.gif הכנה ומידע

קודם כל- כל הכבוד על הנסיונות וההתמדה בפעם הראשונה. אינני יודעת את מכלול הפרטים והתהליכים שעברת בעבר. כרגע- הם לא כל כך רלוונטיים. כמו שכל הריון נמדד בזכות עצמו, והוא שונה מהריונות אחרים (של אותה אישה), כך גם כל לידה היא שונה, כל תינוק הוא שונה, כל חוויית הנקה היא שונה, וגם- אותה האמא משתנה בעצמה. לדעתי, המתנה שאת יכולה להעניק לעצמך היא ליווי מקצועי עוד לפני הלידה. בחרי לך יועצת הנקה מאזור מגורייך או הצטרפי לסדנת הכנה להנקה. כך תרענני את המידע שאת זוכרת (דברים השתנו בשנתים וחצי האחרונות), תקבלי מידע חדש, תוכלי להעלות את שאלותייך וחששותייך ותקבלי תשובות ועזרה. לרוב, היכולת ללמוד, להתרכז ולהפנים גבוהה יותר כאשר את עדין בהריון ופנויה רגשית ונפשית, ועדין לא נמצאת בסיטואציה של אוי-התינוק-כבר-בוכה- מה-אני-אעשה-עכשיו. כמן כן, מיד לאחר הלידה תהיה לך כתובת מקצועית לפנות אליה, בהקדם האפשרי, שתעזור לך להתמודד וליישם את מה שלמדת לפני הלידה בצורה הטובה ביותר. (לפני שהבעיות בכלל צצות). בכל מקרה- נהדר שאת מקדישה מחשבה לנושא כבר בשלב זה. הריון קל ובהצלחה

איילת991

New member
אפשר להתכונן להנקה

מצרפת מאמר המיועד לנשים בהריון שרוצות להיניק בהצלחה!

למעלה