מחשבון קלוריות

BanichyE

New member
מחשבון קלוריות

היי
בשנים האחרונות התוודעתי ליתרונות הבריאותיים הרבים הטמונים בתבלינים.
ישנם ברשת מאמרים רבים לדוגמא, יעילותו של כורכום בצמצום מולקולות שומן בגוף ומניעת סוכרת מסוג 2.
אני מחפש מזה זמן מחשבון קלוריות שמכיל בתוכו ערכים קלוריים ותזונתיים של תבלינים.
נקודת המוצא שלי היא שתבלינים מורכבים, ברובם המוחלט של המקרים, בשורשים, גרעינים, פירות, וזרעים מיובשים וכתוצאה מכך הכמות הקלורית היחסית גבוהה יותר מצריכה של התבלין בצורתו הגולמית הטרייה לדוגמא כורכום טרי/אבקת כורכום.

אשמח לקבל המלצה על מחשבון או ספר שמכיל בתוכו הסברים וטבלאות מקיפות אודות תבלינים

נקודת המוצא שלך מוטעית

מכיון שברוב המקרים התבלון מהווה אחוז זניח מהמאכל.
איני מכיר הרבה מאכלים שאפשר להתיחס בצורה רצינית לערכים התזונתיים שמגיעים מהתבלינים.

אתה הנתונים התזונתיים החביב עלי הוא www.nutritiondata.com שיכסה גם תבלינים.

BanichyE

New member
טעותלעולםחוזרת

תודה.
נכנסתי לאתר ומצאתי בו שימוש רב

בקשר לנקודת המוצא המוטעית שלי, לא הבנתי על סמך מה אמרת שהיא מוטעית.
לא טענתי שתבלינים מהווים ערך קלורי רב בתזונתנו.
טענתי שבאופן יחסי, מאחר ולרוב בשימוש בתבלין, השימוש הוא בחומר גלם יבש, הערך הקלורי היחסי שלו פר משקלו גבוה מאשר המשקל שלו כחומר גלם טרי,לדוגמא ערכו הקלורי של שורש כורכום טרי ל-100 גרם יהיה נמוך מאשר ערכה של אבקת שורש כורכום באותו משקל.
תהיתי לדעת, האם בתפריטי דיאטה כסאחיים, נגיד סביב 500 קלוריות ליום, ניתן להוסיף תבלינים מבלי להעלות משמעותית את סך הקלוריות

נגיד שאתה מכין סיר עם אורז, כמות הקלוריות ב100 גרם כורכום היא בערך 400. סוכר לבן הוא בכמעט אותו ערך.
נגיד שאתה בדיאטה, סביר שלא תרצה להוסיף למאכל כפית סוכר כי זה "משמין", אבל להוסיף כפית כורכום? זה אותה כמות קלורית!

אז זהו

שכפית סוכר אחת בתבשיל שלם אינה משמעותית, 20 קלוריות.
אם נדבר על אדם ששותה 10 כוסות משקה ביום, רק אז ה 200 קלוריות מסוכר יתחילו לשחק תפקיד משמעותי בסך הקלוריות.
אם לעומת זאת תאמר לי שאתה שותה כוס קפה אחת בבוקר והכפית סוכר זה מה שעושה לך את היום, תתפנק עם הסוכר, זה לא מה שישנה.

מילת המפתח בהודעה שלך היא "משמעותית" במשפט "להעלות משמעותית את סך הקלוריות".

ודיאטה של 500 קלוריות אינה דיאטה רצינית (ללא הנחיה רפואית מאוד ספציפית ובפיקוח צמוד) אלא פגיעה בבריאות כך שאין טעם להתיחס אליה.

========
אגב, בגלל שתבלינים נמכרים בצורתם היבשה, הם באמת מאוד דחוסים ולכן ביחס למשקלם, הם עתירים מאוד בויטמינים ומינרלים.
כאמור זה לא רלבנטי להשוות 100 גרם תפוח ל 100 גרם פטרוזיליה יבשה בעיקר מכיון ש 100 גרם תפוח כל אחד אוכל בקלות ואילו 100 גרם פטרוזיליה יבשה זה לא משהו שאדם סביר אוכל ביום או אפילו ביומיים.

BanichyE

New member
נכון

מסכים איתך בנוגע לסכנות של הגבלה ל 500 קלוריות
וגם בנוגע לזניחות של כפית סוכר בתבשיל

ההשוואה שלי היתה סביב אותו חומר גלם ולא חומרים שונים.
ובדיאטה של 500 קלוריות ליום כפית סוכר או כפית כמון זה תוספת זהה של 5 אחוז מסך הקלוריות המותר

Gidi Shemer

New member
תנסה לדמיין הוספת 100 גרם תבלין כורכום

לאורז. מדובר בערך ב- 50 כפיות. אפעס, לא ריאלי.

ולגמרי מסכים עם "מאליו יובן" לגבי דיאטות ה- 500 קלוריות.

BanichyE

New member
לא הובן

דייסת אורז עם כפית סוכר/ אורז צהוב עם כף כורכום
מאה גרם כורכום לא הגיוני כך גם מאה גרם סוכר

למעלה