מחר...

שיר29

New member
מחר...

מחר יש לה חיסון, והיא נורא פוחדת, היא בכיתה א' , אני זוכרת כשדברנו בגן חובה על המעבר לכיתה א' היא אמרה לי" אמא אני לא רוצה להיות בכיתה א' אני רק רוצה בכיתה ב' להיות" שאלתי למה? והיא ענתה " כי בכיתה א' יש זריקות" אני עניתי אז ממוש זה עוד המון זמן וכשנגיע לזה נעבור את זה יחד, והנה זה הגיע, מחר יש חיסון בבי"ס לילדי כיתות א' היא נורא פוחדת, היא צוחקת ובוכה, היא נורא חרדה ואני מרגיעה ומספרת לה שזה כקליפת השום לעומת הניתוח שלפני חודשיים היא עברה, והיא עונה לי כן אמא אבל גם שם בכיתי, עניתי שלבכות זה לגיטימי ומותר לה, היא במיטה אני שומעת אותה, אני מבינה אותה, אני חרדה יחד איתה, אך לא מראה לה אני חזקה! < חחח> נתתי לה טיפות רסקיו, גם מחר אני אתן,,, אוף אלוהים שיגיע כבר מחר, שהיא תתקשר אלי אחרי להגיד שהכל בסדר, רק שיהיה לך בהצלחה אפרוחית שלי, את כל גדולה אבל עדיין אפרוחית שלי. אוהבת אותך
אמא

ענתש

New member
אז למה היא חייבת ?

אני ושאלת שאלת תם... אולי כי אני לא מבינה עד הסוף את הסיטואציה. תראי, אני הייתי חרדה מזריקות, רועדת ומחוירה אבל מקבלת אותן בסוף. אחותי, לעומת זאת, היתה מתעלפת, על באמת לא כצורת ביטוי. אז היא פשוט לא קיבלה חיסונים בבית ספר אלא מאוחר יותר בטיפת חלב (אלו אותן אחיות שבאות לבית ספר) עם אמא ואבא לידה והמון הכנה מראש - אז מה ? למה שלא תקבעי לה משהו כזה עם האחות במקום החיסון בבית ספר ?

שיר29

New member
כי...

אני לא באמת יודעת מה הכי נכון? אולי אם אני אהיה שם,,,,,זה יהיה בסדר? אולי אוותר לה ואעשה את זה בטיפת חלב? אני די מבולבלת,,,,,

michal@gal

Active member
מנהל
את יכולה להיות איתה

אצלנו בית הספר איפשר להורים להיות נוכחים בחיסון. ודרך אגב - גם בכיתה ב' יש חיסון.

michal@gal

Active member
מנהל
לא השתמשתי במונח הנכון, צריך להיות

בית הספר הזמין את ההורים שמעונינים בכך להיות נוכחים בזמן החיסון. כנ"ל כאשר הם עברו בדיקת רופא בבית הספר.

אני רואה 3אפשרויות../images/Emo154.gif../images/Emo152.gif../images/Emo149.gif

1.ללכת איתה מחר. לכל הורה יש זכות, כמובן, להיות עם ילדו בזמן החיסון. 2.לתת לה ללכת לבד, להגיד לה שלא נורא אם היא תפחד עד כדי כך שלא תתחסן, ולראות מה קורה. הרבה "פחדנים" בסוף מתחסנים, מכוון שבאמת אף אחד לא בוכה. 3. להחליט מראש שהיא לא מתחסנת בכתה ולקחת אותה לטיפת חלב. האמת, אני לא רואה פה התלבטות גדולה. כל אפשרות היא לגיטימית לחלוטין.

ואפשר גם למרוח לה משחת EMLA

שמרדימה את האיזור. זה אותו חומר שמזריקים לפני טיפול שיניים, למשל. ניתן לקנות בכל בית מרקחת, וצריך למרוח לפחות שעה לפני הזריקה. לכסות את המקום בניילון נצמד, אשר מורידים אותו ממש לפני הזריקה. נראה לי שכל הילדים האחרים יוריקו מקנאה, ובתך תחוש שאת הופכת את העולם עבורה, ובכל מקרה, יהיה אפקט "אינבו" (פלאסבו).

לאה_מ

New member
מה שאני עשיתי לבת שלי

(שגם חששה מאד מהחיסון של כתה א') - דיברנו על זה, על כמה זה חשוב ומה המשמעות של החיסון, דיברנו על זה שהזריקה באמת דוקרת, וזה קצת כואב, אבל זה לזמן קצר, והבטחתי לה שאתן לה מכתב עם הפתעה, שהיא תוכל לפתוח רק אחרי החיסון. באמת בבוקרו של היום המיועד הכנתי לה מעטפה סגורה עם מכתב ממני (כתבתי כמה אני גאה בה שהיא עמדה בחיסון למרות שהיא חששה כל כך קודם, ושאני אוהבת אותה) ועם סוכריה קטנה, וכתבתי על המעטפה לפתוח רק אחרי החיסון, והיא היתה מאד מרוצה (עבר בשלום). הורה שרוצה להגיע לביה"ס להיות עם ילדו - זה אפשרי. לגבי טיפת חלב - אני לא משוכנעת, משום שהילדים כבר יצאו מתחום האחריות של טיפת חלב בגיל הזה, אבל אולי אפשר לתאם עם אחות ביה"ס לעשות את החיסון על הבוקר או בסוף היום, אם ההורה לא יכול להגיע באמצע יום הלימודים.

צימעס

New member
אם לא בטיפת חלב, אז בלשכת הבריאות

משרד הבריאות מחסן, החיסון נעשה בבי"ס רק כי נוח שם "לתפוס" את כל הילדים יחד, אבל בוודאי יש מקומות אחרים בהם ניתן להתחסן. מה קורה עם ילד שבדיוק חולה? כמו שכתבה אםהבניםשמחה - בית הספר בכלל לא קובע בענין זה. והא רק מסייע באיסוף וארגון הילדים.

עברנו את זה

עומר חשש מהחיסון ורצה שאהיה נוכחת. לא יכלתי באותו יום. דחינו בחודש והוא התחסן עם ילדי ב' (דאז). הבעייה היא בטריות החיסון - מביאים אותו בבת אחת לכולם כי ברגע שהוא יוצא מקרור יש לו זמן תפוגה של שעות. אי אפשר לשמור לה או "למרוח" את העניין, חשוב לכן בצורה הכי מסודרת שיש - לקבוע מועד חלופי בו ממילא מובאים תרכיבי חיסון לביה"ס.

למעלה