מחשבה

adidas88

New member
מחשבה

אז אני מגדירה את עצמי כמסורתית שיותר קרובה לחילוניות... אמא שלי מסתכלת עליי בעין לא כ"כ טובה כי אני מתרחקת מהדת-גם אמא שלי מסורתית, יש לי קרובי משפחה דתיים ויוצא לי לדבר איתם הרבה יחסית על הדת. גם עם חברים דתיים. אני לא רואה את עצמי, נכון לעכשיו, נהפכת להיות דתייה כי אני לא מסוגלת מבחינת האמונה... לפעמים אני חושבת שעדיף להישאר חילוניה בדיוק מהסיבה הזאת כדי "לייצג" את הדתיים מנקודת מבט חילונית.... מז"א? אני אסביר את עצמי... להיות בצד הדתי כביכול ולתמוך בו אך כשאינני דתייה ואנשים לא יחשבו/ יגידו לי "טוב נו את דתייה אין פלא שאת חושבת ככה". ככה אולי אנשים יותר יקישבו לדעות ולאמונות הלא דתיות שלי כי אני אחת כמוהם. ודברים שכביכול "דתיים" חושבים, גם אנשים לא דתיים חושבים. זה הגיוני? הגזמתי? מה דעתכם?

lady h

New member
למה את מעסיקה את עצמך

במה יחשבו עלייך? את צריכה לבחור את אורח חייך לפי האמונה שלך. תבחרי בדרך שאת רואה בה לנכון ולא כי את צריכה לייצג מגזר מסוים. לא הבנתי, למה את רואה את עצמך מחוייבת לייצג את הצד הדתי ולתמוך בו? הציבור הדתי מאמין בדרך שלו אחרת לא היה פועל על פיה. לי אישית לא יצא לי להתקל בדתיים שהרגישו צורך בלהצדיק את אורחות חייהם לציבור החילוני. נראה לי לקחת על עצמך תיק גדול מדי- "הגנה על הצד הדתי".

masorti

New member
הערה קטנה...

בציבור הדתי יש נסיון בלתי פוסק להצדיק את אורח חייו לציבור החילוני. מה זה לדעתך בדיוק הנסיונות הדתיים לתת ביסוס רציונלי לעיקרי האמונה והמצוות (החל מהנסיון של פרופ. נתן אביעזר בספר "בראשית ברא" ליישב בין המדע לסיפור בריאת העולם, וכלה בטיעונים על כך שיש נימוק רפואי לברית מילה ולאי אכילת חזיר)? זה נסיון להראות "אנחנו לא פרימיטיבים, אלא רציונלים כמוכם". יכול להיות שיש יתרון רפואי לברית מילה, ויכול להיות שהנזק עולה על התועלת. אבל זה לחלוטין לא רלוונטי למצוות המילה בדת היהודית. הנסיון לחפש הצדקה רפואית לכך נובע מרגשי נחיתות של הציבור הדתי מול הציבור החילוני הרואה בכך הטלת מום מיותרת בתינוק.

adidas88

New member
טוב אז

ליתר דיוק.... דברים שאני מאמינה בהם-יש לי יותר סיכוי להסביר את עצמי בתור אחת שלא כביכול עברה 'שטיפת מוח' אלא כאחת 'מהם' שזה היגיו פשוט. אני לא חושבת שזה 'תיק שלקחתי על עצמי'. אני לא רואה את עצמי הופכת לדתייה.....זה לא מתאים לי....לכל אחד מתאים משהו אחר... אני לא רואה את עצמי ככה לכן כשאני בוחרת את ההדרך הזאת אני למעשה לא מוותרת על משהו אחר... הבנת עכשיו?

מסכימה עם לידי

אני מאוד מעריכה את הרצון שלך לשמור על אמונה ומסורת בדרך היחודית והמתאימה לך הרי אי אפשר לצפות שכולם יהיו אותו דבר,היהדות היא הרי פסיספ מגוון.בקשר לדתים אני לא חושבת שהם צריכים להצדיק את עצמם אלא זוהי פשוט הכרה שהם חיים בזמנים מסוימים וניסיון להתמודד איתם. שלכם חנה גונן

חי אדר

New member
אמונה בזמנים משתנים

הספר של נתן אביעזר לא נועד לתת הצדקה בסך הכל הוא מבקש למנוע התקפה על הדת בשם המדע ומחמת כך לשלול את תוקפה. המחבר כשלעצמו מודע היטב כי הדת אינה זקוקה לאישור ולתקפות מדעית וראה על כך מה שכתב בסוף ספרו. אך עצם מסע הפרשני להסביר את הדת נובע בראש וראשונה מתוך ההכרה כי הדת אינה בת חלוף וגם בזמנים משתנים יש לה עדנה ואין מכונת הזמן פוגמת ושוחקת את האוצר הבלום בקרבה ותמיד אפשר לשאוב השראה מהרעיונות הרבים המשוקעים בבארותיה.

למעלה