מחשבון למסת גוף !

• פותח הנושא npz
  • פורסם בתאריך

npz

New member
מחשבון למסת גוף !

לכל מי שמתעניין, מסת הגוף היא נתון חשוב ביותר בשיקולים בריאותיים וגם בנושאי כושר ופיתוח. באתר יש מחשבון שיעזור לכם לחשב את מצבכם.

megamass

New member
BMI=27.5%

אני שוקל היום 94 ק"ג , כאשר המשקל האידאלי לפי המחשבון הוא "גג" 85 ק"ג. זה לאחר שירדתי 12 ק"ג... עוד 10 אני אעלם.

sowhatt

New member
אתה לא תעלם...., אתה פשוט

צריך להוריד את רוב מסת השומן, ולעלות בקצת מסת שריר.

npz

New member
למה זה חשוב ? חשוב מאד !

מסת גוף היא מכשיר שאומר לך עד כמה המשקל שלך מאזון ביחס לגובה. כמובן שזה לא מוחלט ותלוי במבנה הגוף, אבל גם חשוב כדי לדעת מסת גוף רזה. המסה הרזה היא השלד והשרירים בלי השומן. רמת נורמלית לגברים בין גיל 20-30 היא בין 23-25. ברמה של מתחת ל-20 אתה מצוי בתת משקל. מעל 25 משקל יתר, ומעל 30 אתה מוגדר כשמן.

yossi_maoz

New member
נובע מכך

שאם אני מפתח גוף ששוקל 120 ק"ג על גובה של 190 ס"מ- חישוב פשוט מראה שה-BMI שלי הוא 33.3 כלומר אני "מוגדר כשמן"?

אלי ו.

New member
יש שתי אפשרויות

או שאתה שמן או שרירי. BMI זה יחס גובה משקל בלי להתחשב בהרכב הגוף. בפורום הזה אנחנו מעדיפים להתיחס להרכב הגוף. לדוגמא: 1.80 מ´ 120 ק"ג יכול להיות אדם מאוד שמן לחלופין הוא יכול להיות מפלצת שרירים ה BMI לא יספר לך את כל הסיפור ולכן הוא אינו מבדק טוב לחבר´ה שמתאמנים בצורה רצינית. אנחנו מעדיפים לדבר במושגים של אחוזי שומן. זה נתון שמספר הרבה יותר.

npz

New member
המסה הרזה היא האמת !

לדעתי, מבלי להכנס לויכוחים מיותרים, גם מכשירי המדידה לאחוז שומן עושים שימוש באותם בסיסי נתונים של השיטה החישובית. המכשירים מבוססים על האוכלוסייה הכללית ולווא דווקא על מפתחי השרירים למיניהם. לכן, לא תמיד נכון יותר להסתמך דווקא עליהם. יחד עם זאת, בקרוב אשלח את הנוסחה שמחשבת את המסה הרזה מתוך מסת הגוף הכוללת וזהו נתון מאד רלוונטי וחשוב !

אלי ו.

New member
זה אותו הדבר!

באחוזי שומן סופרים את כמות השומן בגוף (לדוגמא אם אתה שוקל 100 ק"ג עם 10% שומן זה אומר 10 ק"ג שומן) מסה רזה זה המשקל פחות כמות השומן. (בדוגמא למעלה זה אומר שהמסה הרזה שלך היא 90 ק"ג) אלה שני צדדים של אותו המטבע! יש מכשירי מדידה שונים לאחוזי שומן, (בדיקת התנגדות חשמלית, קליפר, מים, אויר דחוס ועוד) נוסחאות לחישוב אחוזי שומן/מסה רזה לפי היקפים הן מאוד לא מדויקות.

VeryBlackCat

New member
למה צריך דיוק כזה ?

הרי זה לא קשה להבדיל שרירים משומן. ולדעתי אי אפשר למנוע קצת שומן כאשר עובדים על מסה.

אלי ו.

New member
לא צריך דיוק

לטעמי, אין כמו מראה גדולה, חדר מואר ועין ביקורתית. או כמו שארנולד אמר פעם לפמפתח גוף ששאל אותו אם הוא צריך להוריד שומן: "אם אתה קופץ, ועומד ויש חלקים בגוף שממשיכים לקפוץ, תוריד עוד שומן" הנקודה היתה ש BMI אינו שימושי לאנשים שריריים. אם רוצים לפתח שיחה משמעותית, עדיף לדבר על אחוזי שומן.

VeryBlackCat

New member
מסכים איתך

פשוט אני שמתי לב שיש אנשים שבגובה 1.75 שוקלים 65 קילו :))))))) ומדברים על הורדת שומן. לי זה נראה קצת מוקדם.

npz

New member
בואו לא נריב !

נכון ש BMI לא מדוייקת למפתחי גוף, אבל נכון באותה מידה שמדידת אחוז שומן לא נכונה תמיד, על שיטותיה השונות. בסך הכל, חשוב לשמור על פרופורציות בריאותיות. אם לאדם יש מסה גבוהה מאד, גם אם היא רזה (שרירית) זה עדיין מהווה סיכון בריאותי, משום שהאברים הפנימיים - לב, כליות, בלוטות וכו´ לא גדלים באותה מידה, או לא גדלים בכלל, ועדיין עליהם לספק את הצרכים של הגוף. אז כדי שכולנו נשמור על בריאותנו - בואו נתחשב גם בנתון הזה !

BlackHat

New member
הי אני לדוגמא

1.78 63 ק"ג זה אני ואתה כתבתה פשוט אני שמתי לב שיש אנשים שבגובה 1.75 שוקלים 65 קילו :))))))) ומדברים על הורדת שומן. לי זה נראה קצת מוקדם.

למעלה