מחשבון גרפי ייעוץ

yzmot

New member
מחשבון גרפי ייעוץ

התחלנו ללמוד חומר חדש שניקרא עניבות מתח במכללה להנדסאים המגה מעוניינת לרכוש מחשבונים גרפיים אבל ישנה בעיה אנחנו לא כל כך יודעים מה טוב ומה כדאי לרכוש המרצה שלנו משתמש עם מחשב גרפי מדגם HP 48 והוא טוען שזה עסק כלכלי ככל שיש מחשבים טובים ומשוכללים כך זה גם עולה יותר יקר ולכן צריך לבדוק טוב טוב הבעיה שאני צריך לדעת מה באמת טוב דיברו איתנו על מליון חברות ושמות תמליצו לנו בבקשה זה חשוב אני צריך 30 חתיכות מאותו מחשבון

lekner

New member
בשביל עניבות אתה לא

צריך את המחשבון הכי הכי אתה יכול פשוט לחישובים מסובכים יותר זה תלוי גם כמה אתה רוצה להשקיע לי היה TI-89 מחשבון קוסם אבל עולה כמה מאות נראה לי בסביבות 800 ש"ח היום יש גם יותר פשוטים לקומפלקסים ואני מכיר כאלה שעבדו עם מחשבון של 40 ש"ח קסיו אבל אם יש אפשרות הייתי ממליץ בחום בחום על המחשבון הזה הוא עושה הכל גרפים חישובים ניתן להוסיף לו תוכניות בשפת C לכתוב בו טקסטים

yzmot

New member
תודה לך

למה להיסתבך עם 6 5 7 8 משוואות עם נעלים שונים אני חייב מחשבון למרות שאני חושב שאם ינחו אותנו שאסור להישתמש במחשבון גרפי במבחן זה יהיה אסון וחייבים לדעת את היסוד

rayven11

New member
fx-570ms עולה בסביבות המאה ש"ח

עושה קומפלקסים, משוואות ריבועויות, ומשוואות עד 4 נעלמים כל היתה שלה הנדסאים אצלי עבדו איתו ואין שום בעיה איתו במבחן

singera

New member
יש גירסה חדשה ל570 שהיא אלפה נומרית

או במילה אחרת 991 אך ללא התא פוטואלקטרי וה991 אחלה מחשבון ממליץ בחום עליו

lekner

New member
בדיוק בגלל זה אמרתי

שלא צריך מחשבון כזה לעניבות אבל אין ספק שעם מחשבון כזה החיים הרבה יותר קלים אני יודע שכל שנה אומרים שאסור מחשבון גרפי וכל שנה כולם משתמשים אני למדתי לפני איזה 6-7 שנים ומאז ועד היום אומרים את אותו הדבר
תקוו שגם השנה יהיה ככה למרות שאני חושב שצריך לדעת לחשב לבד

ddolphin

New member
לי היה-ויש את ה TI85 שהיה מעולה, אבל

קח בחשבון שלא יתנו לך להיכנס איתו לבחינה.....לפחות ככה אני ניתי נוהג אם היתי מרצה (שלא רוצה להעלות סתם ממוצע ציונים) אתה יכול לכתוב בו טקסט חופשי והרבה. לדעתי מחשב של 100 ש"ח יכול לעשות את העבודה. שלמדתי לפני 12 היה את TI68 היה מחשבון נוח לתפעול ועושה כל מה שצריך. בהצלחה

yzmot

New member
עוד התייעצות קטנה - מחשבון גרפי

TEXAS INSTRUMENTS לחברה יש שני דגמים 1. TI 89 טיטניום 2. TI 89 מה מבניהם

HP 48G

לי יש את הדגם הנ"ל ואכן מחשב מצויין אבל יקר . לי עלה 700 ש"ח לפני 10 שנים , היום יעלה קצת יותר. ניתן לתיכנות ואפשר לחבר למחשב האישי ולהוריד תוכנות. נראה לי קצת מוגזם לקנות דבר כזה רק בשביל לפתור מערכת של כמה משוואות , בטוח יש דגמים יותר פשוטים שיודעים לעשות את זה. היכולות שלו הרבה יותר גבוהות מזה. HP חברה טובה מאוד , לכן תמצא את הדגם שנחוץ לך ולאו דווקא את המשוכלל ביותר.

yzmot

New member
תבין אותי ותנסה להיכנס לראש שלי

אני תלמיד אני באתי כדי ללמוד החשמל הוא קשה לימודים לא פשוטים יש חלשים יש חזקים יש בנוניים יש כל מיני בלימודים כשאני בא למרצה הוא אומר לי שזה רקע ועסק כלכלי ולכן אני נכנס לבלבלות לא רק אני אלה כל הכיתה הוא ממליץ על מספר דגמים של מחשבונים גרפים בניהם ti89 ראוי לציין שהוא למד לפני 24 שנה הנדסת חשמל ואלקטרוניקה בטכניון והוא גם לא משתמש במחשבון גרפי כדי לפתור את התרגילים הוא כבר פותר את התרגילים בעזרת העיניים במשך שנים תלמידים ומורים אחרים אומרים ככה לTI89 אין יכולת של מקלדת ארוכה ולכן כל פרמטר שהוא כולל אותיות מצריך לחיצה על SHIFT ואז המספר כלומר המספרים הם מספרים על גבי המחשב שצריך להכניס פרמטר עם אותיות צריך ללחוץ לפני SHIFT ואז האות הרצויה על גבי המספר אם הצלחתם להבין אותי אז מהלכים אילו מהווים זמן יקר שהתלמיד מאבד במסגרת המבחן מה שמצריך עוד זמן לפיתרון התרגיל בוויאז או TI 92 יש מקלדת ארוכה של מספרים ושל אותיות מסך ענק לסיכום כדי לקצר זמנים של פיתרון תרגילים שונים אנחנו משתמשים במחשבון גרפי אולם מחשבון גרפי הוא מצטרך מבוקש וחיובי נהיה חייבים לקנות את המחשב לא רק לפתרון משוואת בשלושה נעלמים ההצעת מחיר שקיבלתי למחשבון גרפי מבית HP דגם G50 הינה 820 ש"ח במקום 1150 ש"ח לכמות של 18 מחשבונים

