מחשבות - טריגר

מחשבות - טריגר

זה התחיל בבוקר אחרי שקראתי את חלומות של אחרים והבנתי
שאני לכודה בתוך חיים שהם לא חיים כי אני כל הזמן מתעסקת בטראומה שלי ומחזקת את מחלת ההרס
לכודה בשירים בספרים טריגרים ברמות
לכודה בקשרים שאני יכולה לדבר איתם על הפגיעה על הטראומה על הכאב
וכל השאר ניקיתי מחיי פשוט ניתקתי קשרים שנוגעים בחיים ולא בהשרדות.
והמשיך כשמישהו עשה תרגילים שמחייבים ריכוז עצמי בגוף ובנפש ..ואני כל כך נהנתי לראות
ואז הוא אמר לי אני שונא שמנים הם מסכנים ..והסברתי לו שמי ששמן כמוני יש לו מן הסתם בעיות רגשיות ..כן אני יודע אבל ...
....ואז דיברתי רק על המכות והקטנות שבהן רק שטעיתי בשעורי הבית לא על כלום לא על הנזק האמיתי ..והוא אומר לי אל תיתבכייני ואני חושבת לעצמי למה לא מגיע לי להתבכיין על 10 שנות התעללות ..ואין ספור נזקים נפשיים וגופניים ...
לכי תסבירי שאני לא רוצה קשר עם הגוף שזה מפחיד אותי ברמות להיות רזה חטובה נחשקת מטרה
לא רוצה להתחבר לגוף כי אז אני צריכה להתחבר לנזק שנגרם /שגרמתי שאני גורמת
ויותר גרוע אני אצטרך להתחבר להתחלה למקור למה ואיך הכל היה וקרא
רק שאני מנותקת אני עוד יכולה לנסות להרזות לעשות פעולות עד שבה גל כאב ובמקום להרוס ולהכאיב אני מבלמסת את עצמי למוות ..כך או כך אני הורגת את עצמי לאט לאט .
ולא יוצא לי מהראש מילים של אורטופד שרצה בטובתי כמובן אבל שכח את הטקט והשכל באיזה מקום ...ויתרת על החיים שלך ..וכן הוא צודק אבל כל בוקר שאני קמה מהמיטה ,עובדת דואגת למשפחתי מתפקדת זה לחימה על החיים כל יום שלא הכאתי לא הכאבתי לא הרגתי את עצמי עוד קצת זה ניצחון שלי על החיים ...אז תפסיקו לבקש צעדי ענק אני מתקדמת בקצב שלי והוא איטי כי מאוד מאוד לא בטוח לי ....
היום כבר יותר טוב עוצרת באמצע זה רק בקטנה אבל עדין שם ..
יודעת שאם הרבה כוח ומאמץ אני אצליח אני בסוף יתחבר לקטנה קטנה ואמיתית שלא ניזוקה ואפרח משם ...
ועד אז ..נצעד קדימה ואחורה ובמעגלים .

קולדון

New member
ברוכה הבאה אלינו ! (אולי ט)

ההודעה שלך קשה מאוד, ומורכבת.
אני מצטערת מאוד לקרוא שעברת התעללות ודברים קשים כל כך.

אני לא כל כך בטוחה מי זה הבנאדם שסיפרת לו חלק קטן ממה שעברת..
אבל ממה שאני יודעת, להפתח לגבי דברים כאלו מול הבנאדם הלא נכון זה עלול להיות מאוד טראומטי. התגובה שלו יכולה לא להכיל כמו שצריך את מה שאת מספרת לו וכתוצאה מכך להיות פוגענית.

בקיצוניות- למשל במקרים של ניצולי שואה, זה ממש ממש חשוב שמי שישמע את העדויות בשום פנים ואופן לא יכחיש אותן וידע איך להכיל אותן שזה כשלעצמו לא שוט ולא מובן מאליו.
אני חושבת שכדאי לך לזכור את זה ולא לשתף אנשים שאת לא סומכת עליהם במאה אחוז מהבחינה הזו.

ממה שאני מבינה מההודעה שלך, ממה שהאורטופד אמר לך, האם את במשקל עודף שמסכן את הבריאות שלך (הפיזית?)

אני כן חושבת שמגיע לך לחיות, ולא לסבול.
ברור שאת מאוד מאוד סובלת גם ממה שעברת וגם הפרעת האכילה שמביאה איתה סבל משל עצמה.
אני כן מקווה שלא תוותרי ותמצאי את הדרך עם טיפול טוב ומכוון, איך לעשות את השינוי ועדיין לשמור על עצמך מטריגרים.
כן מגיע לך לשתף ולקבל חיבוק גדול ולא לשמוע שאת מתבכיינת, זה פשוט נוראי! ומצד שני, להמשיך להלחם על חיים טובים יותר בשביל עצמך, אני מאמינה שזה אפשרי ושווה את זה גם אם זה לוקח הרבה כוחות וזמן.

