לאן את רוצה להגיע?
במשקל של 35 קילו, רוב הסיכויים שלך להיות זה מאושפזת מרצון להילחם במחלה ולנצח אותה, או מאושפזת בכפייה. יש עוד מקום שיכול להיות שתהי בו- בקבר. וכבר יש לי חברה שהגיעה לשם. חבל לאבד עוד אחת. הסברתי את זה פעם, אבל אסביר שוב: במשקל נמוך, לא רק הגוף והמצב הפיזי שלך נפגע. גם הצד המנטלי משתנה. מצבי רוח, דכאון, עצבנות, חוסר חשק להמשיך ולהילחם, אי אמון בהצלחה שלך לצאת מהמחלה ולנצח אותה. לפעמים גם מחשבות אובדניות. לא כדאי להגיע לשם, תאמיני לי. ואת חושבת שבמשקל 35 תרגישי מושלמת? טעות בידיך. אמנם זה מתחיל מקילו פה וקילו שם, את מרגישה קצת יותר טוב, רוצה להמשיך. תמיד תרגישי את הרצון הזה, של ``רק עוד קצת וזהו``. כששקלתי 35, הגוף היה כל כך לא פרופורציונלי, ומצאתי עוד כל כך הרבה ``תיקונים קטנים`` נידרשים, כך שאף פעם לא אמרתי - די. עכשיו אני מושלמת. ועוד יותר מזה - ככל שיורדים במשקל, הפחד האדיר מהעליה במשקל רק מתעצם וגדל. יש לך מחזור? אם כן, פשוט תשמרי עליו. על תשחקי אם המנגנון הזה, הוא חשוב ומסובך מידי. אחרי שהוא מפסיק לבוא ולבקר, הוא לא חוזר כל כך מהר. גם לא בטוח שהוא חוזר. וכולנו יודעות מה זה אומר לגבי העתיד. אבא שלי תמיד אמר לי שבמשקל נמוך, אני ניראת כמו ילדה קטנה, כשהפנים נעלמות להן פנימה. קשה לתאר את זה, אבל באמת, כולם היו מורידים לי הרבה שנים וגם היום , אף אחד לא מנחש את הגיל שלי. חושבים שאני נערה מתבגרת - מקסימום 16. כששקלתי 35, הוא לא יכל להיסתכל עלי. הוא אמר שאני ניראת כמו שלד מהלך, ושזה פשוט מפחיד. כמובן שהלכתי עם בגדים גדולים להסתיר, אבל כבר אין מה להסתיר. פשוט לא נשאר. מקווה ששיכנעתי אותך קצת בנושא ה 35. ותקשיבי גם לתגל, היא עכשיו בפנים והיא זועקת לעזרה. תיזהרי, ותיזהרו כולכם. זה מקום שלא תמיד אפשר לחזור ממנו. כל כך חבל על כל אחד שהולך בגלל המחלה הארורה הזו, ורק לחשוב שאנחנו מביאים את זה על עצמנו. עצרו כל זמן שאפשר. מודאגת מאיה