מחשבה חופשית

yonatan31

New member
למה בדיוק הן זכויות?

ומהיכן אתה מתכוון להשיג את הכסף בשביל הבזבוז הזה?

הן זכויות חברתיות מתוקף הגדרתן

האם הן מגיעות לכולם, זו שאלה ששואלים הליברלים. באופן אישי, אני לא מתכוון להשיג את הכסף, כי אני לא גייס כספים של מדינת ישראל. עם זאת לישראל יש עודף תקציבי, היא משקיעה בדברים כמו חגיגות 60 שנה למדינה, משכורות גבוהות לבעלי שררה, פיתוח התנחלויות והתיישבויות יהודיות, תקציב ביטחון שלא מושקע נכון, חוסר סדר ובירוקרטיה כלליים - זה נראה לי נקודה טובה להתחיל בה.

לא כל סוציאליזם זה סטאלין

גם היום, כשהלא-סוציאליסטים בשלטון, יש מגזרים רבים המופלים לרעה, שלא שווים בפני החוק. אם בכלל קיים חוק במדינה, רוב בטחון הפנים נמצא היום בידיים פרטיות, לאנשים בשכונות ה"טובות" יש את חברות השמירה שלהם ולכל השאר... אין. מתי יש חוק? כשצריך להרביץ לערבי-פלסטיני או כשיש הפגנה של אנשים לא לבנים. אז אל תתן לי חוק ושוויון בפניו.

yonatan31

New member
אם אנשים רוצים לשכור אבטחה זו זכותם

מאסנו במשנת "אם לעניים לא יהיה-לאף אחד לא יהיה" של הסוציאליסטים. לצערה של מדינת ישראל הסוציאליסטים עדיין שולטים בתקשורת, בפרקליטות, ברשויות המנהל, במשטרה ובכלל הממסד השמאלני. נובע מכך ששמאלנים חסינים מהחוק ומאותרגים על ידי הנ"ל.

אני לא מאמין במשנה הזו

המשנה שלי הרבה יותר קצרה - "שלכולם יהיה". בעיניי, אגב, התקשורת, הרשויות, הפרקליטות, הצבא, המשטרה והממסד בכלל נשלט על ידי ימנים (כרגיל, האמת באמצע) - יוצא לי להתקל בהרבה אימרות שמעודדות שוק חופשי, חוסר שוויון אפשרויות, התייחסות לאנשים כאל אובייקטים ועוד מאפיינים רבים שאני מחשיב כקפיליסטים.

yonatan31

New member
האם כולם עשו משהו כדי שיהיה?

לא כולם אותו הדבר ולא כולם צריכים, ורוצים, אותו הדבר. אני מחשיב קולקטיביזם כאלמנט סוציאל דמוקרטי.

קוליקטיביזם הוא סוציאליסטי במהותו

אני דוגל בזכויות לא מקבלים, זכויות נותנים. לכן השאלה האם כולם עשו, לא רלוונטית כשזה נוגע לזכויות.

למעלה