תודה יקרה

גם אני כמוך יודעת שזה לוקח זמן
את מה שעברתי בחיי מן הסתם אני לא אספר לכל אחד
ויש דברים שבקושי יוצאים בטיפול
מן הסתם מכות על הידיים לשעורי בית
זה לא כזה טראומתי אם זה היה רק זה לא הייתי מגיעה לעודף המשקל שלי
ולעוד תחלואות . לא נפגעתי ממנו אני מבינה את זה ובגדול צודק יש לעשות פעולות קדימה לא להתבכיין על העבר .
האורטופד סתם אדיוט אבל המילים שלו היו כל כך קשות שזה שם כבר הרבה מאוד זמן .אולי כי בגדול אני יודעת שהוא צודק.
ולאכילה שלי מנסה עוד לא שם מפחדת באמת באמת מפחדת ....הכי קל ובטוח להשאר שמנה

levshavur

New member
קצב איטי זה טוב...

עייפה שלום,
אחד הדברים שהבנתי עם השנים, זה שחבל להשוות את קצב ההתקדמות שלנו , לקצב של אחרות...הן לא עברו את מה שאת עברת, ואין להן את הקשיים שבהן את נתקלת...
את לא נשמעת לי כמישהי שוויתרה על החיים, להפך, את נשמעת לי כמי שנלחמת עליהם בכול הכוח...
אני יכולה להבין את חוסר הרצון להתחבר לגוף- כרי שם נמצאים הזיכרונות של הטראומה וזה כואב, אבל כחלק מהתהליך של לצאת מפוסט טראומה זה ללמוד לגעת בדברים האלה..,
ברור שמותר לך להתבכיין, ותני לזה את המקום שראוי לכך. מותר להתאבל על הסבל שעברנו, על האובדן של מה שנלקח מאיתנו. זה לגיטימי וזה בסדר. הנקודה היא שהאנשים ה'רגילים', שמעולם לא חוו פוסט טראומה, לא מבינים את התהליכים האלה...הוא דיבר מתוך בורות , מתוך חוסר ידע ומתוך סטיגמה...
אישית, אני לא חושבת שכול השמנים הם בהכרח מסכנים, אני מכירה גם נשים שמנות ומאושרות....
אני חושבת שהשאלה היא לא המצב הנתון (כלומר האם אני שמנה או לא) אלא מה את עושה עם המצב שיש...האם את - עם עצמך מסוגלת לקבל את עצמך כפי שאת?
אני לעולם לא אשכח את אותה חברה ללימודים שעשתה את המונולוג הזה של 'אני שמנה אז מה?' אני יודעת שכתבתי על זה פה כבר בעבר, אבל זה אחד מקטעי התאטרון החזקים שראיתי בחיי. אפשר להיות שמנה ולחיות חיים מלאים ושמחים עם זה...האישה הזאת שהופיעה (והיא באמת שמנה ברמה האובייקטיבית, לא רק במחשבה) ועדיין היא מצאה את עצמה, לומדת תאטרון, ומשתמשת בגוף (השמן) שלה ליצירתיות ודברים טובים...
ועייפה, תדעי שאני מאוד מזדהה כרגע עם הניק שלך...מחכה כבר לרגע לשים בו את הראש על הכרית...היה יום ארוך...

לב יקרה

המון תודה על ההשקעה בתגובה סליחה שרק עכשיו מגיבה .
גם אני עשיתי מליוני מונולוגים על היותי שמנה ומאושרת ..בולשיט סליחה שומן זה מחלה בדיוק כמו אנורקסיה אף אחד לא באמת אוהב להיות חולה
רק שעד שבאה המודעות אנחנו משחקים את המשחק והגרוע מאמינים בו ..אז אני כבר במצב טוב אני לא שמחה שאני שמנה אני יודעת מאיפה ולמה זה בא אני מתמודדת ..זה לא עושה אותי אדם עצוב או לא שמח בחלקו זה עושה אותי אדם שמודע למחלה שלו ולבעיות שלו ..
והגוףףףףףףףףףףף גם זה יגיע ..

levshavur

New member
אולי...( ט ?)

עייפה שלום,
אולי אלו שכן מרגישות מאושרות עם עצמן (אפילו אם באידאל שלהן הן היו מורידות עוד כמה ק"ג) הן מאושרות לא כי אין להן מחלה, אלא כי הן למדו להוציא את הכי טוב מהמצב שיש להן...פשוט השלימו עם זה שזהו המראה שיש להן. זה כמו שבאידאל הייתי רוצה להיראות אחרת (לא במובן של השמנה, אלא של המוגבלויות), אבל השלמתי עם איזה גוף שיש לי ואני מוצאת את האושר שלי בחיים בתוך הגבולות של מה שיש...אני תמיד אהיה 'מסומנת' חברתית, אבל קיבלתי גם את זה...
ברור שאף אחד לא אוהב להיות חולה, כמו שאני לא אוהבת את המוגבלויות, אבל עדיין, לדעתי ישנה אפשרות למצוא אושר. אולי את לא מרגישה מאושרת, אבל יש לי שתי חברות שמנות שמצאו את השמחה והסיפוק שלהן בחיים, וזה לא ברמה של הצהרות או מונולוגים, זה ברמה של החיים הממשיים...
לבשה.

TinaBa

New member

מצטערת שאין לי מילים...

איך את היום?

טינה יקרה

בלי מילים ואם המון המון מילים
תודה וסליחה שרק עכשיו מגיבה
לא הייתי כאן בסביבה ...
ואני הרבה יותר טוב ..עדין חושבת ומתאמצת כמו כולנו

TinaBa

New member
שמחה לשמוע

שיותר טוב.

מאחלת עוד ועוד ימים טובים שיתנו מרווח נשימה...

למעלה