מחשבה...

מחשבה...

תארו לכם מצב שחבורת שודדי בנק תודיע למדינה שהיא יוצאת לשדוד בנק, ומכיוון שזה פעולה מסוכנת, הם דורשים מהמשטרה והצבא לספק להם הגנה בזמן השוד... נשמע מפורך, הא? מה שעוד יותר יהיה מופרך, זה אם במקום לעצור את חבורת השודדים, המדינה אכן תספק להם את דרישתם. ומה עם במקום לשדוד בנק הם יהיו שודדי שטחים שבונים התנחלויות בלתי חוקיות?

Zack DA

New member
לידיעתך

99% מההתנחלויות הן חוקיות למהדרין, באישורן של ממשלות ישראל לדורותיהן.

מאיפה הנתונים?

על פי הנתונים של שלום עכשיו (שאני יודע שלא אמינים בעיניך) יש מעל 100 התנחלויות שלא על פי החלטת ממשלה. גם אם לטענתך יש אחוז אחד מההתנחלויות שהוא בניגוד להחלטת ממשלה, האם נראה לך הגיוני שהמדינה צריכה לדאוג להגנתן של אותו אחוז? אם כן, מה ההבדל בין זה לבין הגנת שודדי בנק?

Zack DA

New member
אין קשר

עובדה שגם את האחוז הזה המדינה לא מפנה. כלומר על אף שהיא יכולה בחוק לפנותו, היא לא עושה זאת. מסקנה: גם את האחוז הזה היא רוצה.

Zack DA

New member
לא

ברגע שהממשלה משתפת פעולה זה כבר אומר שזה בסדר מבחינתה. זה אומר שהדבר בסדר. חשוב על זה כך: הממשלה נשענת על רוב בכנסת --> כלומר היה ניתן מצד הממשלה לאשרר חוקית את ההתיישבות הזו.

אבל היא לא אושרה

לא מראש ולא בדיעבד. לכן שר הביטחון פועל בניגוד לחוק ומשתף פעולה עם פושעים.

E l i z a b e t

New member
בנוסף למה שנאמר

על ידי צחי, שדרך אגב אני מסכימה לחלוטין! מה בדיוק הבעיה? שמדינת ישראל תגן על התתנחלויות בכלל ועל הכביכול בלתי חוקיות בפרט? למה אתה לא שואל שאלה אחרת למה שנגן על הפלשתינאים? לפי מה שאני מבינה ממה שאתה אומר יש לך בעיה עם הגנתם עכשיו בזמן זה אז למה אין לך בעיה עם זה שאנחנו צריכים להגן על פלשתינאים, ולספק להם את כל אמצעי המיגון? למה יש לך בעיה עם הגנה של בני העם שלך ואין לך בעיה עם הגנה של פלשתינים תן לי סיבה אחת טובה לזה! ערב טוב אליזבט

הבעיה שהועלתה בשרשור זה

היא שהמדינה מתייחסת לפורעי החוק השודדים, מקימי ההתנחלויות הבלתי חוקיות, כאל מי שזכאי להגנה צמודה ממנה בזמן שהם מבצעים את הפעולות הבלתי חוקיות (ע"פ החוק הישראלי), במקום לאסור אותם. איפה בשרשור ראית שאני מתייחס לפלשתינאים? מה הקשר?

Zack DA

New member
הם לא פושעים

יש לי אלייך שאלה. גם ספינות המעפילים שהגיעו לכאן בשנים שהאו"ם גינה זאת הונהגו ע"H פושעים ? ודאי שלא. כיצד אפשר לאמר על יהודי שמתיישב בא"י שהוא פושע ? במקרה הזה הממשלה גם משתפת פעולה - כך שלא מדובר בפעילות לא חוקית ברמת המוסר.

לא הייתי טוענת

בכזו החלטיות שהם לא פושעים.. ומלבד זאת הם לא מתיישבים בא"י הם מתיישבים מחוץ לא"י.. לא יזיק לך להציץ במפת המדינה.

Zack DA

New member
א"י השלמה, כמובן

גם בתקופת המעפילים אחוזת בית לא הייתה בישראל.

lsg101

New member
תבדילי

בין מדינת ישראל לארץ ישראל. ארץ ישראל כוללת את כל השטח ממערב וממזרח לירדן. מדינת ישראל, כוללת, לצערינו, הרבה פחות.

Zack DA

New member
הדוגמא שלך

אם לפי החוק באמת אסור לגנוב, אבל המשטרה הייתה מצהירה שלשדוד בנק זה בסדר ולא הייתה פועלת נגדם. מה היית אומר ? שהחוק מטופש. ודאי לא היית אומר שהשודדים הם פושעים. למה להאשים אותם ?

אני לא מצפה לכלום מהשודדים.

אני רק מצפה מהמדינה לטפל בהם כמו שמטפלים בשודדים ולא לדאוג להם כמו שדואגים לנסיכים. אם לפי החוק אסור לשדוד, והמשטרה במקום לעצור את השודדים שולחת ניידת בשביל לשמור עליהם בעת ביצוע השוד, אז הגיע הזמן להחליף את שר המשטרה ואת המפכ"ל.

Zack DA

New member
עוד דוגמא

אם בחוק כתוב פורמלית ששוטר תנועה חייב להיות נוכח במקום שבו הרמזורים מתים - אבל המשטרה חקרה ובדקה שבמקרה מסוים אין בזה צורך. נניח שהחוק המקורי חוקק דווקא לבקשת הממשלה. והרי, המשטרה (כנספח של הממשלה) לא קיימה את החוק. המשטרה באמת פושעת ?

Zack DA

New member
הקשר הוא, שכשממשלה מעלימה

עין מחוק - מי שעובר עליו הוא לא ממש פושע. אם כבר אתה מתעקש על הפורמליות, זו הממשלה שלא בסדר, שכן היא לא אוכפת (או לחילופין לא דואגת לביטול החוק).

האשמתי את הממשלה

מהמתנחלים פורעי החוק אינני מצפה לכלום. לפי האנלוגיה שלך זה היה בסדר גם עם הממשלה היתה מעלימה עין מהחוק שאוסר לשדוד בנקים, ויותר מזה, היתה שולחת את צה"ל והמשטרה כדי להגן על השודד.

Zack DA

New member
אבל אמרת על המתנחלים שהם פושעים

כלומר האשמת אותם, ולא את הממשלה. ועל זה אני מוחה
.

למעלה