מחשבה - מילה - מעשה

מחשבה - מילה - מעשה

אני חושבת הרבה על המגוון הרחב של שיטות להרס עצמי שיש לי - או לנו - כאנשים. פעם אבא שלי אמר לי, כשהייתי צעירה ועישנתי - את לא מתביישת להסתובב ככה עם סיגריה ברחוב? את לא חושבת שההפגנה הזו של טיפשות מביכה? וזה היה מהמשפטים האלה שפוגעים בול. הבוקר עלתה לי מחשבה בראש. מעשה, זה דבר שמשנה מייד את החתימה הקארמתית. אם אני עושה משהו שפוגע בתוחלת החיים שלי, כמו לעשן, לשתות קפה (בכמויות), לאכול סוכרים (בכמויות) וכולי, החתימה האנרגטית שלי מייד משתנה והמערך האנרגטי שמסביבי מתאים את עצמו. החיים שלי מתקצרים בדקה - פאך! נהיית לי יותר אנרגיה לבזבז כל דקה, וזה יוצר מיני-בוסט אנרגטי. אני חווה כבר זמן רב את הכוח של מילה שנאמרת (אני לא שמה לב בחיים שלי שלמחשבה יש כוח מעבר ללארגן את המילים, שאחר כך צריך להגיד על מנת ליצור מציאות. מחשבות הן דבר מבולבל. מילה צריכה להביע כוונה בצורה חדה, להבנתי). עכשיו אני מבינה באור חדש את הכוח שמאחורי מעשים, לא עוד התחושה שאנשים מוטחים אנה ואנה בתוך הים של חייהם, חסרי אונים מול כוחות כמו התמכרות, כמו ייאוש, אלא בחירות לא מודעות שמעצבות בהתאם ליכולת שלהם, ברגע אחד, את כל שארית חייהם ולפיכך את המערך האנרגטי העדין שסובב אותם. מה דעתכם?

ינוקא1

New member
דעתי שזה מדויק ואמיתי !

במיוחד המשפט האחרון : "עכשיו אני מבינה באור חדש את הכוח שמאחורי מעשים, לא עוד התחושה שאנשים מוטחים אנה ואנה בתוך הים של חייהם, חסרי אונים מול כוחות כמו התמכרות, כמו ייאוש, אלא בחירות לא מודעות שמעצבות בהתאם ליכולת שלהם, ברגע אחד, את כל שארית חייהם ולפיכך את המערך האנרגטי העדין שסובב אותם. מה דעתכם?" החוכמה היא לגדיל את רמת התודעה \ מודעות שלנו ולהיהפך להיות מודעים לבחירות שלנו -כך אנחנו יכולים גם לשנות אותן. כל עוד איננו מודעים לבחירותינו אנחנו אכן מוטחים אנה ואנה בתוך חיינו וחסרי אונים.

doingood

New member
אחרי המעשים נמשכים הלבבות

אכן למעשים יש את המשקל המכריע ביותר, לדעתי. לא כל מחשבה מובילה לפעולה, אך כל פעולה רצונית מתחילה במחשבה.

יפה שאמרת פעולה רצונית מתחילה במחשבה

משום שפעולות אינסטקטיביות, אינטואיטיביות לא באות מתוך מחשבה וברגע שיש מחשבה הן כבר לא כאלו. כשיש זמן לרצות מתחילה גם המחשבה - אני רוצה XY, אני צריך לעשות כל וכך בשביל להגשימם. דרך אגב, המשפט - סוף מעשה במחשבה תחילה. ניתן לחשוב שבתחילת מעשה לא צריך מחשבה ( אולי אנטואיציה) אבל כשמסיימים צריך לחשוב כיצד לסיים. צריך לחשוב על הפינישים האחרונים, לא לומר יאללה נסיים. אבא שלי פעם אמר לי באלגוריה- כשאתה רוצה לבצע פעולת התגנבות אתה נכנס לאט לאט. הבעיה היא שכשרוצים לצאת ממהרים להעלם.
יום טוב

doingood

New member
קראתי גם

שיש מעבר בתקופה זו ל"סוף מעשה בהרגשה תחילה", שמאוד מתקשר למה שאתה אומר לגבי פעולות אינסטיקטיביות ואינטואיטיביות. אותי לימדו שהאינטואיציה בעיקר קובעת מה לעשות, והמחשבה בעיקר קובעת איך לעשות. יכול להיות שזה גם קשור לאיזון בין הזכרי לנקבי, והשינויים שהחברה עוברת מחברה פטריאכלית לחברה שיוויונית, וקשרים טובים יותר בין שני צידי המוח. יום מקסים.

