מחשבה

אביבaviv

New member
מחשבה

אנשים אני לומדת לי ממש ברגעים אלו למבחן בהיסטוריה על השואה . שמתי לב שעכשיו אחרי פולין הרבה הרבה יותר קשה לי ללמוד את זה, כאילו... להתייחס לזה כעובדות יבשות, בלי שום אמוציות, ובהיסטוריה חייבים להתייחס לזה כעובדות . האם זה קורה לעוד מישהו? אולי כדאי להציע לעשות את הבגרות בהיסטוריה לפני המסע? או לנוסע לפולין בסוף יב'?

sivosh

New member
אני דווקא חושבת ממש הפוך ממך...

בהתחלה היה לי מאוד קשה ללמוד בהיסטוריה על השואה, אבל רק אחרי כמה חודשים הבנתי כמה המסע והניסעה תרמה לי והצחלתי להרוויח הרבה מעבר ואני יודעת שאם לא הייתי טסה היה לי יותר קשה לכתוב.. וללמוד... ואני חושבת שרק בזכות הנסיעה קבלתי ציון גבוה בהיסטוריה...

../images/Emo41.gif../images/Emo23.gifכנ"ל...

הנסיעה לפולין ממש עוזרת לי להבין תחומר בהיסטוריה ועכשיו זה הרבה יותר נוגע לי ללב ואני ממש מחכה לשיעורי היסטוריה לשמוע עוד ועוד..

Pukipsey007

New member
גם לי זה עזר..

ככה כשקראתי ת'חומר לקראת הבגרות גם דמיינתי את המקומות.

LadySpeedStick

New member
זה נושא לא קל לכולם.

ודווקא המסע עשה את הלמידה למעניינת יותר עבורי. את יודעת כמה חברים שלי לכיתה לא יודעים מה יודעים מה ההבדל בין גטו למחנה? אחרי המסע, החומר בהסטוריה בנושא השואה הרבה יותר ברור ו"מוחשי".

L i T a L 1

New member
אביבה!

אני סיימתי ללמוד הסטוריה לפני המסע לפולין שזה דבר שאתם לא מכירים כי אתם עוד לומדים הסטוריה... אני חושבת שמאוד הוסיף לי העובדה שלמדתי את זה לפני כי היה לי ידע נוסף בהכנה ובמסע עצמו.... לגביך אני יודעת כמה קשה לך עם כל הנושא הזה... אבל אני חושבת שבמקום מסויים אולי המסע היה יכול לעזור לך... אולי דווקא בגלל שהיית שם וראית ולמדת המון, מרצונך, אולי את לא תתיחסי לזה בתור "עובדות יבשות" וזה יוסיף עוד צד ללימוד שלך למבחן ועוד ידע למה שלמדנו שם.... תחשבי על זה ככה!
והמון בהצלחה מחר!

ההפך

זה הרבה יותר עוזר אחרי המסע מבינים על מה מדברים על מה לומדים ולא עובדות יבשות

אנחנו למדנו על השואה אחרי המסע

ואני דווקא חושבת שהמסע כן תרם לי, לא מבחינת הידע כמו מבחינת ההבנה וההעמקה של הדברים. כמו שמישו כתב כאן- רוב האנשים בכיתה שלי שלא יצאו למסע בטח עד עכשיו לא יודעים את ההבדל בין גטו למחנה עבודה למחנה השמדה. וזה לא כי הם בורים או משו, גם עבורי המושגים האלו היו די מעורפלים עד שיצאתי לפולין. זה נותן הרגשה טובה ללמוד את החומר אחרי שכבר היית במקומות האלו. אתה מרגיש יותר הזדהות, ובאיזשהו אופן זה עוזר לעכל כל מיני חוויות מהמסע שנדחקו איך שחוזרים לארץ.

למעלה