אל תגזים

העניין של מקלדת ארוכה הוא לא חשוב בכלל ומיותר לחלוטין. לא בגלל שתצטרך ללחוץ שיפט תיכשל חלילה במבחן. אין כאן שום חסכון של זמן וזה זניח - לכן זה לא שיקול בכלל. ב- HP 48G גם אין מקלדת ארוכה ולא היתה לי כל בעיה עם זה , אמנם אני לא יודע , אבל כנראה שגם ב- HP 50G אין מקלדת כזאת. העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לדבר עם תלמידים בשנה שמעל או בשנים יותר גבוהות והם יגידו לך בדיוק מה צריך ומה יספק אותך.

yzmot

New member
ענית על התשובה שלי שאלתי וזה מה שאמרו

תלמידים מצטיינים שמחזיקים TI 92 וויאז אמרו שהמקלדת הזו מעכבת אותנו בזמן של הפתרון אולי יש בזה משהו אולי משהו של נוחות אולי קלות התלמיד של היום אוהב דרך קלה מה אתה אומר על המחיר שקיבלתי שאלתי אין ספור אנשים בכל אופן ה געתי למסקנה שצריך להתאמן כמה שיותר על המחשבון ולחזות את היכולות שלו בפתרון תרגילים HP חברה טובה וניראה לי אני יקנה אחת כזה בברכה,

משומש

ביד 2 מוכרים כמה וכמה מחשבוני HP 48G במאתיים עד 500 ש"ח. יש גם כמה TI89 שם. יש שם כזאת כמות שתספיק לכל הכיתה. כמו שאתה רואה אין מה לעשות עם זה אחרי שגומרים את הלימודים אז חבל על 820 ש"ח , לקנות משומש הם כמו חדשים. בד"כ הסטודנטים הותיקים גם ידעו מי מוכר , ולמיטב זיכרוני על לוח המודעות תמיד יש מציאות.

lekner

New member
בהחלט יש מה לעשות אם זה אחרי הלימודים

להמשיך ללימודים הבאים
יד 2 זה רעיון מצויין יש לי את המחשבון TI-89 כבר הרבה שנים והשתמשתי בו הרבה מאוד לאחר הלימודים , בהנחיה של פרוייקטים ועזרה לתלמידים העניין הוא שבהחלט אם אתה לא מתכוון לחשב כלום אחרי הלימודים אז לא תשתמש בו האם שווה לחסוך זמן יקר במבחן כי אתה לא מהמובילים ולא מחשב קומפלקסים בראש אז בהחלט שווה את הקניה זו דעתי האישית אני קניתי והייתי מרוצה ואני לא היחיד אחרי שקניתי קנו עוד כמה חברה שהתלהבו ממנו בכל מקרה בהצלחה בלימודים

yzmot

New member
אני מודה לכולם על הסיוע ונכונות לעזור

הבנתי אני מודה לכלל הנוגעים בדבר שסייעו לי בנושא המחשבון גרפי אני יעדכן אתכם אילו מחשבונים רכשנו תודה מקרב לב

אין בעיה להיבחן עם מחשבון גרפי כמו TI 89 .

להרבה חברים לכיתה היה את המחשבון הזה ולא שאלו שאלות . אני אישית השתמשתי בTI 68.

y0001

New member
מחשבון גרפי

אני לומד הנדסאי חשמל שנה שנייה משתמש במחשבון ti-89 טיטניום קנינו בקניה מרוכזת כל הכיתה עלה 850 ש"ח מחשבון סוף הדרך עד 99 נעלמים מס' מרוכבים לפלס וכו' החיסרון היחידי שלו שהוא לא יודע להכין קפה את הלימודים אפשר לעבור בהצלחה גם ללא המחשבון (ה-570 המשופר מצויין) בסה"כ יש בכל הלימודים מקסימום 3 נעלמים קנינו בשנה הראשונה ועד היום יש כאלה שלא מסתדרים איתו ומחשבים במחשבון אחר המחשבון הגרפי מדעי TI89 טיטניום הומלץ מאוד ע"י רכז המגמה ואני אישית חי איתו יפה מאוד קל לחשב משוואות מסורבלות ועוד במרוכבים(חוסך זמן חישוב) רק צריך לדעת שהוא לא מחליף ידע במטמתיקה יש אפשרות להכניסו לכל בחינה דבר חשוב נוסף אם בחרת להשתמש במחשבון מסויים לך איתו עד הסוף כי לעבוד עם הטקסס דורש מיומנות בחישוב ואת זה רוכשים תוך כדי תיקתוקים והרבה בהצלחה

yokei

New member
אני ממליץ להשקיע במחשבון גרפי מתקדם.

בלימודי ההנדסאי שלי היה לי מחשבון טקסס אינסטרומנט גרפי משוכלל לזמנו TI-85 . והוא הקל עליי מאד בלימודים ובמבחנים. אני ממליץ לקנות מחשבון מתקדם. זה מוסיף הרבה כילים בלימודים, ושווה את ההשקעה.

למעלה