מוזר שפתחת בהרס

...."מחשבה בוראת מציאות", "העולם נברא במילים", והבריאה וההרס נמצאים על אותו ציר אנרגטי, כמדומני..הם צועדים יד ביד בשבת היינו בטיול (ביחד עם עוד כמה מאות אנשים שמידי שנה יוצאים למחוזות טבע שונים, בקרבת מצוקים לחוג/לזכור את 'דרך החיים של מודי', פרוייקט הנצחה של הר אדר) במדבר, הנוף הקסום של הואדיות והמכתשים הוא תוצאה של קורוזיה, ההרס מכיר עבודתו של חרט על פלטת תחריט נחושת אותה מדפסים אח"כ, והנה הרס/יצירה זה מחד, ומנגד חושבת על משהו שאימי אמרה על מחלת הסרטן, שנתגלתה בה לאחרונה, (גילוי מוקדם של גוש בשד/ממוגרפיה), ועל כך שזה צמח בתוכה במקביל לשני טיפולים אלטרנטיביים שערכה במשך תקופה ארוכה..(דיקור סיני המשלב עוד טכניקות, ונדמה לי סוג של שיאצו..בשל בעיות בסינוסים....משהו כרוני) והשאלה הלא מנוסחת שבכך, מה הטעם ברפואה המשלימה עם היא לא מנעה ולא זיהתה את הנגף?!, השאלה ששאלה יום אחרי הוצאת הגוש כשבאתי לסעוד אותה במחלקה כירורגית א..מהדהדת בראשי מאז... האם לא חסר נעלם במשוואה? בריאה/הרס /מחשבה >בורא האם מחשבה היא לא סוג של מעשה בעולם אנרגטי?! מקווה שלא שיגעתי אתכם עם כל הגיגי הלא מסונכרנים.. בוקר טוב! :)

על מחשבות ועל הרס

1. מחשבה היא בפירוש לא סוג של מעשה בעולם האנרגטי. היא הבעת כוונה, או משיכה, אבל גם משיכה קשה לי לקרוא לה מעשה. כי היא מעין משהו שקורה כתוצאה, RATHER THAN ממש עשייה. מעשה הוא שונה ממחשבה כי הוא לא מייצר קריאה פסיבית ליצירת מציאות, אלא הוא יוצר את המציאות באופן אקטיבי. זה שאנחנו מוצאים את עצמינו הרבה פעמים בוחרים מעשים שייצרו לנו מציאות שהיא לא זו שהתכוונו עליה - זה לשרשור אחר לגמרי. 2. ברור שהרס הוא כוח יוצר. זה כמו תרומת דם או אפילו מצב העצמות, איפה שאין הרס, אין התחדשות. לאחרונה, ניראה אם תביני לאן אני הולכת עם זה, אני שמה לב לנקודות ההשקה שיש בין שיא ההרס לשיא היצירה. חשבתי על מי שנהנה מלקחת חיים של אחרים, רצח, שאני יכולה להבין שהוא מהנה דרך זה שזה שיא הקושי, וכשאתה נמצא בשיא העצב אתה מגיע דרך מעגל לשיא של השימחה. את מצליחה לעקוב אחרי? מה דעתך?

אני על קצה המזלג...

צריכה לצאת, אך, כן בנוגע ל2. בהחלט עומדת על דעתך, ירידה לצורך עליה..מעגליות (..כוח הרונים..) ובקשר לאחד, אכן מחשבה היא לא מעשה אך מחשבה היא אנרגיה ולמעשה היא המצט שדרוש בכדי להביא משהוא מהכוח אל הפועל לכן "יוצרת מציאות", עם שחר מחשבותי עוד התערבלו להן...ח...

למעלה